עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    סדנת ט"ו בשבט – ענת טופל

    2 תגובות   יום רביעי, 19/1/11, 14:46

    ''

    מאחר והסדנא האחרונה שהייתי בה אצל ענת טופל בתל אביב "גורמה זה מה"  היתה כל כך מהנה, שמחתי לקבל את הזמנתה של ענת לסדנא מיוחדת לט"ו בשבט, שבה אירחה את רינה שביט, אופה ובעלת מאפיה למאפי בריאות בשם "ברינה" .

    הערב החל בשולחן חגיגי במיוחד, שקיבל את פנינו, כשאת ההסברים לאופן עריכתו קיבלנו בהמשך, בסדנא עצמה. ההתחלה היתה פונץ' חם ומתקתק מול אח בוערת שחיממה אותנו מהצינה שבחוץ והיוותה סיפתח מוצלח להמשך.

    ''

    מנות נוספות שהיו על השולחן היו מטבלים של יוגורט מתובל בשום או בפפריקה, קרקרים קטנים ונימוחים תוצרת עצמית מחיטה מלאה ושיפון, חטיפי בצק וגבינה קטנים, פירות , ירקות וסידורי פירות יבשים, וגולת הכותרת , קעריות מרק עשויות לחם ואכילות, שבתוכן הוגש מרק כתום ועשיר.

    ''

    (בתמונה למעלה ענת טופל וקעריות המרק)

    רינה שביט, ילידת דנמרק , מתמחה בסוגי מאפים בריאים ,בעיקר לאנשים עם מגבלות רפואיות כמו חולי כליות, קרון וסוכרתיים, וכן עורכת סדנאות לחולי צליאק. כמובן שהמאפים מצוינים גם לאנשים בריאים שרוצים לאכול בריא, וכן סדנאות מיוחדות לילדים, מסיבות רווקים, ערבים עסקיים ועוד, כשמהם אנשים יוצאים לא רק שבעים , אלא גם עם שלל רב של מאפים לקחת הביתה.

    במסגרת הסדנא רינה הכינה לחמניות שכללו כל טוב, מסוכר חום וסילאן ועד חמוציות ופירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט, וכן דרך אפיה מיוחדת בתוך עציצים קטנים, שהופכים לחמניה פשוטה לקישוט מרהיב. לקינוח רינה הדגימה הכנת עוגיות עם סילאן. תוך כדי הדגמה גם למדנו טיפים חשובים כמו אפשרויות הערבוב של סוגי קמחים שונים, אביזרים שחייבים להיות במטבח ("חיי מתחלקים לשני חלקים, לפני הקלף שמנקה את הבצק, ואחריו"), איך גורמים לבצק לא להדבק, איך לקרוץ עוגיות שוות בגודלן בעזרת מכשיר לעשיית כדורי פלאפל, ועוד.

    ''

    בזמן שהמאפים שהו בתנור, הגיע התור של ענת טופל, שמגדירה את עצמה כ"פריקית של פריטים קטנים" שהראתה איך אפשר באמצעים פשוטים ולא יקרים להפוך שולחן סתמי למקור לגאווה ול"וואו" של האורחים. בין שלל הדברים שלמדנו היו כיצד ליצור כיסים ממפיות להנחת הסכו"ם, כיצד לתאם צבעים, כיצד להשתמש בכלים "ירוקים" ושעדיין הם יראו עשירים ומלכותיים, מהו כלל הBMW כשמתארחים (כדי לדעת מה הפירוש, עליכם לרדת לסוף הטור הזה...) והתצוגות המנצחות של הערב- הפיכת עוגת שוקולד פשוטה לתצוגה שלמה כשהעוגה הופכת ל"אדמה" שעליה "פורחים" פירות יבשים וסוכריות "נשיקה" תוצרת בית של רינה, וכן איך הופכים דבר פשוט כמו כרוב, לכלי פורח ומהמם ביופיו.

    ''

    (בתמונה למעלה, ענת טופל עורכת את סידורי הפירות, הפרחים והעוגיות לט"ו בשבט. בתמונה למטה, העיצוב בתוך הכרוב..)

    ''

    הריחות שהגיעו מהמטבח בישרו על בואן של אותן לחמניות שרק למדנו להכין, ואכן כולנו טרפנו אותן בעודן מהבילות.

    ''

    לסיום עוד היה דובדבן בצורת הגרלה שבמסגרתה כמה בנות מזל זכו לקבל מאפים ועוגיות לקחת הביתה, וכולנו הלכנו עם הביתה עם רעיונות עיצוביים חדשים ומתכונים שכבר אי אפשר לחכות לנסות.

    ''

    נ.ב. כלל הBMW - כשמתארחים ולא יודעים למה משמשות הצלחות השונות על השולחן? B עבור "לחם" באנגלית, M עבור "ארוחה" באנגלית וW הוא כמובן המים...

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-01-22 03:20:27


      נשאר משהו?
      עשית חשק.. :-)

      כמו שראיתי שם בסוף הערב, לא נשאר כלום... הכל נחטף.

      הלחמניות היו מאד טעימות. 

        22/1/11 03:20:

      נשאר משהו?
      עשית חשק.. :-)