עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    (עוד)מטעמים תוצרת בית: 'נקניק' גבינות בפפריקה ורוטב גזר (טבעוני)

    2 תגובות   יום חמישי, 31/3/11, 14:31

    מארק ביטמן פירסם בספר המתכונים הצימחוני שלו  How to Cook Everything Vegetarian מתכון מסקרן לרוטב פסטה עשוי בעיקר מגזר.הרוטב טבעוני ואינו מבושל. מסקרנות הכנתי מדגם מהרוטב אבל לא כלשונו ע"מ לבדוק מה מתקבל . השתמשתי במחצית מכמות השמן והחומץ שהומלצה ע"י מר ביטמן , לא הוספתי מיסו וג'ינג'ר. תיבלתי במלח ופלפל שחור גרוס לאחר טחינת הרוטב.

    קיבלתי יופי של רוטב בצבע כתום בהיר מגזר, בריח של מיונית ובטעם מרענן. לא ניסיתי את הרוטב על פסטה אבל קראתי שזה מעניין.

    איך מכינים?

    למעבד מזון מכניסים:

    2 גזרים קלופים וחתוכים גס (הגזר בגודל בינוני)

    1/8 כוס חומץ אורז (במקור רבע כוס)

    1/8 כוס שמן קנולה (במקור רבע כוס)

    3 כפות מיסו לבן או צהוב- לא הוספתי כי לא היה לי

    חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי קלוף- באורך 2.5 ס"מ - לא הוספתי

    מלח ופלפל שחור גרוס לטעם

    -

    טוחנים הכל יחד עד קבלת רסק דק.

    מרק ביטמן ממליץ (אבל מציין שזו רק אפשרות)לקשט את המנה של הפסטה

    המוגשת עם הרוטב ברבע כוס בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה. לא ניסיתי אבל לטעמי הרוטב ישתלב עם התוספת הירוקה (צבע/טעם).

     

    ''

      -

    לפני שבועות אחדים הכנתי 'נקניק' עשוי מגבינות . הכוונה היתה לקחת 3 עד 4 סוגי גבינות איכותיות ולעבד אותם לדבר חדש. הגבינות רוסקו ועורבבו במעבד מזון. גולגלו לצורת נקניקים (2) וגולגלו בהרבה פפריקה מתוקה. לאחר צינון במקרר ניתן לפרוס את הנקניק לפרוסות ולהגיש על קרקרים/לחם , לצד סלט וגם לנשנש ככה...

    הפפריקה נדבקת היטב לגבינה והנקניק יישמר שבועות אחדים במקרר.

    הגבינות שהשתתפו בחגיגה:-

    גבינת דניש מיובאת , גבינת אמנטל גם מיובאת, גבינת שמנת אמריקאית וגבינה מעושנת של יעקובס (לא פרסומת אבל אני אוהבת את התוצרת שלהם)

    ''

     

    כאן ,שני הנקניקים לאחר הגילגול בפפריקה:

    ''

    לאחר צינון יש לחתוך לפרוסות לא דקות בעזרת סכין חדה :

    ''

    ניתן לגוון את סוגי הגבינות הקשות (הצהובות) לפי המצאי והטעם.

    את הגבינות הקשות לפורר עם הידיים לחתיכות לפני הכנסתן למעבד המזון.

    כמויות :

    100 גרם גבינת אמנטל

    100 גרם גבינה מעושנת

    100 גרם גבינת שמנת (קרים צ'יז אוריגינל)

    100 גרם גבינת דניש מכל סוג רצוי ומידת הטעם הדומיננטי הרצויה

    (אפשרי ולא חובה לתבל במעט רוטב טבסקו)

    --

    פפריקה מתוקה לגלגול

    --

    לטחון את כל הגבינות במעבד מזון . את גבינת השמנת ניתן לערבב ידנית ולא להכניסה למעבד המזון.

    לערבב למסה אחידה.

    בעזרת הישיים ליצור נקניק/שניים בקוטר של כ- 5 ס"מ.

    לגלגל כל נקניק מכל צד בפפריקה מתוקה.

    לעטוף בנייר שעווה/סנדוויץ .לשים בתוך שקית ניילון ולאחסן בקרור.

    להגשה:

    לפרוס פרוסות ולהניח על צלחת או-

    לפרוס מספר פרוסות לשים בצינצנת יפה ולהגיש כמתנה .

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/4/11 17:28:
      תודה!
        1/4/11 16:21:

      אהבתי את נקניק הגבינות שלך.ניתן לשחק בלי סוף עם תערובת הגבינות ( הזדמנות טובה להשתמש בשאריות ),ואכן הפפריקה המתוקה מישתלבת נהדר. 

      מצתרף גם לתישבוחות על תוצרת מחלבת יעקוב'ס : השבוע הזדמנתי  בכפר הרואה עם חבר. התיישבנו עם צלחת דגימות מכמה וכמה סוגי גבינות , לחם שאופים במקום ובקבוק יין, כמובן. זה עשה לנו את היום !

      המחירים טובים , אפילו טובים מאוד. בטח יחסית לטיבן( 107-110 ש"ח לקילוגרם) לקחנו גם הביתה.

      בפעם הבאה אקח מצלמה...קריצה

      ארכיון

      פרופיל