עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    BEERS 2011 - התערוכה.

    5 תגובות   יום רביעי, 12/1/11, 22:24

    ''

    היום , ה12 לינואר, היה היום הראשון של תערוכת הבירה BEERS 2011, בהיכל נוקיה. היום הראשון הוקדש לאנשי מקצוע בתחום הבירה. מחר, ה13 לינואר תתאפשר כניסה לציבור הרחב, שיכול לטעום ממגוון של מעל ל200 סוגי בירה שונים .

    ''

    כבר בהצצה בשבוע שעבר, ניתן היה להתרשם מרמות אלכוהול שונות, צבעים שונים, דרגת עכירות שונה וסוגי תוספות שיצרו הבדלים מעניינים בין הבירות. כמובן שיכלנו אז לדגום מבחר קטן הרבה יותר, ועכשיו ניצלתי את ההזדמנות של התערוכה, להתנסות בטעימת בירות שונות, מהארץ ומחו"ל.

    ''

    מבין כל הבירות שטעמתי, בלטו במיוחד כמה מהן –

    סאן מיגאל – ה"תפוחית" שבחבורה, אפס פילזנר התורכית שהומלץ לנו לצרף אותה למנות מתובלות וחריפות, גרולש ההולנדית ה"מלכותית", הבירה הישראלית "הדובים" בטעמים מיוחדים שמוגשים עם קריצה, שינגה שהציגה גם סיידר דרום אפריקאי מתקתק, פאולנדר שגם הלבישה את המציגים בלבוש נערות כפר גרמניות ונזיר תואם (שלדעתי היה לו קשה להשאר נזיר ליד הבחורות האלה), וכן המבשלות הקטנות הישראליות, כמו "מבשלת החלוץ" שהקדישה בירה ל"מתנדבת כריסטין" שתוארה כ"בירה בלונד בלגית" והיתה חביבה מאד וקצת "עוקצנית" בגלל הג'ינג'ר שהכילה.

    ''

    את תשומת ליבנו כבשו במיוחד שלוש בירות שאני חייבת לציין בנפרד.

    הראשונה היא של GAL'S שמהמגוון שלה אהבנו את "דאבל אס" עם קרוב לשישה אחוזי אלכוהול ויותר מרמיזה לטעמי קפה ושוקולד, השניה היתה VIRU, בירה צ'כית שכונתה בצדק רב "בירה יפיפיה", בירת פרימיום שזכתה במדליות בתחרויות שונות והיתה מרעננת וזהובה.

    ''

    השלישית האהובה עלינו היתה "קרובת משפחה " של בירה אחרת שטעמתי בהצצה – של מבשלת רונן – "הכהה המרושעת", מאותה מבשלה שעושה גם את "החיטה המחוצפת", שהיתה בעלת טעם דומיננטי.

    עוד שתיים שאני חייבת לציין היו "ניוקאסל" שזכתה לצפיפות רבה סביב הדוכן שלה, ואת "שקול" שאישית עשתה לי זכרונות מהקרנבלים בברזיל, שם היא שולטת לגמרי.

    ''

    את הסיור סיימנו בסדנא, אחת מהסדנאות הרבות שהועברו במהלך הערב על ידי שחר הרץ, כשהנושא היה בירות איריות- גינס וקילקני, כולל כמובן טעימות רבות, והסברים על הסיבה לזמן המזיגה של גינס ל119.5 שניות בדיוק (כדי שיווצר ערבוב מדויק של חנקן ויתקבל מרקם קרם קטיפתי ), התהליכים העוברים על הבירות בזמן הייצור ואחריו והפטנטים של יצרני גינס כדי להעביר למי ששותה בבית את אותה חוויה שהוא מקבל בפאב.

    ''

    (בתמונה למעלה - התהליכים העוברים על בירה גינס האירית, מרגע המזיגה ועד רגע ההגשה)

    התערוכה מאפשרת לחובב הבירה להתנסות במגוון גדול מאד, כולל יצרנים ומבשלות קטנים שקשה מאד למצוא אם לא יודעים מה מחפשים, ולפי הצפיפות של הקהל הרב שנכח , טעם ושתה, אפשר ללמוד על חדירת הבירות השונות לתרבות השתיה הישראלית.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/1/11 21:10:
      היה כייף בתערוכה
      *

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-01-18 08:33:40


      חבל שלא ידעתי... הייתי בא בלי לחשוב פעמיים
      מוכן לתרום את עצמי גם לניסוי בבירה :-)

       

      אני מקווה שהתערוכה הזו תהפוך למסורת!

        18/1/11 08:33:

      חבל שלא ידעתי... הייתי בא בלי לחשוב פעמיים
      מוכן לתרום את עצמי גם לניסוי בבירה :-)

      צטט: gal's 2011-01-15 20:54:55

      היי! תודה על הפירגון. בחרתם את ה DOUBLE S שיש לה מקום חם בלב שלי, זו הבירה הראשונה שבישלתי אי פעם וממש התאהבתי בה. היא מיוצרת על בסיס קבוע ונחשבת לאחת המבוקשות. :)

       

      בכיף.

      והיה יופי להכיר את הפנים שמאחורי הבקבוק..

        15/1/11 20:54:
      היי! תודה על הפירגון. בחרתם את ה DOUBLE S שיש לה מקום חם בלב שלי, זו הבירה הראשונה שבישלתי אי פעם וממש התאהבתי בה. היא מיוצרת על בסיס קבוע ונחשבת לאחת המבוקשות. :)