עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    אפונה וקבנוס - המרק המנחם של היום

    8 תגובות   יום שלישי, 24/11/09, 13:33

     

     

    אתם לבטח רוצים משהו מנחם ביום האפור הזה ...

    לאחר שסיימתי (לבדי) לאכול את תכולת צינצנת הדג מלוח (הקטנה) עם  שפע הבצל הפרוס והפלפל אנגלי (ועלי דפנה) שאימי שלחה לנו , התקשרתי להודות לה.

    "הדג מאוד טעים .."

    "יופי, אני שמחה "

    ".. את יודעת שאני מסוגלת לאכול אותו ככה .. "

    " כן ,עם כפית או מזלג.. אני מכירה אותך .."

    "תלמדי אותי איך את מכינה אותו ..."

    " זה קל ... "

    בינתיים קיבלתי מאימי טיפים והוראות (ללא כמויות) איך להכין את מרק האפונה עם הקבנוס : זה עוד מרק משפחתי ואהוב. מרק חורפי וסמיך - מרק שהוא ארוחה קלה. הטיפים שווים זהב ואת הכמויות מהם אני הכנתי את המרק אתמול בלילה אני רושמת עבורכם ועבורי . לשמחתי המרק התקבל בטעם המדוייק כפי שזכור לי מבית הורי והוא התווסף לאוסף מרקי החורף האחרונים כולם טעימים וצבעוניים . 

    -

    טיפים של אימי:

    --

    * את האפונה היבשה יש להשרות למספר שעות בלבד ולא לכל הלילה (4 שעות השרייה יספיקו) .

    * לא לשפוך את מי ההשרייה האחרונים ,אלא להשתמש בם למרק .

    * בזמן רתיחת המרק נוצר הרבה קצף , חשוב להסירו.

    * המרק מסמיך עם הקירור במקרר וחוזר להיות מעט פחות סמיך עם החימום .

    * את המלח יש להוסיף למרק רק בסיום הבישול.

    המרק אפונה הזה ניחם אותי היום ואולי גם אותכם ..

     

     

     

     

    מרק מאפונה וקבנוס

    --

    החומרים:

    2 כוסות אפונה יבשה = כ- 400 גרם

    שמן קנולה/זית

    1 בצל קצוץ דק

    1-2 גזרים קצוצים דק

    מים

    קבנוס

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    -

    אופן ההכנה:

    --

    1. לברור את האפונה , לשטוף היטב במי ברז ולהשרות עם מים לכיסוי + למשך מספר שעות.

    2. בסיר בינוני עם מכסה לטגן מעט את הבצל והגזר (בתערובת של שמן זית ומעט שמן קנולה).

    3. להוסיף לסיר את האפונה עם נוזלי ההשרייה. להוסיף מי ברז נוספים (בסיר 4 ליטר עד מלוא הסיר) ולהביא את המרק לרתיחה.

    4. לבשל את המרק על להבה בינונית מכוסה, לבחוש מידי פעם , קרוב לשעה.

    האפונה תתרכך לגמרי והמרק יסמיך. בדקות האחרונות של הבישול להוסיף קבנוס פרוס (לערך 2 מקלונים)

    לתבל במלח (ככפית או לפי הטעם) ופלפל שחור גרוס טרי.

    המרק יישמר בקרור עד שבוע ימים.

     

     

    עדכון: לאחר כתיבת שורות אלו נמצא צילום ישן יותר של מרק האפונה והקבנוס שהוכן ע"י אימי - כאן


    כל הזכויות שמורות ©
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/11/09 11:58:


      אינני נפגעת . וגם לא מכירה את המרק של דורעם.

      בכל מקרה אין כל קשר בין המרקים שלי ושל דורעם , לא בתכולה וגם לא במראה .כל כותב וגירסתו הוא למרק אפונה .

      המרק שציינת לא מזכיר מרק אפונה ירוקה..

      המרק שלנו טעים כפי שהוא שאוותר הפעם על השידרוג. תודה

        29/11/09 11:28:

      אל תפגעי אבל המרק מזכיר בול מרק שהכנתי שנה שעברה לפי מתכון של דורעם גונט...תנסי גם את להוסיף סלרי (ופטרוזיליה בסוף) זה ממש משדרג את המרק...

      http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1139,209,32556,.aspx

       

       

      אופציה להגשה: עלי נענע קצוצים דק וזילוף של שמן זית

       

        26/11/09 08:37:

      צטט: המון חרמון- הסוויטה. 2009-11-24 20:29:17


      מעולה חני, מעולה!

      זה החביב עלי לימות החורף הקרים,

      אין לתאר איזה שידרוג מעניקות

      פרוסות הקבנוס המעושן למרק,

      חגיגה...

      הייתי מוסיף עוד מרכיב אחד חשוב למתכון,

      קמין עיצים בוער.

      בני

       

      תודות בני !  אני לוקחת בשמחה את (רעיון )הקמין .אין ספק שהוא (וקערות מרק בצבע/סגנון שונים) משדרגים עוד יותר את המרק הטעים הזה.  כייף לי שבאת.

        26/11/09 08:24:

      צטט: rotemmon 2009-11-24 19:17:56


      במילה אחת- WOW!

       

      תודה רותם !

        26/11/09 08:24:

      צטט: mi alma 2009-11-24 16:08:40


      חניתה יקרה,

      המרק נראה במיטבו!!! *

      בן זוגי מכין מרק אפונה רק ללא הקבנוס :))

      כ"כ אוהבת מרק אפונה ומרקי קטניות ובכלל מרקים.

      {אנחנו משרים קטניות, מבשלים ומקפיאים בקופסאות}.

      במזג האוויר כזה מבשלים כל יומיים מרק.

       

      תודה יקירתי , טעים אצלכם !  (אני בטוחה שאתם נהנים מהבישולים שלו) . זה רעיון מצויין להקפיא קטניות לאחר ההשרייה .איישם גם :-)


      מעולה חני, מעולה!

      זה החביב עלי לימות החורף הקרים,

      אין לתאר איזה שידרוג מעניקות

      פרוסות הקבנוס המעושן למרק,

      חגיגה...

      הייתי מוסיף עוד מרכיב אחד חשוב למתכון,

      קמין עיצים בוער.

      בני

        24/11/09 19:17:

      במילה אחת- WOW!
        24/11/09 16:08:


      חניתה יקרה,

      המרק נראה במיטבו!!! *

      בן זוגי מכין מרק אפונה רק ללא הקבנוס :))

      כ"כ אוהבת מרק אפונה ומרקי קטניות ובכלל מרקים.

      {אנחנו משרים קטניות, מבשלים ומקפיאים בקופסאות}.

      במזג האוויר כזה מבשלים כל יומיים מרק.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין