עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    שביל קליפות התפוזים המסוכרות

    14 תגובות   יום שני, 4/1/10, 21:11


    קליפות תפוז מסוכרות - המתכון הקל

    לכל 2 תפוזים כתומים עבי קליפה נחוץ להכנת הסירופ 1:1 

    1 כוס מים = 250 מ"ל

    1.25 כוסות סוכר = 250 גרם

    --

    -- 

    איך מכינים ?

    רוחצים את התפוזים ומייבשים.

    חותכים כל תפוז לרבעים.

    מסירים בעדינות את בשר התפוז מהקליפה שתוותר שלמה.

    (ניתן להסיר כעת או לאחר בישול שני מעט מהקליפה הלבנה . אפשר גם כעת וגם אח"כ)

    לחתוך את קליפות התפוזים לכל גודל/צורה רצויה .

    להרתיח מים בסיר קטן ולהוסיף את הקליפות . לבשל 5 דקות. לשפוך את מי הבישול ולסנן.

    לחזור על התהליך פעמיים נוספות , לסנן ולשמור בצד.

    באותו הסיר לערבב את כוס המים והסוכר. לבשל על להבה בינונית עד שהסוכר נמס (לא להרתיח) .

    להוסיף את קליפות התפוזים. להביא לרתיחה.

    לבשל את הקליפות בסירופ 10-12 דקות עד שהן נעשות מעט שקופות.

    להוציא את הקליפות מהסירופ ולייבש על רשת.

    ניתן לטבול את הקליפות היבשות (לאחר לילה ) בשוקולד מומס.

     

    * הסירופ תפוזים שנותר בסיר טעים עד מאוד קריצה מאוחר יותר הוכן ממנו לפתן בתוספת תפוחי עץ והתפוזים מהם נלקחה הקליפה.


    צילום וכתיבה: חני הראל כל הזכויות שמורות.
    הנה הקליפות כבר בצינצנת:

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/6/10 16:30:

      כאילו קראת מחשבות...

      מהמסך - אקפוץ למטבח.

      נורא מגרה !

      תודה

        5/1/10 21:00:

      מזכיר נשכחות
        5/1/10 17:47:

      כל-כך פשוט .
        5/1/10 17:04:


      אני קונה אותם בעדן עם ציפוי חרובים...

      אבל אצלך הם מושכים יותר...

      לך *

        5/1/10 15:51:

       

      תודה ! איזה יופי שמכינים קליפות מסוכרות גם בגן . זה באמת פשוט להכנה :) 

        5/1/10 15:32:


      איזה יופי,

      הבת שלי חזרה מהגן עם קליפות מסוכרות כאלה,

        5/1/10 14:54:

      תודה אלמה יקרה .הריח.. להסניפו .  הכמות שהתקבלה מ- 2 תפוזים קטנה, אני חושבת לשלב את הקליפות (הקצוצות) כקישוט על פנקוטה צחורה או בעוגיה/עוגה עם פירות יבשים/ממותקים נוספים.. נראה כמה יישאר   :-)
        5/1/10 14:50:


      כמה אני אוהבת לנשנש אותן {$lang_emotions_tongue-out}

      ויש גם קליפות שמצופות בשוקולד...

      צילום נאים כתמיד *

      תודה יקירה :)

        5/1/10 14:36:

      גם לי .. שנים שלא אכלתי עד אתמול :-)
        5/1/10 13:47:

      יו......

      איך זה מזכיר לי את הילדות......

      תודה ..:)

        5/1/10 10:15:

      תודה רבה
        5/1/10 05:25:
      ניפלא !
        4/1/10 23:33:

       

      תודה, זה יבוצע כנראה מחר ..


      כל שנותר הוא לתבול אותן בשוקולד מריר משובח....

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין