עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    (בטטה) שיכורה אבל מפנקת

    4 תגובות   יום חמישי, 26/11/09, 22:10


    מאפה בטטות יליד לואיזיאנה המכיל גם אלכוהול האם הצירוף הזה הזוי ? לאו דווקא .והוא טעים עד מאוד . המאפה פורסם בספר בישול משפחתי לפני קרוב ל- 50 שנה ונחשב למאכל 'כף' טיפוסי . מאכלי כף נאפים בדרך כלל בתנור בחום גבוה בכלי פיירקס או כלי סופלה ומוגשים בעודם חמים לשולחן. מכיון שאינם עשויים עם בסיס כלשהו והם רכים הם נאכלים בדרך כלל עם כף לעיתים ישירות מכלי האפייה.

    המתכון המקורי של קלמנטיין האמריקאית עבר מהפך גדול במטבחי הלילה ונאפה בכמות קטנה יותר.המאפה מכיל מספר מועט של מרכיבים והוא טעים עד מאוד (גם ללא אפייה) .

    --

    בטטה שיכורה

    החומרים :

    --

    4 בטטות בגודל בינוני

    קורט מלח

    50 גרם חמאה

    1/4 כוס שמנת מתוקה

    1/8 הכוס ברנדי

    1 כף סוכר חום כהה

    --

    אופן ההכנה :

     

    1.לרחוץ את הבטטות במים וסבון.לשים אותן בסיר בינוני לכסות במים ולפזר קורט מלח. להביא לרתיחה על להבה גדולה .להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 30 דקות מכוסה או עד שהבטטות רכות (לבדוק עם מזלג).

    2. לחמם תנור או טוסטר אובן לחום בינוני . להכין תבנית קטנה (כ- 20 ס"מ) מפיירקס למרוח את התבנית בחמאה.

    3. לסנן ולצנן מעט את הבטטות עד שניתן לקלפן . למעוך במזלג את הבטטות הקלופות . להוסיף את יתר המרכיבים (להוסיף רק 3/4 מכמות החמאה-היתר לציפוי פני המאפה) לפי הסדר ולמעוך למחית חלקה. לטרוף את המחית היטב (עם מטרף ידני ) .

    4. לצקת את מחית הבטטה לתבנית המוכנה לפזר למעלה מעט חתיכות חמאה קטנות ולאפות בתנור החם כ- 30 דקות או עד שפני המאפה בצבע זהוב שחום.

     

    לאכול חם . זה נפלא , לא פחות .
     


     
     
    כל הזכויות שמורות ©
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/11/09 18:43:

      אני ב ט ו ח מנסה את זה!

       

      רק חבל על הקלוריות, אוף! 

        28/11/09 14:30:

      בא-לי בא-לי בא-לי!

       

      ולחשוב שרק אתמול עמדתי ליד הבטטות וקניתי בסוף רק תפו"א.

       

      נראה מדהים!

        28/11/09 14:23:

      תודה רבה .
        28/11/09 12:12:


      נראה מדהים, אני רק מתאר לעצמי את הריח והטעם.

      *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין