עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    מחשבות ניסתרות

    מצאתי אותן בקירבי והן -
    המילים, כדורבנות נמצאות בתוכי
    מבקשות לצאת אל העולם לחופשי
    אט אט משחררת
    אט אט משתחררת

    0

    שיהיה (מ) רק בריאות

    32 תגובות   יום ראשון, 16/10/11, 12:53

    ''




    כל מי שרוצה להתפנק במנה טעימה המביאה בריאות לגוף ולנשמה ....

    מוזמן....

    קחו לכם את הזמן ,,,,

    תוסיפו לו קצת מצרכים

    הרבה אהבה

    ותקבלו מרק עוף עם ירקות שורש טעים,

    המתאים ללילות הסתיו הקרירים

    ובכלל לכל חודשי השנה...

     


     

    בסיר עמוק, טגנו בצל גדול, עד שיזהיב והוסיפו לו נתחי עוף. 

    תביטו על שניהם איך הם נפגשים בתוך הסיר, מתוודעים זה אל זה

    והופכים ביחד למנגינה המתנגנת לה כקול מוזיקה ערבה .

    טגנו את שניהם יחד קלות, עד שישירו בשני קולות...

    בינתיים, יש לכם זמן....( אפשר גם להכין את הירקות החתוכים מראש)

    קחו את כל ירקות השורש שאתם אוהבים:

    תפוח אדמה, שורש סלרי ,שורש פטרוזיליה וגם את הגזר , לא לשכוח-

    קלפו, שטפו, חתכו והכניסו אל תוך הסיר.

    כן,  גם ירקות ממשפחת הדלועים יהיו שמחים להשתתף בחגיגה- 

    קישוא ודלעת עגלגלה, ימצאו בסיר מקום לחבור ללהקה. 

    יש פעמים והעגבנייה ( פרי או ירק :)) קופצת , "גם אני רוצה, גם אני רוצה" -

    אז בואי, אני אומרת לה חוצה אותה לשניים או ארבע

    ומוסיפה עם הרבה הרבה מים , אל תוך הסיר, אל המסיבה ...


    צליל המים הקרים בתוך הסיר הלוהט נשמע היטב במטבח  ...

    הבצל שהזהיב ונתחי העוף התנתקו בין רגע והשתחררו לשחייה קלה,

    שאר הירקות מתוודעים אלה עם אלו, מפרישים את מיציהם,

    אל טיפות המים ,שמסביבם ומחכים בסבלנות לנקודת הרתיחה...


    קחו לכם את הזמן,  תכינו עוד כוס קפה ....

    בינתיים, בסיר, המים מתחילים לרתוח ...

    אפשר כעת לכפות את השומן של נתחי העוף, הצפים מעלה ...

    להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על להבה בינונית, לבדוק מידי פעם להמליח מעט ולפלפל.

     (מי שאל אם להוסיף אבקת מרק ? אפשר כף או כפליים , זה לא רע ...:)


    למהדרין, ניתן להוסיף חופן של גרגרי אורז, שטופים, אל תוך המרק,

    ( להוסיף עוד מים רתוחים )...הם אוהבים להיות שם כולם ביחד,

    אחד אחד ולטבול באהבה הפורחת...

    ואההה...

    עוד לא דיברנו על הריח



    זמן בישול - לכבות את האש כשזה טעים לחיך,

    או בקיצור כ- שעה מזמן הרתיחה...

     

     

     בתאבון

    מרק בריאות ורק בריאות ואהבה

    ומועדים לשמחה 

    נשיקהנשיקה

     

     

     

     

    לאבא,  

    שאוהב לאכול את תבשילים שלי , במיוחד את המרקים .

    בכל כף מרק שלגמת , חייכת...

    וכך גם אני , חייכתי יחד איתך

    והרגשתי איך אט אט חוזרים החיים

    ומחייכים גם לך

    אבא, החלמה מהירהנשיקה


     


    דרג את התוכן:

      תגובות (32)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/10/11 15:10:

      כוכי יקרה לליבי נשיקה

      סליחה על תגובתי המאוחרת נבוך

      מרק או רק בריאות (-:

      העיקר שאביך מחלים

      בריאות טובה והמרק ניראה  סוף הדרך

      טסה להביא שקדי מרק

      * כוכב אהבה ממני

      וחיבוק אוהב אוהב ונשיקות חמות לליבך, כוכי יקירתי

      סופ"ש נהדר

      אני בעד מפגש קולינרי!!! לא וירטואלי!
        26/10/11 20:30:

      נראה משגע!!!

        25/10/11 21:48:

      חברים יקרים ,

      לפני מספר שעות ,

      חזרתי מחופשה קצרה ....

      תודה לכולכם על התגובות

      וגם על המתכונים ...

      המשך שבוע נפלא נשיקה

       

        23/10/11 23:38:

      וואי

      איזו חגיגה של הטעם והריח

      הצליל המראה השמיעה

      והעין שצופיה על כל זה מלמעלה

      תזמורת בקונצרט בוורונה

      אורגיה על חושית

      על טבעית

      אך חופשית

      ...

      אנסה לבשל זאת בעצמי

      נראה מה ייצא

      לי

      תודה לך ה-

      *

        20/10/11 11:35:

      צטט: David Leviathan 2011-10-18 00:23:29

      אצלי זה משהו דומה, רק בלי מים, כלומר זה לא בדיוק מרק כי אם רוטב. שם טפה שמן קנולה בסיר, המון (ממש המון בצל, הרבה שום (לא כתוש ולא חתוך קטן, פשוט גלעינים), 2 - 3 גזרים חתוכים לפלחים, פילפל אדום חתוך לפרוסות ושורשים, ואת העוף כמובן (אחרי שהסרתי אתה עור והשומן) וזה יוצא מה זה טעים...והילדים מתים על זה. עושה את זה כבר שנים בימי שישי, פעם זה, פעם דג. אבל זה נראה לי כל כך הגיוני שבטח חצי מדינה עושה את זה ככה

       

       

      שכחתי לציין את התבלינים, אז כמובן מלח, כמון, כפית דבש וחצי כפית סחוג,

      ואת החזה צריך להוציא מן הסיר לאחר כ 20 דקות כדי שלא יהיה עשוי מידי (לכרעיים לוקח כפול זמן), וכשזה מוכן, מחזירים את החזה לסיר לדקה שתיים על אש קטנה, שיהיה חם ומכבים. העוף יוצא רך, עסיסי וטעים נורא,

       ואת הרוטב - מיץ שופכים על האורז. וכשמגישים לשולחן, תמיד להוסיף סלט ירקות ליד, או לפחות עלי חסה וחתיכות מלפפון עם טעם של פעם (אורגני אמיתי, לא של הרדוף ולא שנקנה בניצת הדובדבן)

        18/10/11 13:43:
      מרק בריאות מוצלח ביותר! שיהיה רק בריאות!
        18/10/11 00:23:
      אצלי זה משהו דומה, רק בלי מים, כלומר זה לא בדיוק מרק כי אם רוטב. שם טפה שמן קנולה בסיר, המון (ממש המון בצל, הרבה שום (לא כתוש ולא חתוך קטן, פשוט גלעינים), 2 - 3 גזרים חתוכים לפלחים, פילפל אדום חתוך לפרוסות ושורשים, ואת העוף כמובן (אחרי שהסרתי אתה עור והשומן) וזה יוצא מה זה טעים...והילדים מתים על זה. עושה את זה כבר שנים בימי שישי, פעם זה, פעם דג. אבל זה נראה לי כל כך הגיוני שבטח חצי מדינה עושה את זה ככה
        17/10/11 23:05:
      איזה ריח נהדר יש למרק. תהנו מהטיול
        17/10/11 22:36:
      מאסטר שפית שכמותך :)
        17/10/11 18:21:

      כוכי היקרה,

      קבלי את הגירסה דלת הפחמימות:-

      מרק דלעת ועוף

       

      המיצרכים

       

      3 כרעי-עוף

      300-400 גרם דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות

      4 גבעולי סלרי קצוצים(כולל העלים)

      3 שיני שום קלופות

      1 כף רסק עגבניות

      מלח ופילפל שחור

      3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

       

      אופן ההכנה

       

      מניחים בסיר גדול את הכרעיים, הדלעת, הסלרי, השום ורסק העגבניות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה מאד. מתבלים במלח ופילפל שחור,זורים למעלה את הפטרוזיליה ויוצקים לקערית הגשה.

       

      אאחחחחחחחחחח אין על ניחוחות המרק הללו....... עוררת בי חשק. החלמה מהירה לאביך !!
      והנה עוד רעיון... לכתוב לנו מתכונים יש לך יד טובה !! גם בכתיבה !!!

        17/10/11 10:53:
      עשית אותי רעבה !! בריאות שלמה לאביך ולך...נחת ורוגע. חופשה נעימה מקסימה שלנו♥
        17/10/11 01:13:

      פתחת לי את התיאבון עם הפוסט. עכשיו לילה - ומה אני אעשה עכשיו?צוחק איפה אפשר לאכול (זה חיפה - כמו מדבר בדברים האלו)

        17/10/11 00:53:

      אם נגמר העוף אפשר גם עם צבים...תמים

      ''

        17/10/11 00:49:
      אנטיביוטיקה של הטבע!
        16/10/11 23:34:
      אחת התרופות הטובות, אם לא ה
        16/10/11 23:29:
      כמה שזה נשמע ביתי.
        16/10/11 23:27:

      בכל כף מרק שלגמת , חייכת...
      וכך גם אני , חייכתי יחד איתך
      והרגשתי איך אט אט חוזרים החיים
      ומחייכים גם לך
      אבא, החלמה מהירה ♥

       

      כוכי יקרה,

      זה כל כך מרגש 

      המון אהבה במרק ובמלים

      החלמה מהירה לאביך

      וחג שמח


      דבי

        16/10/11 23:03:
      השקעת .. (: יצא נפלא .. וטעים .................... החלמה מהירה לאביך .. רק טוב .
        16/10/11 21:43:

      ובעיקר לתבל בהרבה אהבה :)

        16/10/11 21:14:
      קונה הכל בשתי ידים עם כפות.. רק בלי העוף.. :-) מועדים לשמחה
        16/10/11 20:43:
      ממממממממ.......... ועם מרק שכזה - החלמה מהירה בוודאי מובטחת.....
        16/10/11 20:06:
      הצלחתי !!!! הללויה
        16/10/11 18:28:
      סטאר תודה על הרשימה והחלמה מהירה לאביך מועדים לשמחה
        16/10/11 17:45:
      החלמה מהירה לאביך. הוא בטח חש שאת מבשלת לו באהבה רבה.
        16/10/11 16:08:
      מרק מרגש.... :))) חג שמח ושבוע טוב....
        16/10/11 15:21:
      נראה טעים...
        16/10/11 13:23:
      זה מרק זה ? זה סימופניה של צבעים וטעמים .
        16/10/11 13:08:
      תודה להמלצה ניפלאה
        16/10/11 12:59:
      כוכי היקרה והמקסימה, המון בריאות לאביך וחופשה נעימה לך ♥
        16/10/11 12:57:

      חברים יקרים 

      שיהיה לכם בהצלחה עם המתכון

      ובתאבון לשון בחוץ


      אני יוצאת לחופשה קצרה, 

      מדי פעם אציץ לראות מה נשמע

      מחבקת  באהבה נשיקה

      כוכי 

       

      ארכיון