עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    (לא) גמרתי לשחק (במטבח):חלב מרוכז ממותק Home-made

    4 תגובות   יום רביעי, 30/3/11, 13:11

    "אם יכולת גם היית חולבת את הפרה ?.." הוא מרים גבה בעודו יושב ובוחן את החלב המרוכז המתוק והחדש הזה.

    הבחינה עלתה לי בהרבה כפיות סביב ועוד משהו מתוק צוחק. יצירה מכל סוג מיטיבה עם האדם וסביבתו ומספקת לאין שיעור. לדעתי ,אין כמו ליצור בבית מוצר חדש ומוצלח שיכול לבטל רכישת מוצר תעשייתי המכיל תוספי שימור,טעם,צבע וריח בלתי נחוצים.

    ''

    השבוע עבדתי על מוצר ביתי חדש : חלב מרוכז ממותק [כאן צילום גדול] .לשמחתי הקרם עבר בהצלחה את מבחני :

    - טעם

    - מירקם

    - צבע

    - קלות ההכנה

    החלב המרוכז הממותק הורכב ממרכיבים המצויים בכל בית :

    חלב

    סוכר

    חמאה

    וניל

    זמן ההכנה קצר והרוטב/הקרם יישמר במקרר.

    למה זה טוב ?

    לשימוש בקינוחים מגוונים

    כרוטב קרמי

    ''

    חלב מרוכז ממותק - מתכון

    לסיר קטן (בעל תחתית עבה יחסית) לצקת:

    כוס וחצי חלב (3% שומן) = 375 מ"ל

    לערבב פנימה: חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם.

    לבשל על להבה הנמוכה ביותר שיש לכם בבחישה עד להמסת הסוכר.

    כשהחלב מגיע לנקודת הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל,

    לבחוש מדי פעם עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי = 3/4.

    זה יערך קרוב ל - 40 דקות לערך.

    בזמן הבישול צבע החלב ישתנה והמירקם יהיה מעט קרמי.

    רצוי למדוד את כמות החלב שהצטמצם בכוס מדידה עמידה בחום.

    להסיר מהלהבה ולבחוש לחלב:

    50 גרם חמאה

    כפית תמצית וניל איכותית

    לערבב עם כף להמסת החמאה.

    יתקבל קרם אחיד וחלק.

    להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר.

    החלב המרוכז יסמיך עם הקירור .

     

    ''

    ''

    תודה לצ' על השיר המתאים

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/3/11 07:29:

      ניראה לי שיש לך המון זמן פנוי... קריצה

      שמעתי פעם בפירסומת " נחזור להשתמש ביוני דואר..."צוחק

        31/3/11 06:46:
      באמת כיף ליצור לבד, הריח בטח מקסים גם. יום טוב וסוף שבוע טוב
        30/3/11 22:34:
      :-)
        30/3/11 22:18:
      היי מה עם תודה לצ' על השירים (כבר התרגלתי:)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין