עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    בליני - קפיצה קטנה לאיטליה

    14 תגובות   יום ראשון, 29/11/09, 11:29

          

     

         

     

          

     

          

     

    מתמקמ.ים

    בליני היא אחת המסעדות הותיקות בתל אביב. בליני היא גם אחת המסעדות עם המיקום המוצלח ביותר בתל אביב. בראש המטבח עומד השף הצעיר איל הרוש שכבר מוביל את המטבח של בליני בחמשת השנים האחרונות. מסעדה איטלקית באווירה רומנטית, הממוקמת בתוך מרכז סוזאן דלאל המדהים ביופיו בשכונת נווה צדק השקטה, מה עוד צריך? רק אוכל טוב      

     

    ביום שלישי האחרון הוזמנתי לארוחת טעימות במסעדת בליני, במסגרת מועדון המבקרים של עכבר העיר קפה. שמחתי על ההזדמנות לקפוץ ולאכול במוסד ותיק כזה ולראות האם רק השם שלהם טוב, האם רק בזכות המיקום הם מצליחים או שהאוכל מצליח לעמוד באותה שורה איתם. על השירות שהיה מעולה, לא אכביר במילים כי מטבע הדברים, בארוחה כזו, לא מפשלים בנושא השירות. ניסיתי לצרף מחירים של חלק מהדברים שמצאתי בתפריט, חלק מהמנות הן חדשות ולכן לא כוללות מחיר.      

     

    את איכות המיקום והאווירה, מרגישים ברגע שנכנסים. הושיבו אותנו במרפסת שאמנם לא נהנית מהצצה על המטבח הפתוח המדהים של המקום אבל לדעתי נותנת יותר טוב את תחושת המיקום, בתוך מרכז סוזאן דלאל המדהים ביופיו. נכנסתי להציץ על המסעדה והתרשמתי מאוד מהמטבח ומהעיצוב שביחד עם שולחנות העץ הפשוטים, המפות המשובצות שמכסות אותן והבחירה להגיש את בקבוקי היין בלי תוויות, זועקים ביחד, במקהלה של קולות רמים וברורים - הגעתם ללב הכפר באיטליה,מה שהופך את המקום לרומנטי ומחמם את הלב. אני אישית, אהבתי מאוד את התחושה הזו ואין ספק שבבליני לקחו את המיקום, הוסיפו לו את העיצוב ויצרו פיסה של איטליה במרכז סוזאן דלאל. המטבח הפתוח והמעוצב הוא בעיני לב ליבה של המסעדה ואני מודה שרק בגללו, אני מתלבט אם לא יותר טוב לשבת בפנים, מאשר על המרפסת. בכל מקרה, אם הושיבו אותכם במרפסת, אל תשכחו להכנס ולהציץ עליו.      

     

     
          

     

    פותח.ים      

     

    לפני האוכל הוגש לנו קוקטייל הבית, שנקרא בליני, קוקטייל שמפניה על בסיס אפרסק וקצת יין אדום, שמוגש במרקם של ברד קפוא.מודה ומתוודה שאני אוהב משקאות של כוסיות והקוקטייל הזה אינו יוצא דופן. אחלה פתיח לארוחה, שילוב נחמד של חמצמצות ומתיקות ומרקם הברד מתאים מאוד. למזלי לא כולם רצו לפתוח בקוקטייל אז כמו חברי לשמנמנ.ים רותם, גם אני שתיתי שלושה והתחלתי שמח וטוב לב את הארוחה.      

     

          

     

    לפתיחה הוגשה לנו פוקצ'ת הבית קלויה לטוסט ולצידה צלחת עם שמן ובלסמי. טעמתי והתאכזבתי לגלות ששרפו יותר מדי את הלחם וזה העלים את הטעמים. חבל.      

     

    המנות הראשונות התחילו להגיע במהירות כשראשון הגיע לשולחננו ריזוטו אנטריקוט ופטריות. קל לקנות אותי עם שילוב של בשר ופטריות, שני דברים שאני מאוד אוהב, יחד עם המרקם העיסתי משהו של הריזוטו שהיה פשוט מעולה, ועם קורטוב יין מרסלה שנתן מתיקות עדינה למנה, המנה הזו היוותה אחלה פתיח מבחינתי. אהבתי מאוד את שילוב הטעמים, אחלה מנה.      

     

          

     

    יחד עם הריזוטו, הגיעה מנה של פטריות פורטבלו ביין ולצידן לחם פרושוטו. פטריות הפורטבלו גם הן היו מנה נפלאה ברוטב יין מתקתק. אהבתי מאוד את הגוון והן נשארו בשרניות וטעימות. לצערי, את לחם הפרושוטו קצת ייבשו וחבל, השילוב של השניים יכול היה להיות מעניין וגם המנה הזו יפהפיה, משהו שמוסיף מאוד לחווית האכילה. בכל מקרה, הפטריות היו טעימות גם בפני עצמן ונהניתי מאוד מהמנה הזו.      

     

          

     

    לצד שתי המנות הקודמות, הוגשה צלחת אנטיפסטי שכללה בין השאר כרובית, חציל, בטטה ושעועית שחורה. את המנה הזו לא אהבתי כלל. היא הוגשה קרה ואני את האנטיפסטי שלי אוהב כשהוא מוגש חם. טעמתי ממנה ולא התרגשתי, שום דבר לכתוב עליו הביתה וממטבח איטלקי שזוהי אחת מהמנות הקלאסיות שלו ציפיתי ליותר.      

     

          

     

    בולס.ים      

     

    ריח המנות העיקריות כבר התחיל למלא את המקום (לפחות בדמיוני) והריזוטו והפטריות היו טעימים מאוד, כך שלא יכולתי לחכות להמשך הארוחה. המציאות לא איחרה לסגור את הפער מהדמיון ודי מהר, מצאו שלוש מנות עיקריות את דרכן לשולחננו.      

     

    הראשונה הייתה מנת פפרדלה אלה קצ'יטורה (72 ש"ח) - פסטת פפרדלה רחבה, עם רוטב ציידים אוסובוקו, פטריות פורטבלו, פטריות שמפיניון ונתחי פילה. אי אפשר שלא לקנות אותי במילה ציידים ובנתחי פילה יחד עם פסטה. אני מאוד אוהב מנות שמשלבות בהצלחה פסטה עם עוף או בקר. לשמחתי המנה הזו הייתה פשוט מעולה. הפסטה הוכנה בדיוק כמו שצריך אל דנטה, חתיכות הפילה היו רכות והרוטב ציר בקר ופטריות, היה פשוט נפלא. התמוגגתי על כל ביס. להפתעתי, חלק מהביסים היו חמוצים מהאחרים. ביררתי והסתבר שהמנה כוללת גם מלפפונים חמוצים. על החלק הזה דווקא הייתי מוותר, מקורי ככל שזה יהיה, אני חושב שזה הופך את המנה לפחות מתאימה עבור כולם. אהבתי הרבה יותר את הביסים שבהם החמיצות לא הורגשה, אם כי אני חייב להתוודות שמהמנה הזו ביקשנו תוספת ואכלתי עוד ועוד, משה שמהווה את השורה התחתונה. אחלה מנה, הייתי מוותר על החמוצים, כדי להפכה למתאימה לכולם.      

     

          

     

    המנה השנייה הייתה מנה חדשה שלקוחה מתפריט החורף שעומד להכנס בקרוב כאמור. המנה נקראת סלטימבוקה, קופץ בפה באיטלקית והגרסא החורפית שקיבלנו כללה גלילות סינטה שעוטפות גזר שבושל בישול איטי בציר בקר מוגשות לצד פולנטה, תפוח אדמה ובצל. המנה הזו הייתה אכזבה. הפולנטה הייתה סתמית והגלילים היו קצת אנמיים. מלבד מתקתקות משתלטת לא הרגשתי טעמים מפתיעים וחזקים וחבל.      

     

          

     

    למזלנו, אחרי האכזבה ממנת החורף ואחרי שחשבתי שיהיה קשה להתעלות על מנת הפפרדלה, הגיעה לשולחננו המנה הכוכבת של הערב, מנת ניוקי כמהין (69 ש"ח) - ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין. הניוקי היו רכים ונמסו בפה, הרוטב היה נפלא. כל מילה נוספת מיותרת. מבחינתי הניוקי הזה לא נופל בהרבה מהניוקי המהולל של מסעדת מראבו. בקיצור, להזמין עוד ועוד, מנה חובה.      

     

          

     

    סוגר.ים      

     

    עמוסי חוויות וטעמים התכוננו לעבור לקינוחים (לפחות מי שנשאר לו מקום, זה לא היה קל מיינד יו). לפני הקינוחים הביאו לנו לטעום מהליקרים של הבית, לימונצ'לו (לימון), אורנצ'לו (תפוזים) ואשכוליצ'לו (אשכולית). לצערי, הליקרים הוכנו מאלכוהול נקי והיו גם חזקים מדי וגם מתוקים מדי, שילוב של ספירט ותרופה, אבל נתעלם מזה, כי רוב האנשים ממילא לא צריכים לשתות משקה חזק כל כך בארוחה. עם זאת, בהחלט הייתי שמח לשיפור בתחום הזה כי חובב לימונצ'לו אני ואורנצ'לו זה רעיון עוד יותר טוב.      

     

          

     

        

    לשולחננו הוגשו שני קינוחים. הראשון היה אחד הקינוחים הכי מסורתיים במטבח האיטלקי, ה טירמיסו (29 ש"ח) שאני מכיר לא מעט אנשים שלא אוהבים את המנה הזו בגלל טעמי הקפה. לשמחתי הטירמיסו היה מוצלח מאוד משתי בחינות, הוא היה עדין בטעמים שלו, הן מבחינת מתיקות והן מבחינת טעם הקפה והמרקם שלו היה פשוט מוצלח, משהו אוורירי ולח בדיוק כמו שצריך (לא רטוב מדי). השולחן כולו ניקה כמה צלחות של טיראמיסו וקולות עונג נשמעו מכל עבר (או שזה הייתי אני?). הצלחה.      

     

          

     

    הקינוח השני הוא קינוח חדש שנקרא באצ'י, על שם השוקולד האיטלקי. בסיס קראנץ' ומעל מוס וציפוי שוקולד עם אגוז, בדיוק כמו בחטיף השוקולד הידוע. לצערי המנה הזו הייתה מתוקה מדי, ואי אפשר היה לקחת ממנה יותר מאשר כמה כפיות, למרות ששמחתי לסיים עם טעם של שוקולדה אהובתי את הארוחה.      

     

          

     

    מסכמ.ים      

     

    מבחינתי הארוחה הוכתרה כהצלחה, עם הסתייגויות ספורות. הייתי רוצה לראות יותר אחידות ברמה בעיקר בכל הנוגע למאפים (לחם פרושוטו ופוקצ'ה) ובנוגע לאנטיפסטי שצריך להיות קצת יותר יצירתי. המנות האחרות כללו בעיני שילובים טובים של טעמים ולמרות שניכר שהשף מאוהב.... ביין המרסלה שלו, מה שנתן לארוחה גוון מתוק (מלבד הפפרדלה עם הנגיעות החמוצות), בחירה מושכלת של מנות יכולה להשיג ארוחה יותר טובה ויותר מגוונת.

    נהניתי מאוד מהריזוטו, מהפפרדלה אלה קצ'יטורה והניוקי המצוין, נהניתי גם מפטריות הפורטבלו אך כמנה שכללה גם את לחם הפרושוטו היא דורשת שיפור, נהניתי גם מהטירמיסו. הרבה פחות נהניתי מהסלטימבוקה ומקינוח הבאצ'י.      

     

    אשמח לראות שם קצת יותר תעוזה עם מנות חדשות יותר מקוריות, חדשניות ועוקצניות על מנת להפוך למקום מעולה !      

     

    אבל למרות שיש מקום לשיפור, בשורה התחתונה בליני מספקת קפיצה לאיטליה שבשילוב של אווירה כפרית ומיקום נפלא הופכים את בליני למקום שהייתי שמח לחזור אליו.      

    תודה לקפה ולבליני על האירוח

    Ristorante Bellini,Tutto e' stato piacevole e gustoso.Grazie per lospitalita'

     

     

    ציון: 3.5 מתוך 5 (שאעגל ל4, בגלל שתי המנות העיקריות הבאמת מעולות)      

     

    * כל התמונות בביקורת צולמו על ידי אפשר לראותן באיכות טובה יותר פה      

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/12/09 07:51:

      אני מנסה להירשם לעדכונים ולא בדיוק הולך לי.

      אנא הוסף אותי : מייל : arifixi@gmail.com

      תודה יקירי .

        9/12/09 07:50:

      עוד פוסט מרהיב שלך הוא תמיד חגיגה לעיניים (ולבטן)...

      שאפו !!

      ארי

        2/12/09 15:35:

      צטט: תל אביבית נמרצת 2009-12-01 20:32:54


      איזה תמונות מרהיבות!

      אתה בהחלט צלם מוכשר!

      אהבתי גם את הביקורת ובעיקר את הסיכום שלך :-)

      *

       

      תודה על כל המחמאות

      כיף לשמוע


      איזה תמונות מרהיבות!

      אתה בהחלט צלם מוכשר!

      אהבתי גם את הביקורת ובעיקר את הסיכום שלך :-)

      *

        1/12/09 16:52:

      צטט: חנן הראל 2009-12-01 15:43:36

      חיים טובים יש לכם שמנמנים

       

      תאמין לי שזה לא קל בכלל קריצה

        1/12/09 15:43:
      חיים טובים יש לכם שמנמנים
        30/11/09 10:03:

      צטט: שמן ושמנת 2009-11-29 23:55:50


      יופי של ביקורת.

       

      אין,אין,אין על הצילומים שלך! שאפו.

      תודה חברים

      שמח שאהבתם את הביקורת והתמונות (לא פחות חשוב)

       

        30/11/09 10:02:

      צטט: ששת שצ 2009-11-29 23:23:59


      אחלה ביקורת

      אתה מוזמן לבקר אצלי גם בלי קישורים , לא קשה למצוא אותי

       

       

      קראתי כבר. סתם לא יצא לי להגיב הפעם

        30/11/09 10:01:

      צטט: odelia76 2009-11-29 19:37:27

      אהבתי את הביקורת,

      מעניין שבמנת הפפרדלה לכל צלחת היתה רמת בישול שונה.

      אני שמחתי שהיה מבושל קצת יותר מאלדנטה, ג'אקומו כתב שלא היתה מבושלת דייה ואתה ששמחת על האלדנטה :-)

      יש סיכוי שאנחנו גם לא ממש מדייקים במילה אל דנטה (חוץ מג'אקומו כמובן) נבוך

       

        30/11/09 10:01:

      צטט: איבי 2009-11-29 14:09:29

      אהבתי את הביקורת ומסכימה לגמרי עם הציון, גם שלי התחיל ב - 3 וקיבל עלייה ל - 4 בגלל המנות העיקריות :)

      והתמונות מרהיבות !

      *

       

      תודה. שמח לשמוע שחשבנו דומה

      ובעיקר שאהבת את התמונות

       

        29/11/09 23:55:


      יופי של ביקורת.

       

      אין,אין,אין על הצילומים שלך! שאפו.

        29/11/09 23:23:


      אחלה ביקורת

      אתה מוזמן לבקר אצלי גם בלי קישורים , לא קשה למצוא אותי

       

        29/11/09 19:37:

      אהבתי את הביקורת,

      מעניין שבמנת הפפרדלה לכל צלחת היתה רמת בישול שונה.

      אני שמחתי שהיה מבושל קצת יותר מאלדנטה, ג'אקומו כתב שלא היתה מבושלת דייה ואתה ששמחת על האלדנטה :-)

        29/11/09 14:09:

      אהבתי את הביקורת ומסכימה לגמרי עם הציון, גם שלי התחיל ב - 3 וקיבל עלייה ל - 4 בגלל המנות העיקריות :)

      והתמונות מרהיבות !

      *