עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    חם מהתנור:מקלוני לחם עם בצל ופרמזן

    8 תגובות   יום שבת, 28/11/09, 23:30

    ריח של חמאה טובה ,בצל ומקלוני לחם...כאלו עוד לא אכלתי !

    מתכון ותיק של דן גורו האפייה הבריטי שלי שהתפרסם בפורום האפייה שלו לפני כ- 6 שנים. אני עוקבת אחרי דן הנחשב כיום גדול האופים בבריטניה. בפריז רכשתי את ספר הלחמים שלו בחנות נהדרת שכולה ספרי בישול .הטור של דן בגרדיאן הבריטי שמור אצלי היטב גם כן.והוא דואג לשלוח עידכונים חמים במייל .הצצה אקראית לפורום שלו גילתה לי דיון שהעלה על מקלוני לחם .

    אלו מקלוני לחם עבים ופריכים (ולא בדיוק גריסיני) מתובלים בבצל/גבינת פרמזן או חרדל. הם זרויים לאחר האפייה בפיסות קטנות של בצל שרוכך בהרבה חמאה אך לא השחים. הטעם פיקנטי וטעים מאוד גם הריח .דן נותן רעיון נוסף לשימוש בבצק המקלונים:

    "... Or do what some bars in Barcleona do, and slice them down the middle to make ever so thin cocktail sandwiches filled with Spanish ham or cheese."

     

    צילומים: חני הראל .

     

     

    המתכון :  מקלוני לחם עם בצל ופרמזן

    לתבנית אפייה גדולה של תנור סטנדרטי

    החומרים ל- 8 מקלונים גדולים :

     

    150 מ"ל מים חמים

    1 כפית שמרים יבשים

    225 גרם קמח מיוחד ללחם

    40 גרם חמאה

    1 בצל בינוני קצוץ דק- אני שמתי 3 בצלי שאלוט

    4 כפיות פרמזן מגורר דק או 2 כפיות אבקת חרדל - אני שמתי את הפרמזן

    פלפל שחור גרוס טרי

    כפית וחצי (גם כפית ורבע תספיק) מלח שולחני דק

     

    אופן ההכנה והמתכון המלא כאן   

     

    כל הזכויות שמורות ©חני הראל-על תכנים וכל התמונות 


     
     
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/12/09 08:23:

      צטט: עזי אלבוב 2009-11-30 22:59:34

      כמו שאמרה... באמת משובך !

       

      תודה עזי

        1/12/09 08:17:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-11-30 16:26:03


      אלוהים....זה נראה טוב מדי.........צוחק

      טוב לבראנצ' פינוקים למי שאוהבים....

       

      תודה יקירתי , הגדרה מדוייקת (לאכול חם ! )  ורק למי שאוהבים .. :)

        30/11/09 22:59:
      כמו שאמרה... באמת משובך !
        30/11/09 16:26:


      אלוהים....זה נראה טוב מדי.........צוחק

      טוב לבראנצ' פינוקים למי שאוהבים....

        29/11/09 15:06:

      צטט: פטיסרי 2009-11-29 05:06:07

      לאורי מלחמים יש משהו דומה לדעתי,

      גם לארז היה פעם

       

      תודה !  עכשיו גם לי יש ולכל אחד אחר יכול להיות ..בבית .  זה מצויין  .

        29/11/09 15:05:

      צטט: תל אביבית נמרצת 2009-11-29 02:31:38


      יאמי!

      נראה משובך ביותר, גם בצק גם גבינה - נמסתי

      חבל שאין לי מושג איך להכין משהו שיש בו בצק כלשהו :-(

      *

       

      תודה לין  :-)  

        29/11/09 05:06:

      לאורי מלחמים יש משהו דומה לדעתי,

      גם לארז היה פעם

        29/11/09 02:31:


      יאמי!

      נראה משובך ביותר, גם בצק גם גבינה - נמסתי

      חבל שאין לי מושג איך להכין משהו שיש בו בצק כלשהו :-(

      *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין