עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    בוקצ'ו במבצע להעיר את מקס

    2 תגובות   יום שלישי, 27/4/10, 23:20

    הביקורת היא על מסעדת בוקצ'ו במבצע שיחל בחודש מאי ושמו להעיר את מקס ( שכונת נורדאו)

    בארוחת בלוגרים בה הייתי אורח המסעדה
     

     

    בוקצ'ו

     

    בוקצ'ו

     

     במסגרת מבצע שנקרא " להעיר את מקס עליו אכתוב הייתי במסעדת בוקצ'ו ברחוב הירקון 106 בתל אביב.

    זו מסעדה איטלקית שאחת הבעלים ניצה בן שלום שהפסלים והציורים שמעטרים את המקום הם פרי ידיה. העיצוב המיוחד החם של המקום עם הנוף הנדיר לים המשולב ביצירות האומנות מתחבר לאוכל האיטלקי והאווירה המשפחתית השוררת במקום.

     

     פסל

     

    היין במבצע היה יין של יקב תבור ואורן יחד עם חגית מהיקב ביקרו אותנו והסבירו לנו על היקב על האדמה ועל היין.

     

    כרמי יקב תבור

     

    יקב תבור, נוסד ב- 1999 על יד ארבע משפחות מכפר תבור- פלג, בן תנחום, קורמן וסלע. אריה סלע אחד מהכורמים ביקב היום, הוא דור רביעי בכפר תבור והכורם כ-30 שנה. בעבר מכר סלע את הענבים ליקבים אחרים עד אשר הגשים את חלומו והקים יחד עם שלושת המשפחות הנוספות את יקב תבור. כפר תבור היא מושבה ותיקה שנוסדה על ידי הברון רוטשילד בשנת 1901. המושבה התבססה ברובה על חקלאות, כאשר אחד הענפים המרכזיים הינו גידול ענבי יין.  היינות יוגשו במחירים מוזלים של 20-30 ₪ לכוס: תבור מרלו, תבור פנינים, תבור אדמה סוביניון בלאן גיר, תבור אדמה קברנה סוביניון בזלת.

     

     יין

     

    גילוי נאות: הייתי אורח המסעדה

     

    כאמור יש כאן מבצע משתלם של שלש מסעדות ויקב, במסגרת פרויקט שחלקו הראשון ימשך לאורך כל חודש מאי, מציעות שלוש מהמסעדות הוותיקות בשטח, "וויטהול", "פורלין" ו"בוקצ'ו" בשיתוף יקב "תבור", מבצע שיזרים רוח חדשה לאזור, בעיקר בשעות הצהרים ואחה"צ המוקדמות. במסגרת המבצע, מציעה כל אחת מהמסעדות בימים א-ו' בין השעות 12:00-19:00 תפריט ארוחת צהרים עסקית במחיר של 89 ₪, כאשר אכילה בשתיים מהמסעדות מזכה בארוחה במסעדה השלישית בחינם. בנוסף יוצעו מבחר יינות של יקב תבור בהנחה משמעותית, ומי שירכוש כוס יין עם כל שלושת הארוחות יוכל להשתתף בהגרלה של מקרר יינות יוקרתי לבית מלא במיטב יינות היקב.  בהמשך מתכננים היזמים שיתופי פעולה נוספים עם גלריות, ברים ובתי עסק נוספים שמטרתם להחיות את האזור תחת שמו ההיסטורי של הרובע ולהצית מחדש את חזונם וסיפורם של האנשים שבנו ולקחו חלק בהקמתה.

     

    זהו הגיע הזמן לאכול:

     

    את הארוחה סעדתי בחברתן של תל אביבית נמרצת ושל כריסטינה מקהילת אוכלים בחוץ. היה לנו קשה להחליט מה לבחור מתוך התפריט ולכן בהתייעצות עם סיוון המלצרית החיננית והמקצועית שלנו, החלטנו על כל התפריט. בסך הכל אם עלינו להמליץ לגולשים על מנות עדיף שנטעם אותן קודם לא?

     

    היין שתל אביבית לגמה כשהגעתי היה מרלו 2008 של יקב תבור, יין פטישים היא אמרה אז לא לגמתי ממנו ( הצל של אודליה עמד מול עייני בכל לגימת יין ...) כאשר כריסטינה הגיעה והצטרפה הציעו לנו יין סוביניון בלאן אדמה 2009 יין לבן מעקצץ טיפה כיוון שהוא ממולא עם  co2. מסתבר שזו הייתה בחירה נהדרת היין זה עתה זכה במדליית זהב.

     

    המנות הראשונות שהוגשו לשולחן:

     

    נתחוני עוף על סלט אביב - אבוקדו לבבות ארטישוק שעועית ירוקה ואפונת הגינה.

    לי המנה הייתה מעולה, העוף נראה לי הושרה במרינדה טרם פגש את הפלנצ'ה והציפוי שלו בפלפל שחור גרוס טרי נתן את השילוב הטוב בפה.

    המנה נחה על ערימת עלי בייבי בוקצ'וי שעד היום לא הצלחתי לזהות את טעמם ואני לא זוכר שפגשתי שם אפונת גינה, מאידך האבוקדו והארטישוק היו טעימים והשעועית הירוקה חלוטה בטעם טבעי.

    סלט עוף

     

    פטה כבד עוף  בסילאן ואגוזים. מנה טעימה מוגשת בפשטות על סילאן בלי פלצנות של ריבות שונות ומשונות. טוסטונים ואגוזים. אני פטה כבדים מאוד אוהב בכל הצורות וכל הריבות ונהניתי מאוד.

     

    פטה 

     

    דואט דניס וסלמון - סביצה דניס וגרבלקס סלמון - (תוספת 10 ₪)

    לדניס אין טעם בולט בסביצ'ה והמנה למרות ההגשה הנאה והעיטור בצלפים גדולים חצויים בהחלט הנותנים מראה מלהיב, קצת מאכזבת לעומת הציפיות הגדולות מנה סבירה הייתי אומר.

     

     סביצ'ה

     

    סלט ירוקים  - מבחר חסות ועלים ירוקים בתיבול ויניגרט עדין.

    על הסלט אמרתי סתמי, ראשית חבל לבזבז מקום על סלט בארוחה כזאת, שנית לדעתי צריך לחזק את הוויניגרט שבו. אני לא הרגשתי בקיומו וחבל.

     

    זה הזמן בו אורן מיקב תבור הצטרף אלינו ויחד עם חגית שמענו על גידול הענבים על הכרם ועל היקב והיינות. ואל תשכחו מי שירכוש כוסית יין בכל ארוחה יכול לזכות במקרר יין מלא.

    קברנה

    היין הבא שנמזג לנו היה קברנה סובניון אדמה בזלת 2007 . זה יין! אם לא הייתי זוכר שאודליה אי שם בפורלין תפגוש אותי בסוף הייתי לוגם עוד כוסית.

     

    יין מחייב אוכל והמנות העיקריות החלו להגיע. אולם בטרם הגיעו , תל אביבית הנמרצת דיברה בזכות הפסטה שאכלה לפני כשנתיים במסעדה. המחשבות שלי התחילו לפנטז... אני אוהב פסטה שמכינים במקום.

    המנות שנחתו על השולחן לבקשתנו היו:

    סינטה לבן ברוטב פטריות ושמנת

    מנה טובה ונדיבה של שלש סטייקים מסינטה לבן הבשר קצת יבש ( סינטה) ודורש לעיסה אולם הוא טעים, כריסטינה ציינה לטובה את המנה

     

     רביולי

     

    רביולי מוצרלה ברוטב רוקפור אגוזים ושמנת - (תוספת 10 ₪)

    הרביולי טעימים ואולם עם הנגיסה הראשונה תל אביבית אומרת שזו לא פסטה שהכינו במקום,

     " היא לא מרודדת מספיק" היא אומרת. ואני שואל את מיכל מנהלת המשמרת על הפסטה, נכון מסתבר שזו אמנם פסטה טרייה אבל לא מרודדת במקום. מכן לא הייתי צריך הרבה לנחש,

    רק " פסטה דלה קזה" מסוגלת לייצר פסטה ברמה כזאת.

     

    פטוצ'יני מרינרה - שרימפס, קלמארי, מולים וסקאלופ ברוטב ציר עשיר ושמנת -

    (תוספת 20ש"ח).

    אם הייתה מנה שפנטזתי עליה בקריאת התפריט הרי זו המנה, גם מולים וגם סקאלופ!

    אבל לא!! לא היו בה מולים ולא היה בה סקאלופ ( מחסור במולים ומחסור בסקאלופ)

    את השרצים החליפו שרימפסים טעימים וראשי דיונונים והמון קלאמרי אבל נותרתי וחצי תאוותי  לא הוגשמה. התאכזבתי.

    הפטוצ'יני והרוטב היו מעולים. בכל את כל הפסטות אני אומר שהרוטב הוא שעושה אותן ( אם לא מקלקלים אותן בבישול) וזו הייתה מעולה.

    אם יגיעו סקאלופ ומולים אני ממליץ לנסות.

     

     עוף לומברדי

     

    עוף לומברדי - גלילת עוף במעטפת בייקון ובמילוי גבינת עיזים. המנה הזו ראויה לפרס!

    אם אני מגיע שוב זה למנה הזו! אז על זו אל תוותרו. שילוב מיוחד של טעמים יוצר יצירת מופת.

     

     

    ניוקי

    קוביות סלמון וניוקי בטטה ברוטב רוזה, שוב מחסור בסלמון הביא שרימפסים ( לדעתי ג'מבו ברובם) את הניוקי זיהיתי לפני ניצה מיד כתוצרת " פסטה דלה קזה" כיוון שאמש הגשתי ניוקי כאלו למשפחתי. אבל אמנה הייתה לא טעימה והוחזרה כפי שבאה וללא קבלת הסבר על הכשל. משהו לא היה שם תקין, ואפילו אנחנו בלוגרים שתרמנו את גופנו למען מסעדות ולא שילמנו על הארוחה, היה מגיע לנו הסבר!

    זה בדיוק הזמן בו אורן מיקב תבור יחד עם חגית הגיעו והפעם באמתחתם אוצר: יין פנינים לבן 2009 את היין הזה תרכשו לאהובת לבכם! אחח איזה יין נפלא, מצטער אודליה שתיתי יותר מכוסית אחת.

     

    ללגימת הין הצטרפו חברינו שסעדו בוויטהול, יאיר מנהל פורום עושים שוק בתפוז, צחי ביג ג'ק מתפוז, ומור אריאל הבלוגרית הכי יפה שיש. והיה שמח. ואם שמח אז חגיגת הקינוחים שהגיעו לסיום ערב נעים וטעים השלימו את הטעמים:

     

     

    סורבה שלושה כדורי סורבה תות עם פירות יער, נראה לי שחיסלתי שני כדורים לבד

     

    פרפה שוקולד. זה הקינוח שבמקומכם הייתי הולך עליו

    פרפה שוקולד

     

    טירמיסו לא היה אבל הגישו לנו קרם בורלה מעולה לטעמי.

    קרם ברולה

    סוף פסוק וסיכום

    בעלי מסעדות בשיתוף יקב "תבור" מחזירים לחיים את רובע תל-נורדוי, השכונה ה"צפונית" של ראשית ימי תל-אביב שסיפורה נשכח עם הזמן

    הציעו לנו ארוחה שבטח ובוודאות חלק מהמנות היו משובחות וחלקן לא וחבל.

    המטרה של המבצע שמבחינת מחיר הוא ממש כדאי היא לעורר אתכם לבוא ולאכול עסקיות ב89 ₪ בשתי מסעדות ולקבל את השלישית חינם וידידי דיווחו על העסקיות שטעמו בוויטהול ובפורלין. ואם תזמינו יין תשתתפו בהגרלה כדאית לדעתי.

     

    מקרר יין

     

    הציון 3 מציין את אי ההתאמה של המנות לתפריט

    ואת אי ההתיחסות למנה שהוחזרה

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/5/10 22:52:
      את שוברת לי את הלב, אני מבטיח שלא יקרה יותר
        1/5/10 03:12:

      לא ייאמן שלא לקחת אותי איתך עם כל התמונות האלו. אני כבר אשב לי בחושך (בוויט הול) לבד ואבכה. :-)

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין