עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    E-ZUGI – מלון לאונרדו-הברזל 17 רמת החייל, תל אביב.

    20 תגובות   יום רביעי, 6/7/11, 13:12

    ''

    ''

    כל מסעדה מנסה למצוא את הגימיק שלה, שייחד אותה משאר המסעדות. מסעדת "אי-זוגי" במלון לאונרדו ברמת החייל, הזמינה אותנו לנסות את הגימיק שלה- קונספט של מבחר מנות בשיטת ה"שרינג" (מנות מרכזיות שמהן כל אחד מהסועדים טועם), כולן במחיר אחיד, וכן, זה חייב להיות מספר מנות אי זוגי. אגב, התפריט הוא תפריט קיץ חדש של השף איתן מזרחי שמשמש גם כשף נבחרת ישראל בכדורגל ובמסעדת הגזוזטרא.

    כיאה למסעדה שממוקמת בבית מלון, העיצוב הוא אלגנטי ומאופק, כולל הנרות, המלצרים, והמוסיקה ברקע שכמעט לא הורגשה. מצד שני, בזמן שישבנו שם, המסעדה היתה מלאה סועדים ועדיין לא היה רעש, עיצוב אקוסטי מעולה כנראה.

     

    המשקה הראשון שהוגש לנו היה קוקטייל הבית – אמרטו סאואר. חמוד, לא חזק מדי, עם ארומה חזקה של מרציפן בזכות האמרטו.

    אחר כך החלו לזרום המנות, כאמור, כל אחת, כולל הקוקטייל אגב, במחיר אחיד של 45 שקלים. גם הקינוחים יהיו באותו המחיר. המנות אגב לא מאד גדולות, כפי שתראו בתמונות ומאפשרות נניח לשלושה סועדים לטעום.

    (בתמונה למטה קוקטייל הבית )

    ''

    לפתיחה – המנה היחידה שעולה מחיר אחר- 10 שקלים, לחם הבית – לחם טאבון עם קונפי שום ומטבלים (פלפלים ופסטו). הלחם היה עתיר מלח גס כמו שאני אוהבת. את הפסטו אהבתי, הפלפלים היה לי חריף מדי עבור פולניה שכמוני.

    המנה הראשונה שהוגשה היתה "סלט עוף" שכולל אטריות אורז קריספיות, עלי חסה, מוגש עם ווינגרט ושומשום. זו היתה אחת משתי המנות הפיבוריטיות שלי מבין מנות הפתיחה ,בעיקר בגלל השילוב המוצלח של אטריות האורז, והעדינות שבתיבול, אני לא אוהבת מסעדות ששופכות ים סויה על הכל.

    (בתמונות למטה - לחם הבית וסלט העוף).

    ''

    ''

    אחריה הגיע "סופלקי טונה אדומה" שכלל קונוס של טונה אדומה טריה, בצל סגול, עלעלים ירוקים ורוטב איולי צלפים. הטונה הגיעה בתוך קונוס עשוי במבוק, שקצת הטעה כי בדרך כלל אנחנו רגילים לקונוס אכיל. התיבול היה קצת עדין מדי, לא היה מזיק טיפה יותר.  (בתמונה למטה)

    ''

    המנה הבאה היתה קרפצ'יו – סינטה של בקר מיושן בתיבול שמן זית, מלח עבה ועלי מיקרו בבלסמי. הקרפצ'יו היה עשוי בסדר, התיבול נעים והמנה בסך הכל אסטטית.

     

    בכלל, מילה על האסטטיות – המנות היו מאד מעוצבות ומאד נעימות לעין.

     

    אחרי הקרפצ'יו הגיעה הפיבוריטית השניה שלי – טארט טאטן עגבניות – קונפי של עגבניות טריות, זיתי קלמטה בשום וטימין אפויים עם בצק של אמהות. אין לי מושג מה זה "בצק של אמהות" אבל המנה עצמה היתה מוצלחת, גם מבחינת טמפרטורה וגם מבחינת טעמים. כאמור, אחת משתי המומלצות שלי למנות הפתיחה. (בתמונה למטה).

    ''

    העיקריות התחילו להגיע (למרות שאין באמת חלוקה ל"ראשונות ועיקריות" ואפשר פשוט להזמין מה שבא ביחד), והראשונה מתוכן היתה "קונפי כבד אווז". ראשית אני חייבת להזהיר שמדובר בכבד אווז מיובא, ככה שיכול מאד להיות שמדובר באווז מפוטם, מה שיכול להפריע לחלק מהאנשים. שנית, כאן האווז היה מטוגן בטמפורה "על מצע סלט ירקות חם במייפל, דבש וטימין" ומרוב טמפורה וטיגון כבר אי אפשר היה לחוש את הכבד. הייתי מעדיפה כבד כמו שהוא, על נניח טוסטון או ריבת בצל. לפעמים עודף יצירתיות קצת מקלקל.

     

    המנה הבאה היתה "שיפוד סלמון על הברזל" – קוביות סלמון טרי צרובות במירין וסויה, מוגשות בקערת ירקות ירוקים מוקפצים. הסלמון עצמו היה בסדר, אולי טיפה פחות לעשות אותו בפעם הבאה, והוגש בצורה יפה מאד על הירקות, שהם היו החלק החזק של המנה, מדוייקים ברכות שלהם, מתובלים במידה הנכונה ושומרים על צבעם העז.

     

    המנה הבאה היתה המנצחת שלי מבחינת מה שמוגדר כעיקריות – מדליון של פילה בקר טרי בקרסט תבלינים, מוגש עם קוביות בטטה צלויות, בצל ירוק ושומשום טרי. הבשר היה עשוי היטב, הבטטות היו לא פחות מאלוהיות וכל המנה היתה מאד מוצלחת.

    (בתמונות למטה כבד ה אווז ופילה הבקר)

    ''

    ''

    "מקלות של סינטה" היו המנה הבאה – סוג של שיפודים קטנים של סינטה מיושנת על פירה זיתים שחורים, עלי כוסברה וסלט ירוק. היתה לי קצת בעיה עם המנה הזו, קודם כל כי אני ממש לא אוהבת זיתים שחורים בשום צורה, גם לא בפירה שלי, ושנית כי העשייה של הסינטה היתה לא אחידה, כך שבמקרה שלנו חלק מהסועדים אמרו שהחתיכה שהם לקחו היתה עשויה מצוין, וחלק , כמוני, התקשו להוציא אותה מהשיפוד הקטן, ונדרשו לעבודת לסתות כדי ללעוס אותה. גם היא, כמו המנות האחרות, היתה מעוצבת יפה.

     

    פירה מוצלח יותר מבחינתי היה הפירה שליווה את המנה הבאה – "הספריבס של לגזיאל" – צלעות טלה (עם די הרבה שומן), במרינדת שום, דבש וטימין, על פירה תפוחי אדמה. הפירה, למרות שבגלל כשרות המסעדה היה פרווה, הועשר בחלב קוקוס וזה נתן טעם מיוחד וכמעט אקזוטי לתפוחי האדמה שהיו רכים כנדרש. הצלעות היו עשויות היטב אבל אני בעיקר חפרתי תחתן כדי להשיג כמה שיותר מהפירה שהשתפר עוד יותר מהצלעות שהונחו עליו. מצידי תנו לי קערה של הפירה הזה ותסגרו ענין. (בתמונה למטה הספייריבס).

    ''

    בשעה טובה הגענו לשלב הקינוחים – ולפניהם כוסית של "ואן גוך מוחיטו". אין לי מושג מה קשור וואן גוך אבל מידת האלכוהול במשקה היתה כל כך חזקה שוויתרתי עליו מטעמי נהיגה.

     

    מבחינת קינוחים קיבלנו שלושה-

     "שוקולד שוקולד" – פאדג' שוקולד חם, טרפלס וסורבה קוקוס. כשתקענו כפית אכן מצאנו ליבה לוהטת ורכה (אך לא נוזלית) אם כי הדפנות שלה כבר התקשו על הכלי, והטרפל מלמעלה היה מאד טעים. במקור לפי התפריט המנה צריכה להיות מוגשת עם סורבה קוקוס, אבל כנראה בגלל שהסורבה הזה מככב ברוב המנות, קיבלנו אותה עם סורבה מנגו חמצמץ שבהחלט איזן את המתיקות הלוהטת של הפאדג'.

     

    הקינוח השני שקיבלנו היה "קרפצ'יו אננס" ותואר כ"אננס טרי עם טארט טאטן של אננס" . בפועל הגיע מאפה עגול, ועליו פרוסות אננס וקוביות אננס, ובצד שוב סורבה הקוקוס. לא התלהבתי.

     

    הקינוח המנצח היה ללא ספק ה"צ'ורוס" – אותה מנה דרום אמריקאית של מקלות מטוגנים עם המון קינמון, שהגיעה בשקית (וראיתי את זה בעוד מסעדות),  עם מייפל וסורבה קוקוס. אנחנו קיבלנו אותה עם כוסית רוטב שוקולד עדין בצד, שפשוט שתינו אחרי שנגמרו הצ'ורוס. המנה היתה בהחלט נדיבה ושני אנשים יכולים להנות ממנה בכיף. זה היה בהחלט קינוח מוצלח. (בתמונות למטה שלושת הקינוחים)

    ''

    ''

    ''

    בתפריט יש טבלה של קומבינציות צלחות במספר אי זוגי, ומחירם ליד, כך שלא צריך לעשות חישובים בכפולות של 45, וכן הצעה לכוס יין ב35 שקלים מתוך מבחר של קאווה, שרדונה, מרלו, קברנה סוביניון ועוד.

     

    בסך הכל התפריט מגוון ומאפשר בחירה רבה, וכאמור המנות מעוצבות מאד.

     

    המסעדה כשרה, והחנייה בחניונים בסביבה.

    ''

    דף המסעדה בREST:

    http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=10662

    דרג את התוכן:

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/7/11 22:20:
      מעורר תיאבון כרגיל... הכוכבית תגיע בהמשך.
        11/7/11 10:49:
      נראה טוב והקונספט האי זוגי מדליק בעיניי. בכלל כיף מקומות שיש להם קטע ולא סתם אוכל מעוצב בצלחת. תודה שהבאת
        8/7/11 03:07:
      נראה טעים במיוחד ... תודה
        7/7/11 15:40:
      תודה שוש מחכה שתגיעו גם אלי http//www.dimsumlev.co.il
        7/7/11 15:03:
      שוש - תודה על עוד פוסטעים קראתי גם אצל יואל ותודה על המילים - התמונות - המאכלים סופשבוע נעים
        7/7/11 13:52:
      היי, הביקורת טעימה וגם נעימה - כי בהחלט מותר להגיד גם מה לא נעם לחיכנו, כל זמן שהמילים מכבדות את המבקר ואת המבוקר. אם נגיע לרמת החייל, נשמח להתרשם אישית. בינתיים תודה! (ואגב, קראתי עוד ביקורת על המקום, מאדם אחר שהיה כנראה אתכם באותו הערב, וגם הוא העביר דעה שקינוח האננס ומנת כבד האווז היו פחות מוצלחים, אז כבר אזכור מה לא לנסות......)


      שוב הלכת בלעדיי ? קריצה

        7/7/11 10:39:
      יפה...ויאמייייייייייייייייייייייי ענק. אוהבת את הפוסטים שלך.***
        7/7/11 08:47:
      כתיבה נהדרת ... תאור גסטרונומי נפלא שלא היה מבייש אף ספר בישול .. התמונות מרהיבות ביופיין .. וכבר מעלות ריר והבטן מקרקרת .. אפילו בשעה מוקדמת זו של בוקר. אין ספק שאבקר במסעדה הזו. לא אוותר על הנאה מושלמת. בוקר נפלא .
        7/7/11 02:38:

      סותמת את הפה שלי.

      עד שאני מגיעה לבקרך.

      בשעה כזאת מעוררת את התאבון...לשון בחוץ

      מקסימונת את.

      ליל מנוחה קסום וחלומות מתוקים.

      Image and video hosting by TinyPic

        6/7/11 18:08:
      פוסט מקסים כתמיד:) אהבתי את הצלעות טלה -בתמונה:)
        6/7/11 17:43:
      שמחה שנהנית :-)
        6/7/11 17:39:
      מאוד מפתה
        6/7/11 17:17:
      פוסט מעולה עושה חשק לחזור לשם
        6/7/11 15:35:
      יפיפה

      צטט: *יואל* 2011-07-06 14:13:07

      כתבת מעולה וכל כך מתומצת שאפו עלייך

      - מסמיקה-

       

        6/7/11 14:13:
      כתבת מעולה וכל כך מתומצת שאפו עלייך
        6/7/11 13:51:
      כמה אוכל - ...

      צטט: אסנת אלון (אינציגר) 2011-07-06 13:25:24

      תהני מכל האוכל

       

      תודה!!

      תהני מכל האוכל