עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    BARINA BAKERY – מאפיית לחמי בריאות וסדנאות.

    20 תגובות   יום שני, 18/7/11, 07:35

    ''

    את רינה שביט הכרתי לראשונה כשהשתתפתי בסדנת ט"ו בשבט אצל ענת טופל –

    http://cafe.mouse.co.il/post/1994136/

    באותה סדנא רינה הכינה לחמים עם פירות יבשים ולחמים בתוך עציצים, במיוחד לחג.

    לכן שמחתי לקבל הזמנה לסדנת לחמים שלה, לטעום ולהכיר קצת יותר את BARINA- מאפיית הבריאות של רינה שביט.

    הפעילות בBARINA מתחלקת לשתיים – מאפייה ממנה ניתן לרכוש מאפים כשהדגש הוא על מוצרי בריאות, וסדנאות לכל סוגי הקבוצות (וגם יחידים) מסדנאות הורים-ילדים, דרך מסיבות רווקים, סדנאות משפחתיות, סדנאות לפי דיאטה מסוימת (ועל כך בהמשך) ועוד. בכל סדנא משתתפים כ6 משתתפים, כשהכל מתבצע במטבח הפרטי של רינה (בבית מקסים ברחוב מיכה בכפר סבא), וההוראה לכל משתתף היא "תכינו מקום בפריזר" מכיוון שלא רק שמכינים הרבה דברים, גם יוצאים בשלל רב למשפחה ולחברים.

    רינה שביט היא ילידת דנמרק, שכל חייה עסקה בפעילות יוצרת כמו אריגה, סריגה, טוויה וכו'. במשך השנים, ובעקבות אנשים שפגשה בדרך, עברה גם להכנת עוגות מעוצבות, ועוגות דניות ועברה להשתתף בכל הירידים האפשריים. כדי לשפר את עצמה עברה קורסים שונים שהרחיבו את ידיעותיה.

    ''

    המאפיה הלכה וגדלה ורינה קיבלה יותר ויותר בקשות של אנשים עם דיאטות מסוימות בגלל בעיות בריאות כמו איסור לאכול סיבים, רגישות לחומרים מסוימים, צמחונים וטבעונים, רגישות לסוגי קמח שונים ועוד, וראתה בכך אתגר להצליח להכין להם מאפים שיהיו גם טובים וגם טעימים ובריאים.

    כאן נולד המוטו של רינה- BARINA- (שילוב של "בריא" ו"רינה" ) – יצירת מציאות המאפשרת לכל אחד ואחת לאכול מאפים שהוא צורך, רוצה ואוהב, ברכישה או באפייה עצמית  - הקשבה ומציאת פתרונות תזונתיים אישיים עבור כל אחד ואחת הרוצים בכך.

    במקביל למאפים הבריאים יש לרינה גם "פינת חטאים" שכוללת חלות מיוחדות בעיקר לראש השנה (שאסור להשאיר לרגע לבד כי הן "נעלמות"), עוגות דניות אמיתיות, אזני המן מיוחדים ועוגות מרציפן אפוי (ממרציפן מיובא מדנמרק).

    ''

    כשנכנסנו לביתה של רינה קיבל את פנינו שולחן מלא כל טוב, מהמיטב של המאפיה. מבין המגוון הרב אני אהבתי במיוחד את עוגיות הטחינה-שמנת שהיו נימוחות ועדינות במיוחד, את העוגיות שהכילו חליטת תה תפוחים וקיווי (ויכולות לבוא גם בסוגי חליטות אחרים) ואת עוגת היוגורט שהיתה כל כך רכה ועם זאת יציבה שאי אפשר היה להאמין שמדובר בעוגות בריאות מקמח מלא. היתה גם "מחלקת מלוחים" עם סוגי קרקרים מיחסים שונים של שיפון וקמח מלא (נסו את זה עם הבצל!), וכמובן הביסקוטי העשירים.

    אחרי שנשנשנו ישבנו לשמוע את רינה מסבירה לנו מה באמת מוכרים לנו בלחם של הסופרמרקט (רמז, לא ממש בריאות..). למדנו שאחוז הגלוטן בלחם הוא שקובע את האווריריות וככל שיש פחות גלוטן כך הלחם כבד יותר ודחוס, וזה בסדר גמור , וכי לחם השיפון עדיף מכיוון שיש לו מדד גליקמי נמוך מה שאומר שהוא משביע יותר ולאורך זמן, וכך גם אם בלחם עצמו יש אותה כמות קלוריות כמו בלחם לבן, אין תחושת רעב אחר כך, מה שאומר שלא מנשנשים שעה אחרי האוכל.

    אחרי ההסברים עברנו לסדנא המעשית. אנחנו למדנו איך להכין חלות מתוקות מקמח מלא ,ו"לחם שלוש" (שעשוי משלושה סוגי קמח – לבן, מלא ושיפון). תוך כדי קיבלנו המון טיפים, מהחובה לנפות קמח, ההסבר על למה לא להשתמש ביותר ממחצית מהכמות בקמח שיפון, עד איך לרדד בצורה מושלמת, איך יודעים מתי הבצק מוכן בתוך המערבל ,וכמובן גולת הכותרת – איך "אורגים" חלה עם שש רצועות בצק.

    ''

    (בתמונה למעלה- רינה מדגימה את "אריגת" החלה, בתמונה למטה- התוצר המוגמר)

    ''

    מעבר לחלות וללחם רינה גם לימדה להכין פיצה, ככה "על הדרך" מאותו הבצק וכל אחד מאיתנו גם קיבל את ההזדמנות להכין בעצמו לחמניות אישיות, לרדד, ולקשט באיזה טעמים שירצה.

    כשהריחות התחילו לשגע אותנו, התיישבנו בסלון והמנות התחילו לזרום – הלחמניות, פשטידת בטטה, סלט, כל סוגי הפיצה שהכנו ועוד.

    עקב הביקוש הרב לסדנאות של רינה, בקיץ הקרוב יתקיימו סדנאות בכל יום, במגוון נושאים ומגוון קהלים. מחיר סדנא ממוצעת של 4 שעות הוא כ220 עד 250 שקלים לאדם, שיוצא ממנה לא רק עם ידע רב אלא גם עם שלל מאפים הביתה. כל הסדנאות כאמור נערכות בבית של רינה, למעט סדנאות לחולי צליאק הרגישים לגלוטן, שבגלל שהם צריכים להיות בסביבה סטרילית מגלוטן, רינה מגיעה אליהם הביתה כדי ללמד אותם איך להכין לעצמם מאפים טעימים ובריאים עבורם.

    מעבר למאפים, לרינה יש גם מוצרים מיוחדים כמו קעריות אכילות להגשת מרק (מוזכרות בלינק שהבאתי בתחילת פוסט זה), לחמניות טוסט, פוקאצ'ות, גרנולה מיוחדת ואיכותית וכמובן עוגות במגוון רחב – מעוגות יומיומיות ועד עוגות חגיגיות לאירועים.

    האתר של "BARINA "  - 

      - http://www.rinabarina.com/

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/7/11 22:28:
      איזה יופי גם נראה כמו קנוי וגם ביתי ממש 2 ציפורים במכה אחת...
        20/7/11 05:51:

      אוהבת לבקרך ולקרוא אותך יקירה.

      איזה יופי....נשיקה

      תודה שהבאת.

      בוקר טוב ומחויך.

       מגה אנימציות - אורות

        18/7/11 23:43:
      איזה יופי.................תודה שהבאת.
        18/7/11 19:58:
      יש לי גם קערה כזאת:)
        18/7/11 19:35:


      תביאי ביס קריצה

        18/7/11 18:04:
      נראה טוב! חבל שלא באתי... (-:
        18/7/11 17:27:
      נראה טעים... אני כל כך אוהבת דברי מאפה... רק חבל שזה משמין כל כך... :-)
        18/7/11 16:14:
      נהדר. נראה שהיה טעים..
        18/7/11 14:57:
      שוש איזה יופי של פוסט איזה לחמים ודברי מאפה אחרים תודה ויום נעים
      נראה טעים
        18/7/11 11:55:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2011-07-18 11:24:02

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-07-18 11:06:48

      התמונה של החלה הקלועה לפני אפייה ממש מצויינת

      ______________________________________

      זאת התמונה היחידה שלא אני צילמתי.. כלומר, כל הקרדיט לשירי בק שלקחה את המצלמה שלי ואמרה "הנה זווית ממש יפה".

       

      הצליח לה. נראה מקצועי

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-07-18 11:06:48

      התמונה של החלה הקלועה לפני אפייה ממש מצויינת

      ______________________________________

      זאת התמונה היחידה שלא אני צילמתי.. כלומר, כל הקרדיט לשירי בק שלקחה את המצלמה שלי ואמרה "הנה זווית ממש יפה".

       

        18/7/11 11:17:
      אפילו אני, שיכולה לחיות בלי לחם, פיתחתי אליו חשק. לא לחלות (לא אוהבת - איזה מזל) אבל לאיזו פחמימה שמנמנה רצוי עם גבינת עיזים וממרח. גם רעיון לפעילות משפחתית יצירתית עלה לי תודה
        18/7/11 11:06:
      התמונה של החלה הקלועה לפני אפייה ממש מצויינת
        18/7/11 11:00:
      נשמע יופי של סדנא.... גם טעימה וגם מעניינת.
        18/7/11 09:54:
      סוף סוף סדנה לחמית ורגועה בחברה נעימה בטוח שהיה לך נעים
        18/7/11 09:06:

      *

        18/7/11 08:18:
      בתאבון.....

      צטט: levana feldman 2011-07-18 07:47:16

      יצירתי מאוד - אפייה ! בוקר טוב.

       

      בוקר טוב ותודה על הכיכוב!

        18/7/11 07:47:
      יצירתי מאוד - אפייה ! בוקר טוב.