עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    מסעדה טריפוליטאית - "לחם בית " באור יהודה

    0 תגובות   יום חמישי, 8/5/14, 09:43

    אני אוהב אוכל טריפוליטאי, ונכון שאני לא מבקר הרבה כי זה אוכל שמבשלים בתוך שמן, כמו שאומרים, לטריפוליטאים יש ברז אחד של שמן וברז אחד של מים. העניין הוא מסורת של בישול בתקופה שלא היו מקררים בלוב \ טוניס והבישול בשמן עמוק היה שיטת שימור.

     

    בלחם בית מסעדה של אוכל בייתי טריפוליטאי  הבישול מופחת שמן ומבושל בשמן קנולה

     

    אם תרצו לקרוא את הפוסט עם כל הצילומים אז זה כאן 

     

    לחם בית היא מסעדה טריפוליטאית עם נשמה ואווירה, נתקלים בזה מיד כשעומדים מול הדלפק ורואים את האריחים המיוחדים וגם כשמסיתים את הראש לצדדים, מסעדה יפיפייה. כשאמרתי " מסעדת פועלים" תיקנו אותי " מסעדה של אוכל בייתי" והאמת ממש אוכל בייתי טעים ומעולה.

     

    אחרי שהצצתי לתפאורה  העזתי ועברתי לצדו השני של הדלפק, להציץ בסירים, רציתי לומר לה תני לי מהכל... תשמעו זה לא רק אוכל טריפוליטאי זה קיבוץ גלויות של אוכל מדהים, אוכל שאולי לא מצטלם טוב בסירים אבל מדהים על הצלחת ובטעמו. ואתם יודעים מה? בתור אחד שהציץ ללא מעט סירים טריפוליטאים עלתה מיד השאלה, " איפה השמן" אני רגיל לראות סירים של שמן ובתוכם אוכל, כאן היה אוכל ומסביב מעט שמן, ואפרופו שמן, הם מדגישים שמן קנולה. זו מסעדה באמת מיוחדת, רי תבשילי הטביכה ( תבשיל בשפת לוב או פקילה בשפת יוצאי טוניס)

    ניחוחות משגעים של התבשילים המבעבעים על הכיריים: שורה של סירים מהבילים ובתוכם תבשילי טביכה, חריימי, כאפצ'ה ומצ'ומה, לצד סיר הקוסקוס שלא נגמר לעולם. על הקיר תלויות תמונות של בני משפחת נחום (נקוצ'ה) - עוד מימיהם בטריפולי בירת לוב. אבל  גם תמצאו כוסמת שאנשים שם נדלקו עליה,  מעוויט תבשיל עיראקי, מרדומה המטבוחה הטריפוליטאית, כמונייה שזה כמו חמין ואפילו אשפלאוו בוכרי או פרסי. בקיצור תבואו רעבים כי אפשר לחגוג כאן, השקשוקה העסיסית מוגשת עם מרגז או רינגה (דג מעושן). מנת החריימי מוגשת כמנה ראשונה, עשוייה מדג לוקוס ברוטב של פלפל צ'ומה חריף. "כאפצ'ה" מנה גדולה של קציצות בשר ברוטב לימון או רוטב עגבניות חריף. "טביכה בלקראץ" תבשיל כבש וכרישה נימוח המתבשל באיטיות בציר של עגבניות."טביכה בלסאלק" - תבשיל של שעועית ובשר בקר ברוטב מנגולד. ומנת הדגל הפופלארית של המטבח הטריפולטאי - מפרום תפוחי אדמה או מפרום ארטישוק - ירקות ממולאים בבשר מתובל, מבושלים על מצע ירקות שורש ברוטב פיקנטי. בלחם בית תוכלו למצוא מפרום שעשוי על הגריל ולא מטוגן - מנה עשירה ובריאה  במיוחד. מנה של מצ'ומה (מרק חמוץ-חריף עם חלקי פנים) מומלצת במיוחד למי שלא מפחד מאברי פנים.

    המנות מוגשות עם לחם הבית, בתוספת קוסקוס, אורז לבן ובליווי קעריות של סלטים פיקנטיים המחדדים את הטעמים העשירים של המטבח.

     

    בני משפחת נחום הקימו את לחם בית מתוך אהבה גדולה לאוכל ורצון לשמר את המסורת והמתכונים של המטבח הטריפוליטאי של סבתא וואסי.

     

    וגם אפשר  לקחת הביתה 

     

    ''

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון