עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מאפינס Feel Good

    12 תגובות   יום שני, 30/11/09, 21:31

     

    9 מאפינס זהובים המכילים מעט שמן,שיבולת שועל, אגוזים והרבה שזיפים יבשים. חופן של בריאות במאפינס קלים וטעימים להכנה . 

     


    מאפינס Feel Good

    החומרים:

    175 גרם קמח תופח או קמח רגיל+כפית אבקת אפייה

    50 גרם שיבולת שועל= קוואקר לבישול

    140 גרם סוכר זהוב

    1-2 כפיות קינמון

    1/2 כפית סודה לשתיה

    1 ביצה L טרופה קל

    150 מ"ל ריוויון או יוגורט

    כפית תמצית וניל

    6 כפות שמן קנולה/חמניות

    160-170 גרם שזיפים יבשים ללא גלעינים קצוצים

    70-80 גרם אגוזי מלך /פקאן קצוצים

     

    אופן ההכנה :

     

    לחמם תנור לחום 200 מעלות.

    להכין 9 שקעי מאפינס .

    1. בקערה אחת לערבב :

     קמח ,קוואקר,סוכר, קינמון וסודה לשתייה.

    2. בקערה שנייה  :

    לטרוף ביצה . להוסיף יוגורט, וניל ושמן.

    3. להוסיף תערובת ביצה לתערובת הקמח ולערבב.

    4. להוסיף אגוזים ושזיפים .

    5. לחלק את התערובת בין שקעי המאפינס- למלא מלוא הגובה .

    6. לאפות 20-27 דקות או עד שמוכן.

    לאכול חם או קר.

     


    מקור המתכון: Good Food magazine, February 2003

    צילומים :ח. הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/12/09 20:34:

      תודה רבה , כייף לקרא  !  חיוך
        6/12/09 20:20:


      תודה לך

      בין הבלוגים החביבים עליי ביותר ! תמיד מגניב פה

        6/12/09 18:54:

      תודה נועה, אלמה ,שרון :)   היתה בקשה אצלנו לעוד מאפינס כאלו אבל נגמרו השזיפים היבשים ולא נמצאו במרכול הקרוב (תוצ. קליפורניה) .
        4/12/09 09:55:

      נראה טעים ביותר

      אני כל כך אוהבת מאפינס 

       

      שרון

        1/12/09 15:32:

      נפלא! *
        1/12/09 14:04:

       

      חושבת שכמו קופסאת שימורים.

      בכמויות מדויקות אני גרועה... בכלל מידות ומשקלים לא עושים לי את זה

      אני כמו הסבתות "שימי כמה שלוקח..." חיוך

        1/12/09 12:43:

      תודה יקירתי . מה תכולת הצינצנת ? 300 גרם נטו או פחות ?  נקרא מצויין .
        1/12/09 11:38:
      עוד מאפינס (מלוחים) עם קוואקר. 
      הבאתי לעבודה והבנות התלהבו וביקשו מתכון . 
      מאפינס זיתים
      צנצנת זיתים קצוצים (גס)
      1 שמנת חמוצה או 1 גבינה לבנה 9%
      2 ביצים
      גבינות בולגרית/פטה/קשקבל/רוקפור/  גבינ"צ מגוררת-  מה שבא
      מלח
      פלפל
      תבלינים (אני שמה פפריקה חריפה, אגוז מוסקט ,זרעי כוסברה וכל מיני כאלה)
      חצי כוס קמח (אני משתמשת בקמח מלא)
      חצי כוס קוואקר (לא חייבים. אפשר כוס קמח במקום חצי וחצי)
      כפית אבקת אפייה
      מערבבים את הרטובים בנפרד והיבשים בנפרד ומאחדים בסוף יחד לערבול קצר.
      אפשר לפזר שומשום למעלה ועוד גבינה צהובה מגוררת אם רוצים.
      אופים 180 מעלות כחצי שעה (תלוי בתנור ותלוי אם אופים בתבנית רגילה או של מאפינס).
        1/12/09 11:19:


      תודה נועה ! אני שמחה שאהבת (אנא דווחי לי תוצאות למאפינס המשודרגים שלך) גם אצלי קוואקר בשימוש שוטף , מקובץ המאפינס באתר הבריטי ראיתי גם אלו עם הקמח המלא שנראים טוב וכמעט הוכנו אתמול מאוחר בלילה לאחר המאפינס שזיפים:

       

      http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9309/breakfast-muffins

       

      יום טוב !

        1/12/09 11:09:


      נראה מעולה כתמיד.

      (אני משתמשת בקוואקר בהמון מתכונים, גם לפשטידות )

      אני מתכננת להכין את זה עם קמח מלא ושזיפים טריים . יאמי בא לי כבר עכשיו!

        1/12/09 08:13:

      תודה . אינני מתמחה באפייה ללא סוכר אבל אני אופה גם מיני מאפה הכוללים כמות מינימלית של סוכר .אשמח לצרף לך מתכונים אם תצייני מה מעניין אותך. מבטיחה לבקרך .
        1/12/09 08:09:


      בוקר טוב!

      מעולה הבלוג שלך

      המאפינס נראים מדהימים אני אנסה.

      אם יש לך גם מתכונים בריאותיים וללא סוכר אשמח

      לקרוא.

      בהצלחה

      אידה

      נ.ב את מוזמנת גם לעמוד שלי

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין