עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "צייר לי כבשה" – סדנת אירוחים יצירתיים עם גבינות מחלב כבשים.

    2 תגובות   יום שבת, 1/1/11, 08:58

    טוב, אז הכבשה שושנה לא היתה שם. אבל היו שם הרבה כבשים אחרות טובות לב ויפות עיניים, שתרמו מחלבן לסדנת בלוגרים בביתה המקסים של ענת טופל, מומחית באירועים, עיצוב וסטיילינג, שיחד עם השפית גלי ברמן, שאודותיה נספר בהמשך, לימדו את כולנו פרק בהלכות גבינות כבשים.

    ''

    הארגון, של המועצה לשיווק חלב. המטרה- הכרה של גבינות הכבשים והשימושים הרבים שלהם באירוח ובכלל. והתוצאה? ללקק את האצבעות. החלק הלימודי של הסדנא כלל הסברים רבים של ענת טופל על עיצוב שולחן, יצירת אווירה, קבלת האורחים, תוכן שייתן ערך מוסף לאירוע, וכמובן גם "כמה גבינה לרכוש עבור כל סועד וכמה סוגים"? כי מסתבר שהפולניות היא בגנים של כולנו, ואנחנו תמיד נוטים להגזים. היו גם טיפים בנושא בניית תפריט, התחשבות באורחים עם דרישות קולינריות מיוחדות כמו רגישויות או גילאים צעירים, וכמובן המון אסטטיקה. ענת כמובן גם הדגימה שימוש יצירתי בכלים שונים להגשת גבינות.

    ''

    (בתמונה למעלה  - ענת טופל מדגימה קיפול מפיות לאירוח).

    אורח נוסף היה הנוקד עמי עמיצור שהאיר את עינינו באומרו שבחלב כבשים יש יותר שומן וחלבון, יותר ערכים תזונתיים כמו וויטמינים וסידן, והוא עשיר יותר, מה שעושה גבינות משובחות במיוחד.

    החלק הקולינרי כאמור היה בניצוחה של השפית גלי ברמן, שגם נתנה הסברים מקיפים, גם הדגימה, וכמובן גם פתחה שולחן לתפארת.

    ''

    (בתמונה למעלה, השפית גלי ברמן מדגימה וכולנו מזנקים לצלם..)

    דגמנו מגוון מאד רחב של גבינות כבשים , חלקן כגבינה עצמה וחלקן בתוך מנה. בין השאר טעמנו טוסטונים עם גבינת חלומי ולימונים כבושים, שהיו מנת נשנוש מצויינת, טורטיה עם פקורינו, משקה יוגורט מרווה במיוחד עם פירות יבשים, סלט ירוק עם גבינת בלו ותפוחים בווינגרט הדרים, סלט עגבניות מנומרות עם גבינות פטה ונבטים, קרפצ'יו קישואים פרוסים יחד עם גבינת "אורי" , פקורינו, עשבי תיבול ושמן זית וכמובן שאי אפשר בלי קינוחים – אגסים ביין לבן וגבינה מוקרמת, יוגורט מתקתק עם פירות יער ושערות קדאיף, והמנה המנצחת של היום לטעמי – עיגול גבינת ברי מומסת בתנור עשר דקות, עם פסטוקים ורוטב עשוי מסוכר חום ומייפל. כמה פשוט ככה טעים. זה היה השלב שהבלוגרים נטשו את הנימוס ואת הכסאות וזינקו בכפיות שלופות לעשות לינץ' במעדן.

    ''

    (בתמונה למעלה, מבחר מהמנות של שף גלי ברמן)

    הסדנה העשירה אותי בידע רב, גם על מוצרי חלב כבשים בכלל, על דרך השימוש המגוון בגבינות כבשים, וכמובן גם באירוח ובעיצוב בצורה שגם האורחים וגם המארחים יהנו.

    ''

    (בתמונה למעלה חלק מהקינוחים - האגסים והיוגורט עם שערות הקדאיף ובתמונה למטה אחת מהצעות ההגשה היפיפיות של ענת טופל).

    ''

    תודה לששת על האירגון, לאנדריאה ממועצת החלב, לגלי ברמן השפית וכמובן לענת טופל שפתחה בפנינו את ביתה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: ששת שצ 2011-01-01 09:37:03

      לא היה יכול להיות מפגש וסדנה יותר מתאימה לסגור את השנה.
      בהחלט בעשרתי את הידע ולמדתי המון וגם היה טעים מאוד.

      נהדר

       

      בהחלט, ומבחינתי קינוח הברי היה הפתעת היום כי לא ציפיתי לעושר טעמים כזה משילוב של גבינה ורוטב מתוק.

        1/1/11 09:37:
      לא היה יכול להיות מפגש וסדנה יותר מתאימה לסגור את השנה.
      בהחלט בעשרתי את הידע ולמדתי המון וגם היה טעים מאוד.

      נהדר