עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    היכנו ,הולך להיות כאן חם וחריף : מרק גולאש

    15 תגובות   יום חמישי, 26/11/09, 17:53


    כמה חריף המרק תשאלו ?.. ומה - שובפעם מרק ?..

    כן, וגם הפעם מרק-ארוחה . כשיש סיר גדול של מרק עם בשר,זה חוסך זמן בישול מנות נוספות. סיר גדול/ענק בתוכו מתבשלת ארוחה הכוללת בשר בקר ותפוחי אדמה. אוכל בסיסי אבל חם ומשביע ,בדר"כ אהוב על כולם .

    אצלנו מתבלים בפלפל חריף ישירות לתוך צלחת המרק החמה, מידת החריפות האהובה שונה אצל כל באי הבית. כן, אני חייבת את המרק שלי רותח כמעט וחריף עד מאוד..  קריצה

    --

    את מרק הגולאש אני מכירה מבית הורי.אימי לימדה אותי כיצד היא מכינה אותו וזה היה מזמן . מתברר שלא צריך שורשים הונגריים דווקא בשביל לגוון את התפריט החורפי עם מרק גולאש בעל אפשרויות גיוון שונות  . הפעם עם המרק הזה ,מדדתי את הכמויות של כל החומרים עד כמה שניתן ע"מ לרשום מתכון שאצלי נעשה תמיד 'לפי העין' .

    -

    -

     

    מרק גולאש

    --

    800 גרם (קוביות) בשר בקר או עגל חתוכות לקוביות קטנות יותר(מגש קפוא של קוביות גדולות בכל מרכול רצוי ללא תוספת מים בבשר) או בשר אחר המתאים לטעמכם לגולאש

    3-4 בצלים קצוצים דק 

    4 - 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות

    2.5 ליטר מים + -

    2.5 כפות פפריקה מתוקה או לפי הטעם

    1 רסק עגבניות במארז הכי קטן - הפעם ויתרתי 

    פפריקה חריפה לפי הטעם

    מלח גס (ככפית וחצי)

    רוטב טבסקו /פלפל שחור לפי הטעם- לא חובה

    --

    אופן ההכנה והמתכון המלא: כאן


    לצנן את המרק ולשמור בקופסא במקרר עד שבוע . * לא להקפאה ,אלא אם תסירו את תפוחי האדמה *

    -כל הזכויות שמורות ©

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/12/09 23:58:

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-29 00:46:08

      צטט: ההוא משם. 2009-11-28 23:42:14

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-27 00:26:22


      נו, אני אשמה שאתה לא ראית ת'שלט בכניסה : "פוד פורנו "  .מרגע זה הוסרה אחריותי  , מצויין שזה עובד צוחק .

      ולמה עו"ד מהקפה ? ..

      תודה איש  .

       

       

      עורך דין בשביל תביעת הענק שאני מכין לך

      1.90 ש"ח ניתוק ופירוק המקלדת

      4.90 ש"ח ייבוש המקשים

      1.90 ש"ח הרכבה וחיבור מחדש

      לטובתך אני מקווה שאת יכולה לעשות את החשבון לבד אחרת אני אמליץ לך על חשב (גם מהקפה)

       

      בלי שום קשר אני פתוח למשא ומתן

      והיה אם המרק יצא לי טעים אני משחרר אותך מתביעה זאת ואכריז קבל עם ועדה כי זה מרק הגולאש הטוב ביותר לו זכתה חיכי המעודנת

      ימים יגידו

       

       

      שמע : האזן -

      יש לי מיקלדת רזרבה . מעט מהמקשים מחוקים. אין באפשרותי לציין איזה ומהי הסיבה . אבל היא עובדת .

      מכיון שחשבון אינו הצד החזק .אלא של החזק אני מציעה קערית מרק . אפשרי גם מקלוני לחם מהיום אבל זה תלוי .

      אתה פתוח למשא ומתן ? אתה בטוח ?...... אולי נגיע לפשרה מעניינת קריצה בא נאמר : ימים יגידו   לשון בחוץ.

      טוב את יכולה להיות רגועה

      התביעה בוטלה

      המרק הוכן

      היה סופר טעים

      עשיתי כמעט כל מה שאמרת למעט שינוי אחד

      במקום תפוח אדמה השתמשתי בשעועית אפויה בעגבניות של היינץ

      האמת אחד המרקים הכי טעימים שאכלתי לאחרונה

      תודה חני

       

        29/11/09 00:46:

      צטט: ההוא משם. 2009-11-28 23:42:14

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-27 00:26:22


      נו, אני אשמה שאתה לא ראית ת'שלט בכניסה : "פוד פורנו "  .מרגע זה הוסרה אחריותי  , מצויין שזה עובד צוחק .

      ולמה עו"ד מהקפה ? ..

      תודה איש  .

       

       

      עורך דין בשביל תביעת הענק שאני מכין לך

      1.90 ש"ח ניתוק ופירוק המקלדת

      4.90 ש"ח ייבוש המקשים

      1.90 ש"ח הרכבה וחיבור מחדש

      לטובתך אני מקווה שאת יכולה לעשות את החשבון לבד אחרת אני אמליץ לך על חשב (גם מהקפה)

       

      בלי שום קשר אני פתוח למשא ומתן

      והיה אם המרק יצא לי טעים אני משחרר אותך מתביעה זאת ואכריז קבל עם ועדה כי זה מרק הגולאש הטוב ביותר לו זכתה חיכי המעודנת

      ימים יגידו

       

       

      שמע : האזן -

      יש לי מיקלדת רזרבה . מעט מהמקשים מחוקים. אין באפשרותי לציין איזה ומהי הסיבה . אבל היא עובדת .

      מכיון שחשבון אינו הצד החזק .אלא של החזק אני מציעה קערית מרק . אפשרי גם מקלוני לחם מהיום אבל זה תלוי .

      אתה פתוח למשא ומתן ? אתה בטוח ?...... אולי נגיע לפשרה מעניינת קריצה בא נאמר : ימים יגידו   לשון בחוץ.

        29/11/09 00:41:

      צטט: mi alma 2009-11-27 15:47:42


      את פשוט ענקית! *

      תודה

       

      תודה מתוקה  נשיקה

        28/11/09 23:42:

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-27 00:26:22


      נו, אני אשמה שאתה לא ראית ת'שלט בכניסה : "פוד פורנו "  .מרגע זה הוסרה אחריותי  , מצויין שזה עובד צוחק .

      ולמה עו"ד מהקפה ? ..

      תודה איש  .

       

       

      עורך דין בשביל תביעת הענק שאני מכין לך

      1.90 ש"ח ניתוק ופירוק המקלדת

      4.90 ש"ח ייבוש המקשים

      1.90 ש"ח הרכבה וחיבור מחדש

      לטובתך אני מקווה שאת יכולה לעשות את החשבון לבד אחרת אני אמליץ לך על חשב (גם מהקפה)

       

      בלי שום קשר אני פתוח למשא ומתן

      והיה אם המרק יצא לי טעים אני משחרר אותך מתביעה זאת ואכריז קבל עם ועדה כי זה מרק הגולאש הטוב ביותר לו זכתה חיכי המעודנת

      ימים יגידו

       

        27/11/09 15:47:


      את פשוט ענקית! *

      תודה

        27/11/09 00:26:


      נו, אני אשמה שאתה לא ראית ת'שלט בכניסה : "פוד פורנו "  .מרגע זה הוסרה אחריותי  , מצויין שזה עובד צוחק .

      ולמה עו"ד מהקפה ? ..

      תודה איש  .

       

       

        27/11/09 00:10:

      מכירה עורך דין טוב בקפה?

      אני מכין תביעה נגדך

      נזל לי ריר בגללך על המקלדת

      נהיה לי קצר במחשב

        26/11/09 22:47:

      צטט: פטיסרי 2009-11-26 19:42:10

      לא הונגרי ולא רומני,

      מת על מרק גולאש,וזה נראה מעולה ,

       

       

      תודה רבה ! 
        26/11/09 22:46:

      צטט: flicker 2009-11-26 22:10:11

       

      אז נכון שהונגרי לא צריך להיות בשביל להכין את המרק הזה אבל ממחקר ועיון מעמיקים התברר לי שאת הפפריקה האוריגינלית מהונגרייה, תקיך גם צריך, כדי לקבל את הטעם המקורי.

       

      הפפריקה המתוקה שבמרק הזה היא אורגינלית מהונגריה . אבל למרות הכיתוב ההונגרי שהיה ע"ג האריזה אי אפשר לדעת אם זה לא יצוא ישראלי .. תודה .

       

        26/11/09 22:44:

      צטט: ניאלה 2009-11-26 21:31:12

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-26 19:15:38


      תודה !  הזכרת לי את עניין הקצף שצריך להסיר ולהוסיף למתכון . אינני שופכת את המים הראשונים אבל שוטפת ומנקה את הבשר קודם.

      כמות השמן היא מינימלית כפות ספורות בלבד . והמרק יחסית רזה.. איך את מכינה ללא שמן. גלי לי מרומניה לרומניה קריצה .כייף שאת מכירה ת'מרק הזה.

       

       

      הקצף , כן...

      את השומן אני מפיקה מהעצמות עם מח העצם שאני מוסיפה למרק...

      כיף למרוח את מח העצם על פיסת לחם , עם קצת מלח....

      אז, כמו שאת רואה...מרק רזה לא יוצא מזה

      ואני מכינה אותו מחר !!!

       

      תודה ובתאבון .לא ניסיתי לאכול מח עצם .. אבל הבן שלי חובב שכאלו אספר לו על הרעיון שלך. שלחי דוגמית צוחק מהמרק :)

        26/11/09 22:10:

       

      אז נכון שהונגרי לא צריך להיות בשביל להכין את המרק הזה אבל ממחקר ועיון מעמיקים התברר לי שאת הפפריקה האוריגינלית מהונגרייה, תקיך גם צריך, כדי לקבל את הטעם המקורי.

        26/11/09 21:31:

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-26 19:15:38


      תודה !  הזכרת לי את עניין הקצף שצריך להסיר ולהוסיף למתכון . אינני שופכת את המים הראשונים אבל שוטפת ומנקה את הבשר קודם.

      כמות השמן היא מינימלית כפות ספורות בלבד . והמרק יחסית רזה.. איך את מכינה ללא שמן. גלי לי מרומניה לרומניה קריצה .כייף שאת מכירה ת'מרק הזה.

       

       

      הקצף , כן...

      את השומן אני מפיקה מהעצמות עם מח העצם שאני מוסיפה למרק...

      כיף למרוח את מח העצם על פיסת לחם , עם קצת מלח....

      אז, כמו שאת רואה...מרק רזה לא יוצא מזה

      ואני מכינה אותו מחר !!!

        26/11/09 19:42:

      לא הונגרי ולא רומני,

      מת על מרק גולאש,וזה נראה מעולה ,

        26/11/09 19:15:


      תודה !  הזכרת לי את עניין הקצף שצריך להסיר ולהוסיף למתכון . אינני שופכת את המים הראשונים אבל שוטפת ומנקה את הבשר קודם.

      כמות השמן היא מינימלית כפות ספורות בלבד . והמרק יחסית רזה.. איך את מכינה ללא שמן. גלי לי מרומניה לרומניה קריצה .כייף שאת מכירה ת'מרק הזה.

        26/11/09 19:07:

      נראה טעים !

      אני בכלל לא משתמשת בשמן וגם זורקת את המים ה"ראשונים" לאחר רתיחת הבשר. נו, רומניה....

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין