עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    קר בחוץ? כנסו לאיגלו!

    9 תגובות   יום שני, 9/11/09, 14:17

    יש אנשים שמאוד מאוד אוהבים בשר, יש אנשים שמכורים לסושי, יש כאלה לפסטות, יש כאלו שלא יצאו מהבית אלא רק אם מדובר בחומוס ואני? אני אוהב כמעט הכל (כמו שאתה יודעים), אבל אם יש משהו שאינני יכול לעמוד בו (יום אחד אני אחקור זאת, מבטיח) זה מתוקים ופה כבר לא אכפת לי איזה....  מה יש במקפא הזה שהופך אותנו תמיד לילדים קטנים ומעורר ערגה לימים שאמא היתה צועקת שלא אוכלים גלידה בחורף (ולא אנחנו לא פולנים)? בכלל טרנד הגלידריות המעוצבות עם ים הטעמים יכול להכניע בקלות כל חובב המתוק מתוק הזה (טוב יש גם חמוץ). לכן, גלידריה חדשה בשטח היא תמיד עוד סיבה מעולה לאכול גלידה (כאילו שצריך), כי מוכרחים לראות איך זה, גם אם זה חורף בחוץ.  

    כך יצא ששמעתי פה ושם על איגלו, גלידריה שבאה מנתניה לירמיהו בתל אביב (האם זה הזמן להכריז על איזור השרון ועמק חפר כבית היוצר הישראלי לגלידות, אחרי שגם ארלקינו השכנה באה מבית חירות שליד?), אבל בניגוד לאייסברג ושות', הדיבור על האיגלו לא היה כעל עוד גלידריית שף מפונפנת אלא כגלידריה מגניבה (גם בעיצוב הצבעוני!) ומושחתת המשנה את חוקי המשחק בתחום הגלידה. עם דיבור כזה ברור שתמצאו אותי שם, לא?

     

    אז מה הסיפור בכלל של האיגלו הזה? טוב ששאלתם...קחו לכם רגע להסתכל על כל הטעמים המוכרים יותר ופחות מכל מקום אחר ועכשיו תתחילו לערבב. לוקחים שני טעמים (במקרה שלי), מוסיפים תוספת כלשהי (ולא חסר: בראוניז, פררו רושה שחור חם, פררו לבן, סוכריות דובונים, עוגיות, עדשים, ממתקים כאלו ואחרים, בקיצור- לא חסר מה לערבב) ואת הכל פורסים על משטח ערבוב (יחד עם הצעקה של המוכרים- "אתה מוכן לאיגלו שלך?" המעט מגוחך, חברים, ברור שאני מוכן) ופשוט הופכים את טעמי הגלידה שבחרתם יחד עם התוספת למרקם אחד גלידתי ומענג.

     

    בפעמיים שהייתי שם הלכתי על שני טעמים שנראו לי דומים יחסית ומשתלבים טוב יחד (לשמרנים מבינכם, לא זה לא חובה לערבב, זה פשוט טעים טעים)- בפעם הראשונה שוקולד עם בננה ופררו רושה שחור וזה יצא מושלם- הבננה באה בדיוק לחזק ולהעמיק את הטעם החזק של השוקולד כמעין אפטר טייסט כזה ומשאירה בפה עונג צרוף. בפעם השניה הלכתי על שילוב של שוקולד וקוקוס (ושוב פררו רושה כתוספת, כל תוספת נוספת 3 ₪) שהתגלה אף הוא כשילוב מוצלח, סוג של באונטי משודרג שאי אפשר להפסיק לאכול (אבל מומלץ להפסיק לאכול בשלב מסוים, אחרת תצטרכו לרוץ כל החורף).

    לילדים קטנים ולחובבי גלידות מדובר בגן עדן חסר גבולות של טעמים ושילובים כאלה ואחרים,באפשרותכם לבחור כמה גדלים של גלידות (בין 16 ₪ לקטן ומומלץ ועד 39 לג'מבו הענקי באמת, הרי כמה אפשר לאכול מזה?!). זה שיש חורף בסביבה (וכן, פחות מ 25 מעלות בשבילי זה חורף) לא אומר שאסור לכם להתענג על בילוי קטן, מתוק ומושלם. תהיו נחמדים, קחו את הילדים אתכם, עונג מובטח גם להם! 

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/11/09 23:39:

      חוויתי גלידה בדיוק באותה השיטה בבייג'ין שבסין הקיץ. מעניין מי העתיק ממי?
        9/11/09 21:31:

      כתבת מעולה ועכשיו מתחשק לי גם .. !  תודה . ייבדק מקווה שבקרוב  :-)
        9/11/09 19:50:


      נשמע מעולה.

      למה רק 4 ?

       

        9/11/09 18:11:


      מקום נחמד בהחלט, הדיפ איט כבר ניסו את זה בתל אביב אבל המיקום והגלידות שלהם היו פחות איכותיות.

      מה שחבל הוא הקמצנות והתמחור המופרז על תוספות נוספות.

      עוד משהו שלא ברור זה הקטע של הכרטיסיות - יש כרטיסיה לכל גודל וזה אומר שכל פעם צריך להזמין אותו גודל כדי לצבור ניקובים.

        9/11/09 17:15:

      מקום מהנה...

      צרפתי תמונות...

       

      http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=1276426

      לך *

        9/11/09 16:45:

      נשמע ממש מעניין

      מבטיח לנסות

        9/11/09 15:51:

      תודה לכן!!!!
        9/11/09 15:41:

      עכשיו קנית אותי לגמרי!!!

      אם משהו שקשה לי לעמוד בפיתוי מולו זו גלידה...כן גם בחורף וגם בקור עז של כמה מעלות מתחת לאפס בלונדון אכלתי גלידה, סתם כי התחשק חיוך

      שני השילובים שתארת נשמעים פיגוז ובכלל הביקורת הזו מעולה לחובבי גלידות ולכולם!

      תודה לך חיוך 

        9/11/09 15:40:


      יאם יאם.