עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יורן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    *e
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    "המזללה" במטבח של מאיר השמן

    9/11/14 06:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2014-11-09 06:28:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    בהמשך לסדרת הסדנאות עם השפים של מאיר אדוני, ביום ששי טעמנו את הצד הקליל של מטבחי מאיר אדוני – טעים, מתוחכם, ורובו נגיש לחובב הבישול הביתי.

     

    שף אסף שטרן ועוזריו אלי, אור ולי הקונדיטורית (שמלווה אותנו ב-3 הסדנאות האחרונות) הדגימו לנו את "הגרסה הביתית" של כתית. המנות מתוחכמות ומורכבות, אבל בטכניקות שלימד אסף אפשר להשתמש במטבח הביתי. האוכל – במילה אחת – מדהים!

     

    אסף 

     

    ''

     

    הכנופיה 

     

    ''

     

    כשהגענו, חכתה לנו על השולחן קובנה בריוש בטעם גן עדן (לעזאזל הדיאטה!), מלווה ברסק עגבניות וסחוג.

     

    ''

     

    אחר כך הוגשה צלחת נהדרת של טרטר בקר עם קרם קליפת חצילים שחור, טחינה מוקצפת ויוגורט מצומצם.

     

    קרם קליפת חצילים שרופה 

     

    ''

     

    טחינה אוורירית, מוקצפת בסיפון 

     

    ''

     

    המנה במלוא הדרה 

     

    ''

     

    המנה הבאה היתה נקניקיות ים – אסף לימד אותנו להכין מוס דגים, שמשמש כחומר מאחד בנקניקיות או בקציצות דגים. אחר כך הדגים הכנת נקניקיות דגים באמצעות שקית זילוף (ללא מכונה). הנקניקיות הוגשו על גבי פולנטה נפלאה עם ביצה עלומה ורוטב יין לבן

     

    ''

     

    למנות העיקריות למדנו להכין דג מקושֹקשֹ, כלומר מצופה ב"קשקשים" מפרוסות זוקיני. הדג הוגש עם פונדו תרד ופירה תפוחי אדמה ראטה בסגנון עדות רובושון (50-50)

     

    ''

     

    וגם קציצות עגל ממולאות בגבינת מוצרלה, שהוגשו עם קרם ארטישוק ירושלמי וגזר ושורשי פטרוזיליה מקורמלים

     

    ''

     

    ולבסוף (לא, עדין לא קינוח!) – אסף לימד אותנו להכין קוסקוס אמיתי (לא אינסטנט) תוך חצי שעה, בלי לוותר על האיכויות הביתיות. עם הקוסקוס הוגשו פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון, וספייר ריבס עגל טעימים ביותר

     

    לבסוף השתלטה לי על הבמה והכינה פבלובה עם קרם מנגו ופירות טריים. ממש מעדן

     

    ''

     

    היה בוקר של כיף אמיתי! למדנו טכניקות בישול מרהיבות, וגייסנו כסף לעזרה לילדי בת ים הנזקקים.

     

    תודה ענקית לשף אסף שטרן ולעוזריו אלי ואור, ובמיוחד ללי הקונדיטורית המחוננת, שתורמת את מצוינותה לכל הסדנאות.

     

    תודה למאיר אדוני שהביא את כל השפים של המסעדות שלו למטבח, הכיר לנו את האוכל המשובח שלהן, ותרם כל כך הרבה לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

     

    תודה מיוחדת למשתתפי הסדנה. אני מקווה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני!

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים קרוב ל-10 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

     

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על ""המזללה" במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על ""המזללה" במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה