עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "סהרה בגליל" – מסעדה סורית שאמית – כביש עפולה כפר תבור.

    22 תגובות   יום רביעי, 20/7/11, 13:34

    ''

    ''

    "עפולה? מה איבדתי שם?" היתה התגובה הספונטנית שלי ל"את מוזמנת לבוא לטעום אוכל סורי אותנטי במסעדה בכפר נין, בדרך בין עפולה לכפר תבור". קשה, קשה להוציא עכברי עיר שכמוני, אבל עיון בתפריט באינטרנט נראה מבטיח, ויחד עם עוד בלוגרים סקרנים, עשינו דרכנו לצפון.

     

    הדבר הראשון שראינו היה המבנה המפואר, שמשלב בניה עתיקה עם נוחות מודרנית. חאפז, מנהל המקום ערך לנו סיור במתקני הצליה המיוחדים, מגריל שמונע על ידי גלגל מים ועד ארונות עישון לירקות ולדגים , שמביאים את המנות לידי שלמות עדינה.

    המסעדה הוקמה על ידי המסעדן ואיש העסקים חאלד זועבי ויש בה 240 מקומות באולם, ועוד עשרות מקומות ברחבה בחוץ שצופה אל הנוף המרהיב, ואנחנו זכינו לחוויה מרהיבה במיוחד כי הגענו בדיוק בשעת השקיעה.

     

    כשנכנסנו למסעדה, אני חושבת שזו הפעם הראשונה שצילמנו את העיצוב לא פחות מאשר את המנות. המקום מעוטר בחפצים עתיקים ומרתקים, שופע גומחות ופינות עם המון הפתעות עיצוביות, ובלב המסעדה באר אמיתית שהוסבה למזרקה (ואם תרימו את המבט למעלה, תגלו אפילו "שמיים".). בסמוך לחלל המרכזי יש חלל נוסף "סלון" שמיועד לקינוחים ולמנוחה שאחרי האוכל, שמאוחר יותר גילינו שאנחנו ממש זקוקים לה.

    ''

    (בתמונה למעלה, גלגל המים והגריל).

    המוטו של המסעדה – שמירה על המסורות גם בטעמים וגם באופן ההכנה של המנות, לפי מתכונים של שבט זועבי שהגיע מגבול סוריה- עיראק לפני יותר ממאתיים שנה.

     

    התיישבנו לשולחן, על השולחן הוצבו קנקנים של מיץ – לימונדה (טעימה מאד, עשויה עם הרבה נענע), ומיץ אשכוליות אדומות, שאישית היה לי מתוק מאד ולכן חזרתי שוב ושוב אל הלימונדה ( עשרה שקלים לקנקן גדול).

    הסלטים  התחילו את הארוחה- בקעריות קטנות, מבחר של סלטים (בתפריט מחיר ממוצע של 20 שקלים לסלט, או "מבחר סלטי הבית" במחיר 22 שקלים לאדם בהזמנת מנה עיקרית, ו40 שקלים ללא מנה עיקרית). היו שם חמוצים (מלפפונים וזיתים), כרובית בטחינה (אחת משתי הפיבוריטיות שלי במחלקת הסלטים), חצילים קטנים קלויים, צלחת חומוס עם גרגרים ופול (דווקא מנה שלא התלהבתי ממנה, סטנדרטית), טחינה ירוקה, והפיבוריט השני שלי, מנה מוצלחת מאד של קישואים ביוגורט עם נענע ושום. מנה מרעננת וטעימה. לצד הסלטים הגיעו פיתות שמנמנות ולוהטות. במחלקת הירקות הופיעו סלט גרגיר הנחלים (עלי גרגיר, בצל, פלפל אדום, מלח, לימון, שמן זית וסומק), סלט ירקות ערבי קצוץ דק, טאבולה – פטרוזיליה, בורגול דק, מלח, לימון ושמן זית – פחות התלהבתי, היה לי קצת חמוץ,  וסלט כרוב לבן שהיה מרענן מאד בזכות פיסטוקים, ועגבניות מיובשות. כל הסלטים האלה במחיר 15 שקלים בתפריט למנה נדיבה.

    חתם את המנות הראשונות – חציל בלאדי עם טחינה עם טעם עישון מאד מאד עדין (15 שקלים אף הוא).

     

    ''

    (בתמונה למעלה- חלק קטן מסלטי הבית. בתמונה למטה סלט כרוב עם פסטוקים ועגבניות מיובשות).

    ''

    מכאן עברנו למנות הביניים, כולן מקטגורית "הממולאים". אני לא מעריצה גדולה של ממולאים, ואני גם לא חובבת קינמון במאכלים מלוחים או בכל מקום אחר חוץ משטרודלים, לכן פחות התחברתי לממולאים, למרות שמידת העשיה של הירקות – בעיקר הקישואים, היתה מדוייקת, והם היו קרנצ'יים במידה. קיבלנו גם עלי גפן שהמילוי שלהם היה עשיר במיוחד בקינמון. הממולאים לא הופיעו בתפריט שקיבלנו ולכן אני לא יודעת מחירים.

    ''

    (בתמונה למעלה- קישואים ועלי גפן ממולאים אורז)

    עוד במנות הביניים – "מגרביה". גם היא לא הופיעה בתפריט ואת ההסבר קיבלנו בעל פה – סוג של קוסקוס עשוי מקמח, מרגרינה (מה שקצת צימרר את הבלוגרים) עם שמן זית, מאודה על ציר עוף. טעמנו וכולנו אמרנו ביחד "פתיתים". נראה לי שבעיקר ילדים יאהבו את המנה שמתובלת מאד בעדינות.

    המנה הבאה היתה מנת במיה עם שום אפוי (וקינמון) – הבלוגרים אהבו וכל אחד התחיל להעלות זכרונות מבית אמא – ומתכונים לבמיה. המנה מוגשת באסטטיות רבה על מחבת זעירה וחמודה.

    אחרי המגרביה הגיע סיר סגור ובתוכו עוד קישואים ממולאים עם אורז וצנוברים (וקינמון) ואחריו קערה מהירקות שראינו בחוץ קודם, בתנור העישון – פלפלים ממולאים בתפוחי אדמה. טעם העישון היה מאד דומיננטי בפלפלים, ואני בעיקר אהבתי לדוג מתוכם את תפוחי האדמה שהיו רכים ו"בסגנון ל"ג בעומר".

    (בתמונות למטה- הבמיה, והפלפלים המעושנים וממולאים).

    ''

    ''

    פתחנו כפתור במכנסיים והמשכנו לעיקריות.

    קודם כל, עלי לציין שהמנות ע-נ-ק-י-ו-ת. מה שמוגדר כ"מנה אישית " יכול בשקט להספיק לשני סועדים כך שהמחירים הופכים להיות מאד מאד אטרקטיביים.

    מנת הבשר הראשונה שקיבלנו היתה "עוף מוחמר" – עוף צלוי (באותו גריל שהסתובב עם גלגל המים בחוץ) על מצע לאפה, מעוטר בבצל ובסומק (בתמונה למטה). המנה הזו היתה גם המנה המנצחת מבחינתי במחלקת העיקריות – ראשית, העוף היה רך מבפנים ופציח מבחוץ, הבצל הצלוי הפך לסוכריית קרמל, ובעיקר- הלאפה, שהיתה מעדן של קרנצ'יות שספגה את טעמי העוף שעליה, יחד עם בצל ורוטב מתובל, שאם לא הייתי יודעת שיש עוד מנות בדרך, הייתי מתחרעת עליה בשקט. (60 שקלים בתפריט למנה שמספיקה לשני אנשים בכיף).

    ''

    המנה הבאה היתה "ג'ידרי" – נתחי כבש בטאבון עם ירקות שנאפים בכיסוי לאפה, גם זו מנה ענקית (95 שקלים בתפריט), נתחים רכים יחד עם ירקות (עם קינמון).

     

    המנה שחתמה את העיקריות היתה צלע כבש ממולאת בפריקי (תבשיל חיטה ירוקה) עם שיחוק אדיר של בוטנים שלמים. הכבש היה רך במיוחד ונפרד בקלות מהשומן, ולצערי כבר לא היה לי מקום מעבר לכמה טעימות קלות.

    (בתמונה למטה- הג'ידרי)

    ''

    זה היה השלב שחבורת בלוגרים מעולפים הובלה אחר כבוד לפינת ה"סלון" ונמרחה על הספות, עד שמגש גדול של כנאפה בלאדי, שהכל בה תוצרת בית , עם המון המון סמנה (חמאה טהורה) משובחת, העיר אותנו והחזיר אותנו לצלחות.

    ''

    (בתמונה למעלה, חאפז, מנהל המסעדה, מגיש לנו את הכנאפה).

    ל"סהרה" יש גם שירות קיטרינג שמספק את מיטב מאכלי המסעדה לאירועים. בסופי שבוע המסעדה מפוצצת במיוחד ויש צורך להזמין מקומות (ימים חמישי עד ראשון).

     

    כתובת אתר המסעדה- http://www.saharaz.net/

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (22)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/7/11 15:56:
      ב 1925 נוסדה "עיר יזרעאל עפולה" ,לימים השם צומצם לעפולה. האמת חוץ מתחנת מעבר לצפון, וגרעינים ופיצוחים מדהימים לא צפיתי להרבה מהעיר. טוב לדעת שיש למה לצפות
        24/7/11 07:32:
      מעורר תיאבון בדרך לצפון.......לא אגיע בקרוב, לצערי הרב,אך אני אומרת תודה בכל מקרה, על העונג הקולינרי הווירטואלי בפתחו של יום.... :-)
        22/7/11 10:09:
      פיששששששששש
        22/7/11 09:32:
      Y Y Y איזה כייף של פוסט
        21/7/11 23:33:
      נקרא מצויין...... לא הגעתי כי חטפתי סוג של שפעת באמצע הקיץ (עדיין מרגיש רע בשעה שאני כותב שורות אלו). ונראה לי שאני מרגיש הרבה יותר גרוע אחרי שאני מבין מה הפסדתי.
        21/7/11 21:28:
      טעים לקרוא !
        21/7/11 16:52:

      ככה להתעלל בי.לשון בחוץ

      רק חזרתי מעבודה ולעורר בי את התאבון.

      יאמייי.

      מביא חשק לטוס לשם.

      מקסימונת את.

      סופ"ש נפלא ומחויך.

       מגה אנימציות - אורות

      צטט: *יואל* 2011-07-20 23:14:39

      היה ערב נהדר חוויתי היתרון הזעום של מס הבלוגרים שהיו היווה גם בעצם חסרון שכן היינו צריכים לחסל הרבה בהעדר האחרים.. בעיצוב והמוזיאון של סהרה מקבלים ציון 100

      ________________________________-

      לא נראה לי שיש בעיה בלחסל את האוכל של הבלוגרים האחרים.. אנחנו מסתדרים יופי... :-)

       

        21/7/11 01:48:
      שושי.................כל הכבוד אנינת טעם אהבתי
        20/7/11 23:46:
      עיצוב מדהים והמנות נראות ביתיות:)
        20/7/11 23:14:
      היה ערב נהדר חוויתי היתרון הזעום של מס הבלוגרים שהיו היווה גם בעצם חסרון שכן היינו צריכים לחסל הרבה בהעדר האחרים.. בעיצוב והמוזיאון של סהרה מקבלים ציון 100
        20/7/11 21:17:
      נראה מיוחד...נהייתי רעבה (-:
        20/7/11 18:39:
      אכן עיצוב המקום נראה מיוחד והתמונות עושות תיאבון רב...
        20/7/11 17:43:
      מקום שווה ביקור בהלחלט
        20/7/11 17:24:
      מבטיחה... שאהיה באזור אקפוץ למסעדה. .. תודה
        20/7/11 17:13:
      נהנית לקרוא אותך....

      צטט: קביאר 2011-07-20 15:57:47

      מוגרביה היא הגרסא הפלשתינית של קוסקוס. עושים אותה ממרק של עוף וחומוס ומעליו מאדים בורגול עם סולת שלעין שלא בקיאה במטבח הערבי נראית כמו פתיתים. לדאבוני מספר הנשים המכינות מוגרביה בסיר לחץ ומגישות אותה עם פתיתים עולה בהתמדה. ממאכל שהצריך מיומנות והמון עבודה הוא הפך למזון מהיר

       

      פריקי איננה חיטה ירוקה אלא חיטה שנקצרה בהיותה עדין ירוקה למקרה ומשהו יקרה לגידולי החיטה והחקלאי ישאר ללא חיטה. מעשנים אותה ומשמרים אותה. רק בשנים האחרונות החלה הפריקי להופיע בחנויות במגזר היהודי.

      אם את רוצה לקרוא על מטבח ערבי אני יכולה להפנות אותך לכמה מקורות

       

      ברמה האישית, מה שהכי  נראה לי הייה דווקא סלט הכרוב

      ___________________________________

      המון תודה על כל האינפורמציה. הסיבה שכולנו אמרנו "פתיתים" היא שזה פשוט היה הטעם, מעבר למראה..

       

        20/7/11 16:23:
      נראה טעים מאוד.... עשית לי חשק
        20/7/11 15:57:

      מוגרביה היא הגרסא הפלשתינית של קוסקוס. עושים אותה ממרק של עוף וחומוס ומעליו מאדים בורגול עם סולת שלעין שלא בקיאה במטבח הערבי נראית כמו פתיתים. לדאבוני מספר הנשים המכינות מוגרביה בסיר לחץ ומגישות אותה עם פתיתים עולה בהתמדה. ממאכל שהצריך מיומנות והמון עבודה הוא הפך למזון מהיר

       

      פריקי איננה חיטה ירוקה אלא חיטה שנקצרה בהיותה עדין ירוקה למקרה ומשהו יקרה לגידולי החיטה והחקלאי ישאר ללא חיטה. מעשנים אותה ומשמרים אותה. רק בשנים האחרונות החלה הפריקי להופיע בחנויות במגזר היהודי.

      אם את רוצה לקרוא על מטבח ערבי אני יכולה להפנות אותך לכמה מקורות

       

      ברמה האישית, מה שהכי  נראה לי הייה דווקא סלט הכרוב

        20/7/11 14:35:
      שושקה תודה על עוד פוסטעים - נ ה ד ר יום נעים
      שיהיה בתיאבון
        20/7/11 13:55:

      *
      כמה מתאים היה לעמותת כמוך עוד שגרירה דוברת כמוך
      מוזמנת להצטרף ולפעול
      kamocha.org