עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ליליות – יוקרה וחברה.

    20 תגובות   יום ראשון, 12/5/13, 22:31

    ''

    ''

     

    על מסעדת "ליליות" שמעתי בעבר בהקשר החברתי של שיתוף הפעולה עם עמותת "עלם". כשהוזמנתי לנסות את האוכל, חשבתי שאולי אהיה משוחדת בגלל ההערכה לפעילות החברתית (שמיד תפורט) אבל בפועל לא הייתי צריכה להיות משוחדת. מדובר במקום יוקרתי שלא נופל ממסעדות טובות ומפוארות אחרות, בתוספת הבונוס- העזרה לזולת.

    המסעדה, הממוקמת ברחוב וויצמן 2 בתל אביב, הוקמה במקור לפני 13 שנים על ידי קרן קמרמן (זו שעל שמה קרויה מסעדת "קרן" של חיים כהן) עם עמותת על"ם שהיא עמותה לעזרה לנוער בסיכון, נוער שנפלט מלימודים ושאין לו כיוון בחיים. הנערים והנערות , בגילאי 16-19 נאספים אל המסעדה, לומדים מההתחלה – ממיומנויות בסיסיות של הגעה בזמן ועמידה ביעדים, ועד תפקידי הטבחים והקונדיטורים, מקבלים שכר מלא על עבודתם, מלווים על ידי עובדת סוציאלית ופעילויות מיוחדות, ולבסוף עוזבים כשיש להם מקצוע ביד, לעיתים ממשיכים בו , לעיתים בוחרים להשלים בגרויות, להתגייס לצבא וכדומה ובכל מקרה צועדים לעבר חיים נורמטיביים.

    מעבר לכל זה כאמור ישנה המסעדה עצמה, מפוארת ויוקרתית, כולל חדר פרטי שנסתר מן העין כשהמחיצה יורדת, בניהולו של שף נעם דקרס ("רפאל" "ברקרולה" "מול הים") שמקפידה על חומרי גלם טריים, הכנה יצירתית ופרזנטציה יפיפיה.

    בשביל ההתחלה בחנו את תפריט האלכוהול (קוקטיילים בין 36 ל42 שקלים). אני טעמתי שניים – אחד מהם הבקשה האישית שלי – וודקה אשכוליות אדומות, והשני משהו שבחרתי מהתפריט – "ונילה סנרייז" – אבסולוט ווניל, מיץ תפוזים וגרנדין. המלצרית הזהירה אותי שמדובר במשקה "מתקתק" והוא באמת היה מתוק אז בחרתי לחזור לוודקה. מבחינת יין שתינו את היין האדום "אלון"  של "גליל" (קברנה סובניון).

    לחם הבית היה הראשון להגיע, מגמה מבורכת של מסעדות אם כי מסוכנת בגלל שיכולים להתמלא בקלות. יחד איתו הגיעו מטבלים של סלסת עגבניות ואיולי מתובל. האחרון לוקק עד הסוף ולטעמי צריך לשים את זה בצנצנות ולמכור. (לא מצאתי בתפריט את מחיר לחם הבית).

     

    ''

    "ירקות קיץ" כך הוגדרה מנה חביבה של ירקות קלויים עם קרם שעועית לבנה, בלסמי ובזיליקום (38 שקלים) ואחריה "סשימי סלמון"  - סלמון טרי עם מרקחת מלפפון ומלון, סויה, בצל ירוק ועשבי תיבול (48 שקלים). שתי המנות היו נחמדות אבל לא הצליחו לנצח את מנת הספיישל שהגיעה יחד איתן – "ספריבס טלה על סלט אנדיב ופלפל קלוי" (מנה מיוחדת, לא מופיעה בתפריט). שני דברים אהבתי במנה הזו, ראשית, כמובן הבשר עצמו, ממתק בשרי מרוכז שאכלנו בידיים (וקיבלנו מגבונים לחים מיד אחר כך) והבסיס שלו, שלא הייתי מצליחה לאבחן את המרכיבים אבל ביחד הם היוו השלמה עדינה לטעמי הבשר.

    עוד מנה אחת מתפריט המנות הראשונות הגיעה לשולחן, גם היא מנה נחמדה- "טורטליני עגל וכרישה, ברוטב קטן של בשר עם פטרית שיטקה טריה" (55 שקלים) – הייתי שמחה למנה גדולה יותר, מצד שני, מדובר במנת פתיחה אז בעצם אולי הגודל מספיק.

    ''

     

    מהעיקריות קיבלנו ארבע- שתי מנות דג ושתי מנות בשר-

    "פילה לברק עם סלסה של מנגו , חציל קלוי, תפוח אדמה, ועשבי תיבול טריים " (115 שקלים). הדג היה מונח על רושטי תפוח אדמה שנתן לו תחושה "ארצית" .

    "דניס עם לזניה פלפלים, זיתי טאסוס, שעועית ירוקה ועגבניות שרי" (98 שקלים) – מנה צבעונית עם דומיננטיות של הטאסוס (אני לא מעריצה גדולה של טאסוס ולכן העדפתי מבין שתי מנות הדג את הראשונה).

    "חזה אווז בדבש הדרים וקינמון עם קרם תפוחי עץ ירוקים ומנגולד " (98 שקלים) ו"פריים ריב ללא עצם בצליה איטית בתנור " (53 שקלים" – מבין שתיהן ללא ספק הפריים ריב, כמו שבשר צריך להיות. 

    ''

     

    ארבעה קינוחים הגיעו לבסוף, יחד עם קפה ותה (המסעדה כשרה, לא היה חלב).

    ארבעה קינוחים שאי אפשר לשים בקטגוריית ה"פרווה" כי זה מפחית מהם, היות והם היוו את ההוכחה שאפשר לעשות קינוחים כשרים במסעדה בשרית, ללא תחליפי חלב –

    "קרמבל תפוחי עץ ירוקים, פקן וגלידת ג'ינג'ר" (36 שקלים) – לחובבי התפוחים החמים והמתקתקים,

    "מקרון קרם לימון" – עם תותים טריים, קולי פירות יער ונענע (34 שקלים) – מאד מתוק.

    "קרנץ' שוקולד"  - אצבעות קרם שוקולד על בסיס נוגט ואספרדו, עם כדור סורבה שוקולד (19 שקלים, ואני מציעה למסעדה למכור לחוד גם את סורבה השוקולד).

    ו...

    כן, הבחירה שלי (עד כדי כך שלא רק שהשתתפתי במנות של כל הבלוגרים, גם ביקשתי מנה נוספת לעצמי בלבד) – "מרק שוקולד חם (ללא סוכר)" – 34 שקלים.

    טוב, ההגדרה "ללא סוכר" גרמה לי לחשוב בתחילה שמדובר באיזה מנה דיאט, משהו לא אטרקטיבי.. עד שזה הגיע לשולחן – קערית מהבילה של שוקולד רך – משהו כמו הבפנים של סופלה שוקולד רק בלי החלק האפוי (והמיותר), עם עוגיה (שהעברתי הלאה, תשאירו אותי עם שוקולד נטו). מבחינתי, הקינוח האולטימטיבי. ישר לוורידים – שוקולד מרוכז למכורים.

     

    ''

     

    אז אם מצרפים את כל הגורמים יחד- מיקום מצוין, אירוח מפואר, מנות יצירתיות, וכשרות שלא פוגעת באיכות ובטעם של מנות מיוחדות ומגוונות, יחד עם הערך החברתי המוסף שבו הסועד לא רק נהנה מהאוכל אלא גם תורם לנוער בסיכון, מקבלים מקום איכותי ומהנה.

     

    בצמוד קיימת "ליליות בייקרי" – מוצרי מאפה, וכן שירות קייטרינג.

    פרטים מלאים על המסעדה והמיזם החברתי מאחוריה ניתן למצוא באתר המסעדה-

    http://www.liliyot.co.il/liliyot/index.php

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/5/13 19:29:
      ארוחה ששכרה בצידה. שווה ביקור.
        17/5/13 07:09:
      תודה על הסקירה המקיפה
        16/5/13 17:27:
      אני ישר לקינוחים :) סופש טוב
        16/5/13 16:38:
      טעים פה :)
        16/5/13 12:56:
      וואו המסעדה נראית מדהים וגם האוכל נראה ממש טעים, אני בטוחה שיצא לי להגיע בזמן הקרוב. שמחתי גם לקרוא על שיתוף הפעולה עם עמותת "עלם, אני מעגלת לטובה בשבילם ומזמינה אתכם גם- http://bit.ly/Y1zbbt
        14/5/13 11:09:
      נראה טעייייים .:} שווה ביקור:} חג שבועות שמח:}
        14/5/13 11:05:

      שוש יקרה לליבי נשיקה

      תודה על ההמלצה התמוגגתי לקרוא

      והתמונות ממש מעוררות תיאבון ביחוד זו עם הקינוחים (-:

      מחכה לפוסט ההמשך

      חג שבועות שמח לך יקירתי

      * חיבוקים אוהבים ונשיקות חמות לליבך

      http://cafe.themarker.com/image/1755004/

      למגיבי המקסימים- חג שמח. בקרוב יעלה פוסט נוסף על פרוייקט מיוחד של "ליליות" - בר מצווה לנערים ממשפחות מצוקה שלא יכולות להרשות לעצמן חגיגה, והכל בהתנדבות.
        14/5/13 08:47:
      נראה מצויין , המיקום נגיש , תודה על ההמלצה , שבועות שמח.
        14/5/13 08:40:

      חזרתי לקרוא ... ראשית המסעדה כלבבי , נשמע שהמנות טעימות , המחיר והמיקום מצויינים ..והיא גם כשרה . (בעיניי זה מאד חשוב )אהבתי את הקינוחים ובמיוחד את מרק השוקולד... יפה שהמסעדה מעסיקה נוער בסיכון שבסופו הם רוכשים הרגלים והופכים להיות בעלי מקצוע. תודה שוש על המידע וההמלצה ..(אגב, איך את לא משמינה מכל הארוחות המומלצות על ידך ? )גלי לנו את  סודך .... חג שבועות לבן ושמח.

      .

      http://www.orianit.edu-negev.gov.il/Sigaltp/cp/homepage/Images/shavuot.png


        14/5/13 06:28:
      חג שמחחחחחחחחחחח
        13/5/13 23:54:
      מנות מרתקות, וגם המקום על פועלו. תודה,
        13/5/13 16:39:
      הכל נראה טובבב - טוב מאודדד :)
        13/5/13 16:29:
      ארוחת שחיתות בהחלט :)
        13/5/13 10:15:
      שווה ביקור שם..
        13/5/13 10:08:
      שחיתות !!!!
        13/5/13 09:49:
      הפריים ריב נראה טוב:)
        13/5/13 09:09:
      מסעדה ממש לטעמי, אבקר שם בשמחה, תודה יקירה וחג שבועות שמח ♥
        13/5/13 08:17:

      אני בטוחה שאבקר שם.

      תודה לך על המידע.

        12/5/13 22:45:
      וואו...