עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    אם אין עוגות איכלו לחמניות !

    14 תגובות   יום ראשון, 27/3/11, 00:21

    והפעם : התכוננו ליום לימודים ארוך במטבח יחד עם קמח, מים,שמרים .. היום (או בעצם מחר) יהיו כאן לחמניות . הלחמניות הללו מכילות כמות קטנה מאוד של שמרים ועוברות הרבה מאוד שעות של התפחה. התפיחות הרבות תורמות ללחמניות לארומה מיוחדת שמתפתחת הודות לתהליך התפיחה האיטית . הריח של הלחמניות מצויין , הטעם טוב, המראה נאה ומתפצפץ והקרום קשה. הלחמניות קטנטנות ושוות . להוציא מהתנור לחתוך מעט ..ולשים הרבה חמאה .. וריבה .

    התחילו את ההכנה יום לפני או מוקדם בבוקר, רק לעת לילה יהיו הלחמניות מוכנות (!) .

    ''

    ''

    ''

    לחמניות אירופאיות - מתכון (ע"פ KAF)

    הכמות: 12 לחמניות קטנות

    סטרטר:

    חצי כוס מים (מי ברז קרים)

    1 כוס קמח רגיל = 140 גרם

    שמינית כפית שמרים יבשים= כחצי גרם

    לבצק:

    כל כמות הסטרטר שרשומה למעלה

    3.5 כוסות קמח רגיל = 490 גרם

    1 כוס מים פושרים

    1.5 כפיות מלח דק (שולחני)

    רבע כפית שמרים יבשים (0.8 גרם)

    ציפוי:

    חלבון מביצה גדולה טרוף ומעורב עם חצי כוס מים

    אופן ההכנה:

    הכנת הסטרטר:

    לערבב את כל מרכיבי הסטרטר עד קבלת תערובת חלקה.

    לכסות ולהניח בחוץ לכל הלילה.

    כמות התערובת ההתחלתית של הסטרטר = כוס מדידה. לאחר מספר שעות (יחד עם כמות השמרים הקטנה) התערובת תתפח לשתי כוסות לפחות. חשוב לדאוג לכלי קיבול גדול (גבוהה מספיק) עד לסיום התפיחה.

    ''

    ''

    הכנת הבצק:

    לערבב את כל מרכיבי הבצק , כולל הסטרטר לבצק אחיד וגמיש.

    להמשיך ללוש את הבצק עוד דקות אחדות ידנית או במיקסר.

    לכסות ולהתפיח את הבצק למשך 3 שעות . כן, זו לא טעות: כמות השמרים מועטה והבצק יתפח לאט.

    ללוש את הבצק פעם אחת לאחר שעה של התפחה (מתוך 3 השעות) ואחר כך שוב לאחר השעתיים האחרונות.

    עיצוב הלחמניות:

    להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ולחלקו ל- 12 חלקים שווים . (הבצק נעים במיוחד לעיבוד)

    כל חלק בצק לגלגל לכדור מהודק ויפה.

    תפיחת הלחמניות:

    1. להניח את כל הלחמניות במרחקים על תבנית אפיה. לכסות קלות .

    להניח להתפחה במשך 1-2 שעות.

    הלחמניות לא אמורות להכפיל את נפחן והן יהפכו מעט לשטוחות, זה בסדר, בזמן האפייה הן ישובו לעלות שוב.

    2. כעת להכניס את התבנית עם הלחמניות (עם כיסוי- שקית ניילון) למקרר ולהתפיח במקרר במשך 2-3 שעות.

    גם בקירור הלחמניות יתפחו ויתעגלו.

    לקראת סיום זמן התפיחה במקרר לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות .

    אפייה:

    בקערית לטרוף ידנית את החלבון ,להוסיף את המים . (לא יעשה שימוש בכל כמות הזיגוז אבל כמות המים תתן לו את הדילול המתאים להברשת הלחמניות).

    להוציא את התבנית עם הלחמניות מהמקרר ולהבריש כל לחמניה בזיגוג חלבון-מים .

    לחרוץ כל לחמניה במרכז בחתך בינוני בעומק של כ- 6 מ"מ.

    לאפות את הלחמניות בתנור החם כ- 25 דקות (או מעט פחות) עד שהן זהובות היטב.

    ניתן להוציא את הלחמניות מיד בתום האפייה . אפשרי - 

    לכבות את התנור ,לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות עוד דקות אחדות בפנים.

    ספרו לי כמה ריחן של הלחמניות הללו טוב ... 

    את הלחמניות הנותרות יש לשמור בהקפאה.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/7/11 14:32:
      נראה מצויין. אין צורך להכין סטרטר עם שמרים יבשים
        14/7/11 14:12:

      הכנת מתכונים משובחים של שף פרטי תורמת רבות לחווית סועדים ולמתן יחס אישי עבורם מצד השף

       

      שף פרטי

       

       

        12/5/11 19:39:

      אני מגיב כאן רק כי לא מצאתי דרך לשמור ב"מועדפים" וככה אוכל למצוא את זה ב"תגובות שלי לפוסטים" סליחה על הניצול ..

      אגב ,מחר אדע מה יצא :))

        30/3/11 13:16:
      תודה רבה !
        30/3/11 10:49:
      כל כך יפות שבא לבכות :) נראות מעולה !!! *
        27/3/11 23:53:

      צטט: דנה.גל 2011-03-27 12:16:49

      נראה מקצועי וטעים!

       

      תודה רבה.

        27/3/11 23:46:

      צטט: רוח האדם 2011-03-27 11:11:10

      מה זה "אירופאיות" מה, שוב דופקים את השחורים ???.

      בדיוק ככה. באנגלית זה נשמע טוב יותר:

      European-Style

      תודה

        27/3/11 23:45:

      צטט: rossini 2011-03-27 08:33:28

      מחסלים אותן כמו...לחמניות טריות.צוחק

       

      כן, נסעו לבסיס  ... אני נשארתי עם עוגות... 

      תודה :)

       

        27/3/11 23:42:

      צטט: mi alma 2011-03-27 06:47:28

      לפתוח את הבוקר עם הבלוג שלך - תענוג! * בוקר מעולה לך ואחכה לבאות }{

       

      כתיבה רבה , זהו , יש מתכון !  תודה יקירתי .

        27/3/11 12:16:
      נראה מקצועי וטעים!
        27/3/11 11:11:
      מה זה "אירופאיות" מה, שוב דופקים את השחורים ???.
        27/3/11 11:11:
      מה זה "אירופאיות" מה, שוב דופקים את השחורים ???.
        27/3/11 08:33:

      מחסלים אותן כמו...לחמניות טריות.צוחק

        27/3/11 06:47:
      לפתוח את הבוקר עם הבלוג שלך - תענוג! * בוקר מעולה לך ואחכה לבאות }{

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין