עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    תמונת היום: בא לי ביס מהכריך הזה.. (לחם,בשר,בירה ותפוחי עץ)

    8 תגובות   יום שלישי, 13/9/11, 16:50

    מגזין הגורמה טרבלר האוסטרלי פירסם השבוע כתבה על מיני מאכלים בשילוב בירה. הכתבה המקורית פורסמה במגזין המודפס בחורף 2009. צילום אוכל מעורר חושים ומתכון פחות שגרתי משכו את עיני...

    ומה יש כאן ? -

    לחם העשוי מקמח מלא מעורב בקמח כוסמין. בירה כהה מסוג סטאוט משמשת כנוזל בבצק הלחם המכיל שמרים.

    הלחם נאפה בתנור ולאחר צינון נעשה ממנו כריך.

    מה בכריך?

    פרוסות של צלי חזיר (אפשר להחליף בבשר בקר) לצד תפוחים אפויים במיץ תפוחים ושמן זית.

    הארוחה הסתוית הזו מוגשת לצד בירה כהה בעלת מרירות שוקולדית.

     

    ''

     

    צילום : PHOTOGRAPH CHRIS CHEN

    -

    איך מכינים את זה ?

    לבשר ולתפוחים:

    5 שיני שום

    2 כפות עלי רוזמרין

    כפית גרגירי פלפל שחור

    רבע כוס (= 60 מ"ל) שמן זית

    1 קילו בשר (pork loin)

    3 תפוחים מסוג פינק ליידי, מגולענים וחתוכים לרבעים

    שליש כוס מיץ תפוחים (= 80 מ"ל)

     

    מתכון הלחם:

    70 גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט)

    250 מ"ל בירה סטאוט (בירה גינס)

    60 גרם מולסה

    1 תפוח פינק ליידי מגורד גס

    3 כפיות = 10 גרם שמרים יבשים

    250 גרם קמח כוסמין

    250 גרם קמח מלא

     

    הכנת הלחם:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    לפזר את שיבולת השועל על תבנית שטוחה ולאפות כ- 4 דקות, לערבב במהלך האפיה.

    להניח לקרור.

    לחמם את הבירה בקלחת על להבה נמוכה עד לתחילת הרתיחה.

    להסיר מהאש .

    להוסיף לקלחת שיבולת שועל ומולסה.

    לצנן עד שפושר.

    בקערה לערבב:

    התפוח, שמרים, תערובת הבירה ו 100 מ"ל מים.

    בקערה נפרדת (מומלץ בקערת מיקסר) לערבב שני סוגי קמחים וכ- 2 כפיות מלח.

    ליצור גומה במרכז הקמחים ולצקת את תערובת הנוזלים. לערבב קלות.

    להעביר למשטח מקומח וללוש כ- 5 דקות (או ללוש בעזרת מיקסר).

    להוסיף מעט קמח לפי הצורך.

    להניח את הבצק בקערה משומנת מעט.

    לכסות את הבצק ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו ,במשך קרוב לשעה.

    עיצוב ואפייה:

    להגביר את חום התנור ל - 220 מעלות.

    ללוש מעט את הבצק התפוח וליצור כיכר באורך של 20 ס"מ.

    להתפיח כשעה.

    לאפות את הלחם 20 דקות בחום 220 מעלות.

    להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמוכן , במשך כ- 20 דקות.

    לצנן את הלחם על רשת.

    לפרוס את הכיכר לפרוסות עבות.

    הכנת הבשר:

    להגביר את חום התנור ל - 220 מעלות.

    לכתוש (אפשרי בעזרת בעלי ומכתש):

    שום, עלי רוזמרין ,פלפל שחור ומחצית מכמות שמן הזית + 2 כפיות מלח.

    תתקבל מחית חלקה.

    למרוח את הבשר בתערובת התבלינים ולהניח בתבנית אפיה.

    להוסיף סביב את חתיכות תפוחי העץ.

    לנטף מלמעלה מיץ תפוחים ויתרת כמות שמן הזית.

    לצלות בתנור החם במשך 15 דקות.

    להנמיך את חום התנור ל 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שהבשר מוכן-

    (כשלושת רבעי שעה או בתלות נתח הבשר).

    להוציא את הבשר מהתבנית לכסות בנייר כסף ולהניח למשך רבע שעה.

    לפרוס את הבשר לפרוסות דקות.

    -

    ומה עושים עם התפוחים האפויים ?

    למעוך את התפוחים ומיצי האפייה בעזרת מזלג. לתבל לטעם.

    הרכבת הכריך:

    למרוח ממחית תפוחי העץ על פרוסת לחם.

    לסדר מעל פרוסות בשר.

    לקשט בעלי רוקט. לתבל לטעם.

    לכסות בפרוסת לחם נוספת.

    לזלול ...

     

    מקור והמתכון המלא

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/9/11 09:32:
      תודה
        14/9/11 11:55:

      צטט: בלוג אוכל 2011-09-13 21:31:16

      לעיתים פוסטים נכתבים ברגע של רעב .. מהכתבה הייתי לוקחת את מתכון הלחם,בכתבה הרחבה היו רעיונות לרטבים מיוחדים , בטוח ינוסו בעתיד הלא רחוק. מעניין מה היית מכין מהנתח הזה , תודה

       

      כמותשהו, ללא ת.עץ וגם ללא מיץ תפוחים.

      התמונה אכן מאוד מוצלחת והכל מוגש בטביעות, רק שהשילוב בין הפריטים , לא ניראה לי.

        14/9/11 10:43:

      צטט: mi alma 2011-09-14 07:00:55

      איזה צילום חתיכי של כריך * * * מעורר תיאבון רב :-) תודה יקירה.

      כריס אכן צלם מקצועי . תודה יקירה, יום טוב.

       

        14/9/11 10:42:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-09-13 23:09:37

      מעניין. יש לאחרונה פרסומות באותה רוח באחד המגזינים הישראליים של מאכלים שבושלו בבירה. כנראה פרסומת לאחד ממותגי הבירה

       

      טרם ראיתי את הפרסומת האחרונה. בעבר היה פרוייקט כזה עם בירה לף, זה מקדם מכירות לא רע.. והבירה טובה.

      תודה יאיר.

        14/9/11 07:00:
      איזה צילום חתיכי של כריך * * * מעורר תיאבון רב :-) תודה יקירה.
        13/9/11 23:09:
      מעניין. יש לאחרונה פרסומות באותה רוח באחד המגזינים הישראליים של מאכלים שבושלו בבירה. כנראה פרסומת לאחד ממותגי הבירה
        13/9/11 21:31:
      לעיתים פוסטים נכתבים ברגע של רעב .. מהכתבה הייתי לוקחת את מתכון הלחם,בכתבה הרחבה היו רעיונות לרטבים מיוחדים , בטוח ינוסו בעתיד הלא רחוק. מעניין מה היית מכין מהנתח הזה , תודה
        13/9/11 18:55:

      אם תשאלי אותי, ביזבוז של נתח חזיר נהדר. הסנני

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין