עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הטרקלין ביסטרו בשר ויין - ארוחת יומולדת לטרקלין

    10 תגובות   יום חמישי, 18/3/10, 18:43

     

     

    אנשים חושבים שאני חית מסעדות, ממש לא. אני מכיר אישית מעט מסעדות בתל אביב ואת אלו שאני מכיר ונהנה אני פוקד שוב ושוב.

    כך היא מסעדת הביסטרו "הטרקלין" של יוסי בן אודיס. מקום שכיף לחזור אליו, מה עוד שכאשר מדובר בהזמנה ליומולדת שלש שנים, ועוד עם בלוגרים.

    גילוי נאות הייתי אורח המסעדה עליה אני כותב וכאילו לא די הבאתי עימי חמש אורחים נוספים, כי אתם יודעים מה אומרים על מי שאוכל לבד...

    אם לגלות עוד סוד יין לא ממש מסתדר עם כל מיני ורודים שאני בולע, אבל אצל יוסי אני יודע שהיין חובה ולא בשל הנימוס או גינוני שולחן.

    היין הראשון ששתיתי היה קברנה של בן זמרה, ותוך כדי לגימת היין ערכתי סיור במקום.

    יוסי הגדיל בתחילת השנה את המסעדה, ויש לנו כעת חדר נוסף לטעימות יין ואירועים לדעתי לחמישים איש. וכן את החדר האינטימי לעשרים איש בערך בו ערכנו את תחרות מתכוני הקדרה בניצוחו של שף יאיר פיינברג.

     

    כעת לארוחה: מדובר בתפריט מיוחד לארוחת היומהולדת שמחירה הוא 98 ₪ לזכרוני.

    לחם הבית של הטרקלין הוא לחם מרוקאי הנאפה על חלוקי נחל מה שנותן לו קריספיות מבחוץ ורכות טעימה מבפנים.

     

    המנות הראשונות הוגשו על ידי חמוטל אותה כבר הכרתי בגיחות הקודמות.

     

    סלט חצילים עם טחינה וסלט חצילים עם יוגורט, מאוד אהבתי את מצע היוגורט עלינו נח החציל לכמה שניות.

    פטה כבדי עוף עשיר בחמאה עם ציפוי תאנים אגוזים וג'ינג'ר. תנו לי פטה כבד ואני שוכח מכל בעיות הכולסטרול, כי שווה לשכוח לרגע לפני שיגמר.

    ברזאולה שהייתה מוצלחת לטעמי מדובר בניתחי שייטל כבושים במלח גס ומוגשים לצד פרוסות מלון טרי.

     

    הקרפצ'יו היה חסר טעם לטעמי אולם שבבי הפרמזן עשו לי את זה וליקטתי אותם אחד אחד.

    היה גם קרפצ'יו ללא גבינה למי שלא מערבב.

     

    המנות הראשונות לוו ביין קברנה פרנק של יקב בן חנה, היין הזה ראוי לפרס.

     

    ואפילו הגישו לנו כבד קצוץ להזכיר שפסח קרב ובא ואפילו כשאני כותב אני מרגיש כמיהה אדירה למאכל הזה: כבד קצוץ ורדרד.....

    אם אתם לא יודעים על הבשרים שהגיעו לשולחן אחראי השף משה יוחנן שיכול לתת לכם הרצאות על פרות שמנות.

    אבל בינתיים הגיעו הנקניקיות, מקווה שקראתם על ארוחת הנקניקיות שלי שם.

     

     http://sesht.spaces.live.com/blog/cns!368C6D43DC804A88!2630.entry

     

     

    http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=1107278

    נקניקיה מקסיקנית עם פלפל צ'פולטה, מוגשת על מצע כרוב כבוש מבושל עם כל מיני תבלינים כמו קימל ופלפל אנגלי, וקערית קטנה של חרדל גרגרים.

    עוד נקניקיה  של בקר ביין אדום ושזיפים מיובשים, יבשה קמעה אבל טעימה

    ונקניקית הדגל - טולוז שהיא בשר וגבינת פיקורינו, עסיסית וטעימה עד כדי שהיו צריכים להביא עוד מנה. על מנה כזו בהגשה מיוחדת של הבית תשלמו 34 ₪ ויחד עם בירה זו פתיחה טובה לערב טעים. אגב הנקניקיות מיוצרות על ידי אלן טלמור.

     

    אם לזכור נכון היין שהוגש לנו היה בלנד של שיראז, מרלו וקברנה, קשה לי לזכור אם הוא היה אוסטרלי או יהודי השם שלו היה בכל גרמני DUTSCHS

     

    בשר!!: פורטרהאוס במשקל של כ800-90 גרם הונח על השולחן מוגש על מחבת לוהט ומדבר.

    אז שהאוכל ידבר! החלק החיצוני של הסינטה היה סיבי ואנמי מעט אולם ככל שהעמקנו לתוך הבשר הורוד אדום הטעם והרכות השתבחו.

    החלק של הפילה נטרף, לדעתי היה צריך להיות עוד דקה על האש כיוון שהבשר שטרפתי ליד העצם היה רייר. על המנה הזו יש תוספת מחיר של 70 ₪

     

    האנטריקוט שהוגש בלהבות עלה וירד מהשולחן לצורך הצגת הלהבות לא היה מוצלח לדעתי ואכלתי כאן אנטריקוט טוב בהרבה. על האנטריקוט יש תוספת מחיר של 50 ₪

     

    אבל מנת הדגל הייתה שופרא דשופרא - פרוסות סינטה לצלייה עצמית על חלוקי נחל, אין ספק שאם בא לכם להתענג זו המנה הנבחרת. על המנה יש תוספת של 20 ₪ ואם תרצו להזמין אותה כמנה נפרדת תשלמו עליה 98 ₪

     

    אני לא יודע מה גרם לי לבקש לטעום פרגיות, אולי לפנק את האורחים ולהכיר להם את התפריט,

    אבל הגיעו נתחי פרגיות צלויים על לחם חלוקי נחל, בצל מוקפץ ופלפלים קלויים בליווי טחינה, בהחלט טעים , המחיר לסועד קצת יקר אולם זו מנה לשניים 72 ₪

     

    זהו הגיע עת הקינוחים

    על הפלצ'ינקה אפשר לכתוב ולכתוב, אני מכיר את המנה ושמה הולך לפניה.

     

    הסברינה היתה לי טעימה אחרי המון זמן שלא טעמתי סברינה.

    הגלידה סורבה תות טעימה אבל הקיווי זה לא זה

     

    המלאבי היה  משהו לא מוגדר, טעים אבל זה לא מלאבי.

    על מנת שלא נטעה בדרך הביתה יוסי מזג לנו ליקרים של יקב לביא אהבתי את האוכמניות והשוקולד הלבן.

    תודתי ליוסי בן אודיס המארח הנפלא, לעדי פדר אשר על

     ההזמנה, למירה בל שטועמת נפלא, לאודליה ששמרה עלי, לשמן ושמנת זוג נפלא וליאיר שצילם נהדר וגם היה חבר טוב ומעניין בשולחן.

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/3/10 11:01:

      צטט: הקדרה של ששת 2010-03-20 10:27:53

      צטט: איבי מלכת האור 2010-03-20 08:00:59

      נראה מעולה, תודה.

      רשמתי לי ואני איתך לגמרי, אין כמו פטה מוצלח.

       

       

      אני רושם לי להזמין אותך לאירוע הבא

      אגב יקב בן חנה מציג שם את היין בליווי ארוחה ביום שני הקרוב

      http://www.facebook.com/event.php?eid=397113630725&ref=mf

      בלי פרסומת

      אני לא אהיה שם

       

       

      ללכת בלעדייך ?

      זה לא נראה לי חיוך

       

       

       

        20/3/10 17:24:


      איך מהודעה קטנה שלי בפייסבוק

      וזכרונות של מפגשי ארוחות

      נוצרה חבורה שמתאימה לארוחה כמו כפפה

      לאינטרנט הפתרונים

      תודה ענקית לך

        20/3/10 16:44:

      תודה לך ששת, על ההזמנה, החברה והפוסט שמאפשר ממש לצלול ולשחזר את הערב הנפלא הזה. 

      שמחתי להכיר את אודליה, יאיר ושמן ושמנת - ביחד אנחנו ממש "אבירי השולחן העגול" של אותו ערב יום שני.

      שנמשיך להינות מאוכל ויין טובים ולכתוב על זה :-)

       

       

       

        20/3/10 10:27:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-03-20 08:00:59

      נראה מעולה, תודה.

      רשמתי לי ואני איתך לגמרי, אין כמו פטה מוצלח.

       

       

      אני רושם לי להזמין אותך לאירוע הבא

      אגב יקב בן חנה מציג שם את היין בליווי ארוחה ביום שני הקרוב

      http://www.facebook.com/event.php?eid=397113630725&ref=mf

      בלי פרסומת

      אני לא אהיה שם

       

        20/3/10 08:00:

      נראה מעולה, תודה.

      רשמתי לי ואני איתך לגמרי, אין כמו פטה מוצלח.

       

       

        19/3/10 14:31:

      יאיר אפסילון?!?!!?
        19/3/10 08:35:

      צטט: הטרקלין - בשר ויין 2010-03-19 03:11:27


      היי

      אכן ליקרים של יקב לביא

      שמח לשמוע שנהנתם.......

       

      תודה לכם......

       

       


      ואפרת, מה איתה?


      היי

      אכן ליקרים של יקב לביא

      שמח לשמוע שנהנתם.......

       

      תודה לכם......

        19/3/10 01:07:

      צטט: שמן ושמנת 2010-03-18 23:48:53


      תודה לך וליוסי כמובן על אירוח של ערב טעים שכזה.

      במהלך הסופ"ש נעלה את הפרספקטיבה שלנו על הארוחה הזאת.


      אגב, הליקרים הם לא של יקב לביא?

       

      לביא

       

      סליחה אפרת שבטוב ליבי ביין הזיתי עלייך

        18/3/10 23:48:


      תודה לך וליוסי כמובן על אירוח של ערב טעים שכזה.

      במהלך הסופ"ש נעלה את הפרספקטיבה שלנו על הארוחה הזאת.


      אגב, הליקרים הם לא של יקב לביא?

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין