עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    BEERS 2011 -הצצה ראשונה.

    2 תגובות   יום שני, 3/1/11, 08:57

    ''

    בשבוע הבא עומדת להפתח תערוכת BEERS 2011, ולרגל אירוע חגיגי זה הוזמנו הבלוגרים להצצה קלה (והמון טעימות) למדגם מהבירות המשתתפות בתערוכה.

    אמנם לא יכלנו לטעום את כל 200 סוגי הבירה, ישראלית ובינלאומית שישתתפו באירוע, אבל אחד עשרה סוגים נמזגו לכוסותינו ונלגמו בריכוז רב.

    התערוכה תימשך יומיים , כשביומה הראשון, ה12 לינואר, היא מיועדת לבעלי מקצוע בלבד -כמו חנויות יין, פאבים, בעלי מסעדות וכדומה, וביומה השני היא פתוחה לקהל הרחב, ובאותו היום גם ניתן יהיה לרכוש כרטיסיות לטעימות של מיטב הבירות המציגות.

    את פנינו קיבל שחר הרץ (בתמונה למטה) , יועץ מיוחד שמלווה את התערוכה, ועזר לנו להבחין בדקויות ושיתף אותנו במידע רב על כל בירה ובירה.

    ''

    את הטעימות התחלנו עם בירה בשם Dancing  Camel, מתקתקה, (ברשימת המרכיבים מצאנו גם נגיעות סילאן), עם ריח נפלא וחמישה אחוזי אלכוהול.

    ("וזכרו, בירה לא יורקים כמו יין! בירה בולעים כדי לא להחמיץ שום תו!" הקפיד שחר לציין).

    השניה היתה "העץ הבודד" - מגוש עציון, שהריחה מקרמל ודבש, והיתה עכורה יותר, עם טעם ארוך וקצת מריר.

    ''  ''''

    Butterfly היתה השלישית שדגמנו והיא גם היתה אחת משתי הפייבוריטיות שלי , מכילה פחות כשות, עם תחושה של יין תוסס, מאד טעימה ו"נשית" יותר בגלל המתיקות.

    הבירה הרביעית נשאה שם חמוד לאללה "החיטה המחוצפת" והיה לה טעם מיוחד וקצת פירותי, יותר אלכוהולית (6.6%) והזכירה לי קצת ריח של תבשילים, בגלל תיבולים מיוחדים שהולמים את שמה.

    החמישית היתה "אלכסנדר", וממנה טעמנו את סוג ה"אמבר" שהיתה חזקה יותר (5.7%), מאוזנת ומתאימה יותר לטעם הישראלי.

    השישית נשאה גם היא שם מגניב במיוחד "מלכה האדמונית". אני לא מכירה את מלכה אבל המלכה הזו הזכירה טעם של ארל גריי, ומוצאה המקורי מהיישוב האקולוגי כליל. היא היתה הפייבוריטית השניה שלי.

    ''''''

    הבאה בתור היתה מבשלת "נגב" מקריית גת שמייצרת Amberale - קלה לעיכול, בצבעי חום אדמדם, אחוז בירה נמוך יחסית, וגם גיוון בטעמים כמו בירה פסיפלורה, שאני מקווה שנוכל לדגום בתערוכה.

    השמינית היתה של בחור יצירתי חובב משחקי מילים, שיצר את Isra-ale בסגנון אירי, אדמדמה, קצת יותר יבשה, פחות מתוקה ומשרה תחושת יובש קלה שעושה חשק לשתות עוד.

    התשיעית היתה "האלה", כשאנחנו קיבלנו את בקבוק הפרימיום, בגודל כפול (של חצי בקבוק יין) ועם פקק שעם, והסבר שהבירה מתפתחת בתוך הבקבוק ויוצרת טעמים וריחות טובים יותר.הסוג שטעמנו היה "deep soul" והיא היתה בסגנון בלגי, חזקה ומתוקה, עם ריח מאלט בולט וקרוב לשמונה אחוזי אלכוהול.

    ''''''

    השתיים האחרונות שטעמנו היו "גולדה" - שם ציוני גאה, לבירה חזקה עם תיבולים חריגים כמו פלפל שחור ושבבי עץ אלון, יחד עם שמונה אחוזי אלכוהול, ו"בזלת" החזקה ביותר שנרכשה על ידי "ייקבי רמת הגולן", כשהסוג שטעמנו היה "דאבל בוק", בסגנון גרמני, מתקתק ,כבד, עשיר ומגיעה גם היא בבקבוק פרימיום עם פקק שעם.

    ''''''

    המחיר הממוצע לצרכן הוא בין 12-15 שקלים לבקבוק, ממש לא  הוצאה גדולה יחסית לאיכות הבירות, שרובן בירות בוטיק, ומגוון הטעמים והסגנונות.

    אני מקווה שבעקבות התערוכה וארועים דומים, תרבות הבירה תתפתח בישראל מכיוון שבירה היא הרבה יותר ממשהו שלוגמים רק בעת משחק מונדיאל בטלוויזיה, ויכולה ללוות גם ארוחה טובה, ולא רק בשעות הערב.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/1/11 08:37:
      נראה אירוע שווה.

      מגוון הבירות הישראליות החדשות שצצו בשנים האחרונות מגניב אותי בכל פעם מחדש כשאני הולך לגרי (הליקר שופ השכונתי)

      בינתיים מלכה, אסיף, מלכה ובזלת מובילים.

      אבל אני תמיד מחפש שם משהו חדש
      למעוניינים בקופון כניסה חינם ביום הקהל החופשי (הנחה בסך 20 שקלים שאינה כוללת שוברי טעימות), נא שילחו כתובת מייל במסר.