עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    ארטישוק ירושלמי - הקוקי סן ז'אק מהצומח

    2 תגובות   יום חמישי, 10/12/09, 09:12

     

    ארטישוק ירושלמי אחד ממיני הירק המופלאים, מעניין מה ניתן לעשות עימו.

    אני הכנתי מרק ארטישוק ובמקביל הכנתי ארטישוקים בתנור בשמן זית.

    בהגשה יחד השלמים והמרק עברה בי המחשבה - ממש קוקי זן ז'אק.

     

    מתכון לשתי מנות

     

    למרק

    4 יח' ארטישוק ירושלמי מצוננים*

    חצי מיכל שמנת

    3 כוסות מים

    כף אבקת מרק טעם עוף צמחי

    פטרוזיליה

    פלפל שחור

     

    לארטישוק

    5 יח' ארטישוק ירושלמי מצוננים*

    2 כפות שמן זית

     

    מקלפים את הארטישוק הירושלמי ומכניסים לכלי עם מים ומאחסנים 2-3 ימים בקירור* המטרה היא למנוע תופעות לוואי.

     

    למרק מבשלים כשעה עד שהארטישוק רך. מוסיפים את האבקה בבישול.

    מרסקים עם העמוד ומוסיפים את השמנת תוך עירבול.

    מפלפלים מעט ומפזרים פטרוזליה קצוצה טריה.

    יוצקים לצלחת ההגשה.

     

    בכלי חסין אש מכניסים את הארטישוקים השלמים משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור חם- 180 מעלות לשעה.

     

    מגישים ליד המרק

    השילוב של ארטישוק שלם במרק הזה כמו קוקי סן ז'אק טעם נפלא

     

     

    אני לא סגור שהצינון* עוזר אבל אם שף יואב בר אומר זה בדוק.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/12/09 09:53:

      צטט: המומלצים בע"מ 2009-12-10 15:11:42


      יש בו מתקתקות כזו . אני זוכרת מלפני שנים שנגסתי בפעם הראשונה והאחרונה.

      מעניין המרק הזה.

       

       

      למה האחרונה?

      זה ירק מעולה, בבישול, באפיה ובמרק

        10/12/09 15:11:


      יש בו מתקתקות כזו . אני זוכרת מלפני שנים שנגסתי בפעם הראשונה והאחרונה.

      מעניין המרק הזה.

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון