עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ארוע השקה – מסעדת "דוד המלך"

    26 תגובות   יום שבת, 27/8/11, 09:01

    זו פעם ראשונה שאני מוזמנת לטעימות במסעדה שעדיין לא נפתחה. והמדובר במסעדת "דוד המלך" שעתידה לקום כמובן ברחוב "דוד המלך" בתל אביב, בהנהלת השף שמוליק גל, שף מנוסה מאד במסעדות בארץ ובאוסטרליה, כולל במסעדה בעלת כוכב משלן. המסעדה עצמה עתידה להפתח ב5 לספטמבר, לתקופת הרצה כשאחריה תהפוך למסעדה של "פאן ואוכל טוב" כפי שהגדיר זאת שף גל. המטרה היא ביסטרו שכולל מצד אחד חומרי גלם איכותיים, עם פחות פורמליות ואווירה צעירה, במחירים הוגנים.

    אז עד שהמסעדה תיפתח (וביקורת על המסעדה עצמה, המקום והאוכל תבוא בנפרד בזמן הקרוב), עלינו כולנו, חבורה של בלוגרים, למרפסת מהממת מול הים ביפו, הרמנו כוסית מול שקיעה מדהימה, והמנות החלו נוחתות על השולחן.

    ראשית הערה- חלק מהמנות שיופיעו בתמונות הן בגודל מוקטן שנועד כדי לאפשר לבלוגרים לטעום הרבה. ליד כל תמונה תופיע הערה אם מדובר בגודל "טבעי" או מוקטן.

    הערה נוספת – עד שעת כתיבת שורות אלו , לא קיבלתי את מחירי המנות העתידיים. מבטיחה לעדכן כשיהיו!.

    ''

    (מנת הלחם - גודל מוקטן)

    המגש הראשון שנחת על השולחן הכיל "מטבלי המלך" (בתמונה למעלה)– פוקצ'ה מלווה בקעריות של שמן זית מתובל, טחינה ירוקה, יוגורט פטה וסלסת עגבניות חריפה. הפוקצ'ה הזכירה סוג של לחם מרוקאי, עם שיכבה קצת שומנית למעלה, והיות והאירוח היה בדירה פרטית ולא באפיה ישר מתנור המסעדה, הפוקצ'ה לא הגיעה לקצה יכולת הטעם שלה, כמו שהיא יכולה כשהיא יוצאת מהתנור באותו רגע. כך או כך היא עדיין חוסלה עד תום. מבחינת המטבלים, אהבתי ביותר את הטחינה. את העגבניות לא טעמתי מאחר וחריף זה ממש לא בשבילי.

    שתי מנות "נאות" (מלשון "ללא תהליך בישול רישמי") הגיעו בהמשך – הראשונה, טרטר טונה- בתחמיץ קמפרי, חומץ בן יין אדום ותפוזים עם קוביות שומר, עגבניות שרי, נענע ופילה תפוזים. אני לא מעריצה גדולה של טרטר אבל כאן השילוב היה נכון – בלי השתלטות של הטונה מצד אחד, ומצד שני נגיעה של תפוז (הייתי שמה יותר מפילה אחד). (בתמונה למטה – גודל אמיתי).

    ''

    המנה השניה ה"נאה" היתה "קרפציו דוד המלך"  - סינטה, תחמיץ כמהין, צלפים, פרמז'ן, רוקט ואיולי שמן זית כתית מעולה- פרוסות דקיקות, כמעט שקופות (לא היה מזיק טיפה יותר עובי), פרמז'ן שלא משתלט (כן, כשר זה לא, טעים זה כן).

    סלק היה כוכב המנה הבאה "סלק אפוי – גבינת עיזים, פקאן מסוכר, נבטי חמניה, שמן שומשום וחומץ בלסמי".  – מנה קצת חלשה מבחינתי, קודם כי לא היתה מספיק גבינה, שהיתה נימוחה ויכלה לתת יותר קונטרה לסלק, וגם עוד קצת מלח לא היה מזיק.

    ''

    (בתמונה למעלה- סלק אפוי - גודל אמיתי)

    מנת הפתיחה האחרונה שהוגשה לנו היתה "קינואה סלק" – עשבי תיבול, פיסטוקים, חמוציות וטחינה צהובה. האמת, כשאני שומעת "קינואה" זה כבר מבאס אותי כי אני לא באה למסעדה למען הבריאות, אני באה בשביל הכיף, סוג של חטא קלורי קטן ומענג. (זו בערך תגובתי גם למשמע המילה "טופו").  עכשיו, יחסית למנה שאם מטעמי דיאטה הייתי מוכרחה לאכול, זה היה דווקא טעים – והבלוגרים מסביבי דווקא אהבו. בשבילי , כשאני יוצאת למסעדה ועוברת על התפריט, "סלט קינואה סלק" זה לא מנה שתמשוך אותי להעדיף אותה על פני אחרות. למי שחובב קינואה או מעדיף מנה קלה, מנה זו בהחלט יכולה להיות אופציה.

    לסיכום המנות הראשונות – הפיבוריטית שלי היתה מנת טרטר הטונה.

    סיימנו את הראשונות , השמש שקעה, והמנות העיקריות החלו להגיע לשולחן. כאמור קיבלנו מנות מוקטנות על מנת שלא נתפוצץ. המנה הראשונה שקיבלנו היתה "פילה בורי"- על הפלנצ'ה עם לוביה, רוטב טחינה חם ושמן קצח. הדג היה עשוי בעדינות, עסיסי וטעים. הטחינה, שכיכבה בהרבה מנות אחרות, לא כל כך התחברה, הייתי מעדיפה משהו יותר לימוני. אהבתי מאד את שמן הקצח.

    ''

    (בתמונה למעלה- פילה בורי - מנה מוקטנת)

    המנה הבאה ,שהיתה גם המנצחת שלי במנות העיקריות  - עוף טנדורי – חזה עוף במשרה יוגורט ומשחת טנדורי על הגריל, מוגש עם קרם אבוקדו וצ'יפס בצל. מאיפה להתחיל ? קודם כל, דווקא בגלל שהמנה היא אנטי למטבח הכשר, היא היתה טעימה בטירוף – ההשריה ביוגורט והפירה החלבי (אין, פירה חלבי תמיד מנצח)עשו את זה בגדול. קרם האבוקדו שעורר חשש בהתחלה, התגלה כבן זוג מושלם לבשר הרך, והדבר היחיד שלא הבנתי היה הצ'יפס בצל שקצת סתר את העדינות המקסימה של הפירה, שעבר מסננת דקה במיוחד.

    (בתמונה למטה- עוף בטנדורי - גודל אמיתי)

    ''

    "המבורגר דוד המלך" היה הבא בתור, עם איולי צ'יפוטלה, מלפפון בכבישה ביתית, עגבניה ובצל. הגודל שאמור להיות מוגש במסעדה הוא 220 גרם והוא יוגש עם תוספת לבחירה –ירק חלוט, או פירה, או צ'יפס או סלט ירוק. (אגב, אנחנו קיבלנו בצד סלט ירוק, העלים היו לי קצת מרירים, הייתי מוסיפה להם קצת יותר רוטב). בענין ההמבורגר היתה לי דילמה – מצד אחד , זה היה מאד טעים. מצד שני, לי זה גם היה מאד חריף. מאד. אז התלבטתי לגבי כל נגיסה. בסוף הטעם הכריע וסיימתי את כל המנה עם שפתיים בגודל של מיק ג'אגר. שף גל אמר שבמסעדה תהיה בחירה בענין החריפות. אגב, הלחמניה שבה הוגש ההמבורגר היא חלבית, וזה ניכר בטעם המעט מתקתק.

    המנה האחרונה שהוגשה לנו במסגרת העיקריות (האמת, היתה צריכה להיום גם מנת פסטה אבל פה הבלוגרים כבר הראו סימני פיצוץ וביקשו לעבור ישר לקינוחים) – היתה "סנדוויץ עם בשר" – נתחי אנטריקוט דקים, ריבת בצל, איולי וירקות בג'בטה טריה. בנגיסה הראשונה אמרתי "מתוק". מאד מתוק. כמות ריבת הבצל היתה גדולה מדי לטעמי והשתלטה על הסנדוויץ כך שלא יכלתי להרגיש את טעם האנטריקוט, שלכשעצמו היה עשוי היטב. אני משערת שעם פחות מתיקות, ועם ג'בטה שיצאה הרגע מהתנור, ועם המנה בגודל טבעי, זו תוכל להיות מנה פופולארית.

    (בתמונות למטה - ההמבורגרים והסנדוויץ - שניהם במנות מוקטנות)

    ''

    ''

    כאמור, בלוגרים מפוצצים אבל לא מוותרים על קינוחים, וכאלה טעמנו שלושה.

    הראשון היה "טארט שוקולד". קלתית בצק ממולאת בשוקולד עם קישוט אגוזים. לחובבי השוקולד העדינים, מנה נחמדה. לי, כשוקוהולית כבדה, זה היה עדין מבחינת השוקולד וקצת כבד מבחינת הקלתית. (בתמונה למטה – מנה בגודל אמיתי אך מחולקת)

    ''

    המנה השניה, "קרמבל תפוחים". טוב, ציינתי כבר שאני שוקוהולית? תפוחים זה נחמד, אבל לא "הדבר האמיתי". התפוחים עצמם היו רכים ונימוחים עם קינמון והקרמבל הוגש עם כדור גלידה כמקובל. אני לא יודעת אם המנה אמורה להיות מוגשת חמה או פושרת, נראה לי שחמה היתה יוצרת יותר ענין.

    ''

    (בתמונה למעלה -קרמבל תפוחים בגודל מלא)

    אבל היי, דיברנו על שוקולד – והנה הגיע הדבר האמיתי מבחינתי – מנת קרפ שוקולד , עם מילוי גנאש שוקולד קפה, בכמות נדיבה עד נוטפת, כמו ששחיתות צריכה להיות. היו בלוגרים שציינו דומיננטיות יתר של טעם הקפה, ולכם אני אומרת "לכו תכרסמו קרמבל ותשאירו אותי עם הקרפ כמו שהוא!". בביקור שאני מתכננת במסעדה שתיפתח, אני בהחלט בונה על סיבוב שני של העונג הזה, הפעם בגודל מלא. (בתמונה למטה- בגודל מוקטן)

    ''

    שף גל הזכיר עוד קינוח שהוא מתכנן, משהו בשילוב ברולה וקלואה שמנת, שגם את זה אשמח לטעום כשאגיע למסעדה כי על הנייר זה נשמע פיצוץ.

    אחרי ארבע שעות (!) שהחלו לקראת השקיעה ונמשכו לתוך הלילה, עשיתי את הדבר היחיד שמתבקש- הלכתי לרקוד סלסה.

    אני מחכה לראות את העיצוב שנבחר למסעדה, והאם יהיו שינויים בעקבות הביקורות שלי ושל חבריי. דיווח מפורט יגיע בהמשך.

    ''

    השקיעה מהמרפסת של השף, לא יכלתי לוותר על התמונה...

    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/9/11 13:27:
      פוסט מקסים, שוש!!! היה תענוג, תודה שבאת (-: אני נהיית רעבה מלהסתכל שוב על המנות (-: מחכה לארוחה במסעדה!!
        31/8/11 14:53:
      ''
        29/8/11 13:17:
      מחכה בקוצר רוח לפתיחה של המסעדה!

      ''

        29/8/11 13:36:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2011-08-29 13:17:16

      מחכה בקוצר רוח לפתיחה של המסעדה!

      ככה זה אצל ה"מומחיות למדיה חברתיות  ומובילות הדעה ברשת"...? בלוגרית מריעה לבלוגרית, מחמיאה לפלופרית ממחזרת מחמאות ... על אותה פתיחה של אותה מסעדה ומשרדי היח"צ "ערים לכוחה של המדיה...?

      צטט: ורד א. 2011-08-29 15:01:01

      הנוף הוא הקצפת שבדובדבן, לא?.

      ______________________________-

      הנוף היה כל כך יפה שזה היה כמעט לא אמיתי. והצירוף של אוכל טוב, חברה טובה ויופי כל כך גדול, חוויה מושלמת.

       

        29/8/11 15:01:
      הנוף הוא הקצפת שבדובדבן, לא?.
        29/8/11 00:11:
      ''
        28/8/11 11:24:
      מחכה לפתיחת המסעדה השבוע..בטוחה שיהיה טעים!
        28/8/11 08:36:
      פוסט כלבבי... :)))
      תודה על הפוסט המגרה. כבר אחרי הפוסט של הלוחש שקלתי ללכת, עכשיו אני בטוח אנסה.
        27/8/11 22:53:
      יאמיייייייייייייייייייי. פוסט נפלא..והשקיעה..חבל על הזמן. תודה ששיתפת.
        27/8/11 19:07:

       

      אחלה פוסט והתמונות עושות אותי רעב קריצה
      שיהיה להם בהצלחה

        27/8/11 14:46:
      אחרי ביקור ברבנות באיזור אפשר להיכנס למסעדה הזו וליהנות לפי מה שכתוב ונראה פה.
        27/8/11 14:45:
      איזה שולחן יפה :-)
      תודה רבה לכל המגיבים, אני מקווה שבקרוב יצא לי לבקר במסעדה עצמה ואוכל להביא דיווחים "מהשטח".
        27/8/11 14:14:
      הייתי הולך על מנת הסלק האפוי אך הייתי מעדיף יותר גבינה במקום האגוזים... יכול להיות שפעם ב... הייתי מקנח...
        27/8/11 13:43:
      toda al a shituf osse roshem metzuian
        27/8/11 12:32:
      יופי של מנןת הגישו לנו. פתאום אני רעב לנות אלו עוד פעם.
        27/8/11 12:21:
      שוש לאחר הפוסט הטעים - קינוח השקיעה היה נפלא תודה על עוד פוסט יפה וביקורת מבית היוצרת שבת טובה
        27/8/11 12:21:
      איזה כייף לטייל ולהנות מכל הטעמים. תודה על התמונות המפתות :))
        27/8/11 12:13:

      *

       

        27/8/11 12:07:

      וואו - פתחת לי את התיאבון


      התאורים והתמונות - עושים חשק

      יש לך מקצוע מעניין לטעום אוכל כל הזמן
        27/8/11 10:42:
      אחלה כתיבה ואחלה תמונות :)
        27/8/11 10:13:

      שוש,

       

      על השחיתות הזאת אני לא מוותרת.

      אני בעיקר בעד קרפ שוקולד עם נוף לים...

      יאמי (-:

        27/8/11 09:49:
      נראה מעולה!
        27/8/11 09:24:
      רק מהצילומים שבעתי...
        27/8/11 09:11:
      סנדוויץ אנטריקוט עם ריבת בצל נראה לי טעים מאוד. וטארט שוקולד נראה נחמד מאוד