עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    (לא) התאפקתי וגמרתי לבד את הסלט! (סלט שומר-גזר ופלפל חריף)

    14 תגובות   יום שני, 28/3/11, 23:18

    לא, אינני מהאנשים המתאפקים ,מידת האיפוק אינה מסגירה זאת . חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור,שרוולון שחור כי קריר , שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם! -פרטים במייל) ואני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים..

    דקה לפני שנעלו את שערי המרכול , יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי (איפה את?.. מחכה לך ...) .

    הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד , שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה. השומר הזה, איזה ריח !

    את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז . בלוג אוכל טעים כל כך של תל אביבית שמכינה אוכל צימחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף ,חמצמץ,פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות.

    הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן . אני כמובן לא יכולתי להתאפק ...ואכלתי ממנו עוד קודם,סלט מעולה, מפינת המתכון הזריז עוד 2 דקות.

    הסלט הטרי לאחר החיתוך :

    ''

    ואחרי :

    ''

    סלט שומר, גזר ופלפל חריף

    לקערה בינונית חותכים:

    1 שומר בינוני ונקי

    1 גזר גדול פרוס בעובי שתרצו (לא דק,לא עבה)

    1 פלפל חריף אדום פרוס

    מוסיפים:

    כפית מלח (אני מאוהבת באטלנטי האפור, תרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם)

    מיץ מלימון שלם

    זהו.

    להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם.

    לאכול טרי /מהמקרר.

    מוזיקה בבקשה: (ותודה לצ' האיש בעל הטעם המוזיקלי המשובח)

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/3/11 13:48:

      צטט: רויטל ברזילי 2011-03-30 11:09:26

      טעים מאד נשמע :)

       

      תודה רויטל יקרה

        30/3/11 13:42:

      צטט: רוח האדם 2011-03-29 19:34:06

      אני חא אוהב שומר, אלך לראות מה כתבת על כרובית....

       

      יש לך טעם מיוחד באוכל .. ,:)   כייף לי שאתה קורא אותי , תודה גדון.

        30/3/11 13:41:

      צטט: אילנה ינובסקי 2011-03-29 14:03:34

      רעיון נהדר, אני מאד אוהבת שומר, וחריף הוא שם משפחתי. וגם תודה על הטיפ שקשור בקפה של ליז

       

      תודה רבה אילנה, גם אני בעד החריף, מאוד . סלט מעורר תרתי. ליז מותק .

        30/3/11 13:40:

      צטט: חנן הראל 2011-03-29 13:38:22

      נשמע בריא, טעים ונעים לאוזן

       

      תודה רבה !

        30/3/11 13:18:

      צטט: rossini 2011-03-29 13:17:30

      נישמע וניראה נהדר. אביבי קרנצ'י.

      אני שואל את עצמי: היתכן  שהיות והכל  "חי" כידאי לפרוס את הגזר יותר דק ?!

      ____________________

      בקרוב יהיה שידור חוזר לסלט בכמות גדולה יותר.

      אתה צודק בנוגע לחיתוך הגזר יחד עם זה שהתלבטתי ולכן מעט פרוסות נחתכו דק יותר,

      טעים גם בחיתוך עבה.

       

      תודה

       

        30/3/11 11:09:
      טעים מאד נשמע :)
        29/3/11 19:34:
      אני חא אוהב שומר, אלך לראות מה כתבת על כרובית....
        29/3/11 14:03:
      רעיון נהדר, אני מאד אוהבת שומר, וחריף הוא שם משפחתי. וגם תודה על הטיפ שקשור בקפה של ליז
        29/3/11 13:38:
      נשמע בריא, טעים ונעים לאוזן
        29/3/11 13:17:

      נישמע וניראה נהדר. אביבי קרנצ'י.

      אני שואל את עצמי: היתכן  שהיות והכל  "חי" כידאי לפרוס את הגזר יותר דק ?!

        29/3/11 10:57:
      ללא שמן זית,מכיון שהירקות עוברים כמו 'כבישה' קלה במיץ לימון. אני מניחה, (לא ניסיתי) ששמן זית יוסיף טעם עם ההגשה.
        29/3/11 10:15:
      בלי שמן זית?
        28/3/11 23:48:
      זה חריף... אבל מעורר וטוב כל כך. לאט ,לאט :)
        28/3/11 23:46:
      רגע כמה מתכונים אני לא מספיק תני רגע לרשום אוכל מדהים, אין על חני

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין