עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    SUZETTE – קרפרי צרפתי – פינסקר 30 תל אביב

    19 תגובות   יום שבת, 16/7/11, 11:02

    ''

    ''

    דקה לפני חגיגות הבסטיליה, קיבלתי הזמנה לנסות את הקרפרי החדש בתל אביב, "SUZETTE".

    אז התלבשתי בכחול,לבן ואדום, זמזמתי את ה"לה מרסיאז" ושיננתי את אוצר המילים הצרפתי שלי (בונז'ור, בונסואר, ז'טם) והגעתי לקרפרי.

     

    SUZETTE  נפתחה לאחרונה בתל אביב, כשהמוטו שלה  - "צרפת ונגיעות מהמטבח המקומי ומהמטבחים האהובים על הישראלים. ". באווירה זו יש בתפריט מבחר ענק של קרפים – מלוחים ומתוקים, במילויים שונים כמו ביצת עין, אמנטל ושינקן, ארבע גבינות, בשר טחון, שרימפס, וכדומה, וכמובן גם מבחר מתוקים עם נגיעות מיוחדות.

    הצוות שאחראי על כל הענין הוא הצוות שהביא את הסושיה "מון" שהפכה לשם דבר תל אביבי.

     

    חשוב לציין שהקרפים המלוחים עשויים קמח כוסמת שאינו מכיל גלוטן, טעים ובריא.

     

    אנחנו קיבלנו לטעימות ארבעה סוגים של קרפים מלוחים, ושלושה מתוקים.

    הערה חשובה- הקרפים שקיבלנו היו דוגמאות לבלוגרים ש"נאלצים מתוקף תפקידם" לטעום הרבה, ולכן הגודל שמופיע בתמונות הוא מנה מוקטנת. בפועל לסועדים מוגשות מנות גדולות בהרבה.

    ''

    התחלנו את הערב בכוס עגולה ורחבה של סיידר תפוחים צרפתי. (בתמונה למעלה). אנחנו קיבלנו את היבש, יש גם אופציה לחצי יבש. המשקה הזכיר לי יותר יין נתזים, ועשה לנו מצב רוח להמשך. המלצר הדגיש בפנינו שהסיידר מתאים מאד לשתיה יחד עם הקרפים. עוד הערה- כל הקרפים מגיעים עם סלט בצד, מסוגים שונים.

     

    לפתיחה קיבלנו שתיים ממנות הפתיחה של המקום – מרק גספצ'יו קר (16 שקלים למנה נדיבה) שהגיע עם טוסטון ועליו סלט ירקות קצוץ דק. מנה חמודה מאד, נלגמה עד תום יחד עם הטוסטון והסלט. אחריה קיבלנו גלילות קישוא עם סלמון מעושן, קרם פרש וביצי סלמון (25 שקלים בתפריט), גם הם מונחים על סלטון עלי בייבי, וגם זו היתה מנה חמודה וקטנה, לטעמי תלך טוב עם בירה. 

    ''

    (בתמונה למעלה - הגספצ'ו)

    הקרפ הראשון שהוגש לנו היה "שרימפס ברוטב חמאת עגבניות תמר, בזיליקום ואספרגוס, עם שבבי פרמזן". (בתפריט מחירו 53 שקלים). השרימפס הונחו על הקרפ בשלמותם וזה קצת הפריע למנה מכיוון שבמקום לאכול את הקרפ כיחידה אחת עם המילוי, אנחנו פשוט לקחנו את השרימפס לחוד. הייתי מעדיפה שהשרימפס יהיה למשל קצוץ או בחתיכות קטנות ואז ניתן לאכול הכל ביחד. הרוטב היה עדין.

     

    הבא אחריו היה קרפ קרם גבינת עיזים עם סלק אפוי וסלט עלי בייבי בווינגרט הדרים עם טוויל שקדים מקורמלים פיקנטיים (52 שקלים בתפריט) שהיה השיחוק של הערב. גם אחר כך, אחרי עוד הרבה טעימות, נשאר לנו הטעם של המעדן הזה. שילוב של עדינות הקרפ, גבינת עיזים דומיננטית בדיוק במידה הנכונה, מתיקות הסלק והקרנצ'יות העדינה של הטוויל. מבחינתי המנה המנצחת של הערב, ובעצם גם שאר יושבי השולחן הסכימו בהנהון ראש נמרץ.

    ''

    (בתמונה למעלה- קרפ גבינת העיזים)

    הקרפ הבא היה באווירה ישראלית קלאסית – קרפ עם בשר טחון ושיני שום בקרמל לימון עם טחינה ירוקה, עגבניות שרי, פטרוזיליה ועלי בייבי. בצד קיבלנו קערית אריסה. (54 שקלים בתפריט). המנה היתה עשירה בבשר שהיה מתובל אבל לא מוגזם, הרוטב היה מורגש אבל לא משתלט, לא ניסיתי את האריסה. גם זו היתה מנה מוצלחת (וקיבלנו עוד צלחת שחוסלה אף היא).

     

    האחרון בגזרת המלוחים היה קרפ סלמון מעושן בווינגרט חרדל לימון וטארגון עם קרם פרש, סלט נבטי חמניות וביצי סלמון (54 שקלים בתפריט). מי שחובב סלמון יאהב מאד את המנה בגלל כמות הסלמון הגדולה, יחד עם ביצי הסלמון. לי זה היה קצת כבד מדי ו"דגי" מדי. הקרם פרש היה פחות מורגש.

    (בתמונה למטה- קרפ בשר טחון)

    ''

    שתיה חמה וכוסיות "מורסק" (קוקטייל שמבוסס על סירופ שקדים ופסטיס- 29 שקלים בתפריט) הפרידה בין המלוחים למתוקים. לחובבי טעם האניס.

    בגזרת המתוקים טעמנו שלושה קרפים –

    הראשון כמובן – "קרפ סוזט" (רוטב קרמל תפוזים עם פלמבה גרנד מרנייה – 35 שקלים בתפריט) – שהגיע קומפלט עם הלהבה. קרפ קלאסי, טעם מוכר ואהוב, חוסל עד תום. (בתמונה למטה)

     ''

    אחריו הגיע "קרפ פיסטוק פירות יער ושטרוייזל שקדים עם גלידת ווניל" (32 שקלים בתפריט) – שאליו פחות התחברתי, בעיקר בגלל החלק של הפיסטוק שהיה יותר מלוח.

     

    המנצח שלנו מבחינת המתוקים הגיע בסוף, והיה די מפתיע. מדובר ב"קרפ קרמל מלוח עם גלידת ווניל". המילה "מלוח" בתוך קינוח מתוק קצת הרתיעה בהתחלה, אבל כשטעמנו עלה לנו חיוך של חתול שהרגע חיסל קערת שמנת. המנה אינה מלוחה, היא מתוקה. המליחות (שמגיעה מחמאה מלוחה) היא רק נגיעה עדינה שמדגישה את הקרמל ונותנת לו צבע מחודש. 26 שקלים בתפריט ושווה כל גרוש.

    ''

    עיון בתפריט מגלה שיש גם סלטים, ארוחות בוקר (עם ביצי חופש!) שכוללות בתוכן מנות מיוחדות כמו אגז בנדיקט, או סלמון מעושן וקרם פרש, וארוחות עסקיות (שכוללות שתיה הכוללת בירה ויין, מנה ראשונה וקרפ מלוח במחיר הקרפ).

     

    בשורה התחתונה- לא משנה אם תבחרו לשבת בפנים או בחוץ, אתם תרגישו בפאריס.

    דרג את התוכן:

      תגובות (19)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/7/11 02:06:

      בהחלט שווה ביקור.

      יאמיייי.

      מה את עושה לי...חיוך

      מזל שאני לא בהיריון....לשון בחוץ

      שבוע טוב מלא אור,שמחה ואהבה!

      ''

        17/7/11 00:24:
      אין ספק על פי הכתוב שזה טעים ושווה ביקור...
        16/7/11 19:42:
      ויוה לפראנס :-)

      צטט: "סיגי" 2011-07-16 17:59:27

      תגידי, מה עובר עלייך. המקום הזה דפוק. אוכל גרוע ומחירים יקרים.

      אני מניחה שזה ענין של טעם וריח. היו מנות שמאד אהבתי, היו כאלה שפחות, וציינתי את זה. לגבי המחירים, ברור שקרפ בקניון יעלה פחות, במסעדה יותר. (ההבדלים אגב לא כל כך גדולים - בקניון הקרפ עם שוקולד נוטלה ובננה למשל עולה כ15שקלים ובמסעדה רק עשרה שקלים יותר).

       

        16/7/11 18:22:
      כיף לקרוא ביקורת מאוזנת ונעימה כל כך לא נראה לי שהמחיר והתמורה יקרצו לי לנסות את המקום. אבל כן נזכרתי שיש לי מחבת קרפים שרכשתי וטרם חנכתי - זו הזדמנות טובה.
        16/7/11 18:13:
      עושה חשק לנסות, גם אם יש חשש שחלק מהצירופים מנסים להיות מקוריים מדי ולא תמיד מתחברים. הרי על טעם וריח.......אז בהזדמנות כשאגיע לסביבה...:-) תודה.
        16/7/11 17:59:
      תגידי, מה עובר עלייך. המקום הזה דפוק. אוכל גרוע ומחירים יקרים.
        16/7/11 16:51:
      אוי שושי ..לא יודע מה הצד היותר חזק אצלך : חזן " או " גרינברג " אבל.........כל פעם שאני עובר על פוסט שלך הקיבה שלי מתהפכת רוצה עוד ועוד....יום נפלא
      המון תודה לכולם!
        16/7/11 15:21:
      יפה שוש ! פריז בתל אביב...ונראה טעים מאוד.
        16/7/11 14:21:
      קרם עם הלהבה נראה בלחט מעניין
        16/7/11 14:18:

      תודה ששיתפת.

      עשית לי תיאבון

      שתהיה לך שבת נעימה וברוכה .

      אהבתי וכיכבתי.

        16/7/11 13:34:
      התמונות נהדרות ומעוררות תיאבון. העיקר שנהנית והרגשת כאילו את בפאריז (בלי לשלם כרטיס טיסה...) :-)
        16/7/11 13:14:
      שוש תודה על הפוסטעים מנקודת מבטך שבת שלווה ואוהבת
        16/7/11 12:18:

      *

        16/7/11 11:59:
      כתבתי גם ליואל שזה מזכיר לי קצת שילוב של פיצה, פיתה, פוקצ'ה ומשהו שחייב להיות מקורי בכל מחיר. צר לי אבל השנים בצרפת והילדות מלוות הקרפים הצרפתים מדברת מגרוני. יחד עם זאת ברגע שהבנתי שבעלת המקום היא גם בעלת מון הנפלאה (בעיקר מפני שהיא שומרת על רמה כבר יותר מעשר שנים ובמקומתינו אין דברים כאלו) ברור לי שאנסה. מקסימום לא אהנה
      בתיאבון

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-07-16 11:12:24


      מה קורה עם ההזמנה לצלם ? קריצה

       

      קשה, קשה...

        16/7/11 11:12:


      מה קורה עם ההזמנה לצלם ? קריצה