עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יורן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    *e
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יאסו הלאס, יאסו הילה – סדנת זכרונות מיוון עם הילה אלפרט במטבח של מאיר השמן

    17/1/14 20:07
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2014-01-17 20:07:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, תרומה לקהילה, מעשים טובים ]

    למי ששכח – הלאס זו יוון, הילה היא הילה אלפרט, ויאסו זה יאסו חיוך

     

    היום הילה העלתה אתנו זכרונות מהביקור האחרון שלה באי פארוס, עם קצת נגיעות מדרום איטליה.

     

    הילה היא הילה, האוכל היווני נהדר, האוזו זרם כמים (ואני חושב שתרומתי היתה משמעותית...), והיה לנו בוקר של כיף.

     

    פצחנו בממרח קליל ומאולתר של גבינת שמנת (במקום מסקרפונה), אנשובי קצוצים, גרידת לימון ושמן זית קורנייקי. אני מוכן לפתוח כל בוקר עם הממרח הזה!!!

    מילה על השמן: זו התקופה הטובה לקנות שמן זית. השמן טרי, וטעמו משובח. קורנייקי הוא זן של זיתים שנותנים שמן עדין בעל טעם עשבוני, וטעים ביותר.

     

    אחר כך היה דאקוס. דאקוס הוא בעקרון סלט עגבניות עם לחם. הילה מוסיפה לו גבינת המאירי, ומשדרגת אותו לאין שיעור. אני מכין סלט עגבניות עם לחם לא רע בכלל, אבל זה היה מעל ומעבר.

     

    אחריו בא ממרח פול עם שום, שמן קורנייקי, פרוסות פלפל חריף ועגבניות. עדין וטעים. בתור מי שבילה הבוקר שעתיים בקילוף הפול, אני יכול לספר לכם שהיה מהמוצדקים ביותר!

     

    אחר כך – ה-MVP  של הסדנה: קציצות עם גרידת לימון על גבי בצלים מקורמלים (ללא שמן), מלווה בממרח מטריף של לחם ישן, שקדים טחונים, גרידת לימון, שמן זית (קורנייקי כמובן) ושום. מנה נפלאה, שהולכת להכנס לאוצר המתכונים המשפחתי שלי.

     

    לקראת הסוף: קלמארי עדין וטעים על גבי יוגורט כבשים עם שבבי שקדים, פלפל חריף (הם לא נורא חריפים בעונה הזאת), ו... שמן קורנייקי.

     

    הקינוח היה פודינג אורז בסגנון סוטלאץ עם רוטב תותים, שהכיל קצת חומץ בלזמי, שמן זית ושמצוץ של פלפל. לא להאמין כמה זה טעים.

     

    בואו נראה את זה בתמונות (כדי לטעום את הטעמים הייתם צריכים לבא לסדנה מגניב )

     

    הילה ומאיר השמן (השמנמן) 

     

    ''

     

    ממרח גבינת שמנת, אנשובי, גרידת לימון ושמן זית 

     

    ''

     

    דאקוס (סלט עגבניות עם לחם וגבינת המאירי) 

     

    ''

     

    ''

     

    ממרח פול טעים 

     

    ''

    (זה רק כדי שתראו כמה פול קלפתי... עם קצת עזרה)

     

    ''

     

    ''

     

    קציצות עם גרידת לימון על גבי בצלים מקורמלים וממרח לחם עם שקדים, שום ושמן זית (וגם גרידת לימון)   

     

    ''

     

    קלמארי על יוגורט כבשים 

     

    ''

     

    פודינג אורז עם קרם תותים 

     

    ''

     

     

    תודה ענקית להילה אלפרט על הבוקר הנפלא שהעניקה לנו, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים. דרך אגב – ראש עירית בת ים העניק להילה תעודת מתנדבת מצטיינת, כדי להודות לה על פעילותה לטובת המטבח.


    תודה למשתתפי הסדנה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדים נזקקים בבת ים. אני מקווה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

     

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים למעלה מ-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יאסו הלאס, יאסו הילה – סדנת זכרונות מיוון עם הילה אלפרט במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יאסו הלאס, יאסו הילה – סדנת זכרונות מיוון עם הילה אלפרט במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה