עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מרמלדה אנגלית מתפוז-לימון וג'ינג'ר -חלק ב': המתכון

    13 תגובות   יום שישי , 20/11/09, 15:09

     

     

    מרמלדת תפוז לימון ג'ינג'ר בנוסח אנגלי

     

    טיפים ותמונות משלבי ההכנה - כאן 

     

    --

    החומרים:

    8 לימונים

    2 תפוזים גדולים

    2.5 ליטר מים

    100-125 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד במגרדת גסה

    1.5 ק"ג סוכר

    --

    ההכנה:

    --

    1. לקלוף את התפוזים והלימונים הרחוצים , רק את הקליפה הדקה. לחתוך את הקליפות לרצועות ולקצוץ דק.לשים בסיר גדול .
    2. לחצות את הלימונים והתפוזים ולסחוט מהם את המיץ. להוסיף את המיץ לסיר עם הקליפות.

    3. להוסיף לסיר את המים והג'ינג'ר.

    4. את 'בשר' התפוז והלימון הנותר לאחר סחיטת המיץ, לקצץ ולהניח בתוך יריעת בד מוסלין או חיתול בד נקי. לקשור את החיתול/הבד (כם גזה דקה וחדשה) ולהוסיף לסיר. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה במשך כשעתיים או עד שהפירות רכים לגמרי.

    5. להסיר את הסיר מהלהבה . את הקליפות והנוזלים להעביר לסיר קטן יותר (4 ל') להמשך בישול המרמלדה. לקרר את 'שקית' הבד בסיר הגדול כ- 40 דקות או עד שניתן להחזיק בה ולסחוט ממנה את כל הנוזלים (לא לפתוח את הקשירה)  להוסיף את הנוזלים לסיר הריבה.

    6. לסיר הריבה להוסיף את הסוכר, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה.

    להמשיך לבשל על להבה נמוכה ללא מכסה עד שהריבה מוכנה כ- 35-40 דקות . לערבב מידי פעם בזמן הבישול ובמידה ונוצר קצף יש להסירו.

    7. להניח את הריבה בסיר רבע שעה לפני מזיגה לצינצנות.

    כל הזכויות שמורות ©



    [המתכון ללא הטיפים על פי מגזין הבישול הצמחוני הבריטי נוב' 2009  ]
    כל הזכויות שמורות ©
    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/11/09 14:33:

      צטט: mi alma 2009-11-22 12:18:13


      מה עוד אפשר לומר?

       את גדולה מהחיים!

       

      נבוך  נשיקה  תודה יקירתי

        24/11/09 14:31:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-11-22 11:27:29


      WOW

      נראה מעולה!

       

      את יודעת, סבתא שלי היתה מרתיחה את התפוזים בסיר מים ואחרי שהתרככו היתה טוחנת אותם שלמים ואז מבשלת אותם לריבה.

      אחת הריבות היותר מוצלחות שיש...

      תודה..:)

       

      תודה מתוקה ,אני מדמיינת את הטעם ורוצה לנסות את הריבה של סבתך !   :)

        24/11/09 14:29:

      צטט: flicker 2009-11-21 10:17:46

       

      שילוב טעמים מעולה הלימון והג'ינג'ר. אוהבת אותו מאד.

       

      תודה.

       

       

      השילוב האהוב אצלנו  (גם במשקאות כגון תה ) תודה ובתאבון  .

       

        24/11/09 14:28:

      צטט: ניאלה 2009-11-20 21:49:59

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-20 20:43:43


      יקירתי , אני עובדת על זה ..  חצי יום לוקח להכין ת'ריבה הזו ועוד כמה שעות לערוך את הפוסט. לא יותר פשוט לבא לקבל צינצנת ?.. שבת  שלום  :-)    תודה !

       

      באה. באמת.

       

      תתחדשי על התמונה היפה ! 

        22/11/09 12:18:


      מה עוד אפשר לומר?

       את גדולה מהחיים!

        22/11/09 11:27:


      WOW

      נראה מעולה!

       

      את יודעת, סבתא שלי היתה מרתיחה את התפוזים בסיר מים ואחרי שהתרככו היתה טוחנת אותם שלמים ואז מבשלת אותם לריבה.

      אחת הריבות היותר מוצלחות שיש...

      תודה..:)

        21/11/09 10:17:

       

      שילוב טעמים מעולה הלימון והג'ינג'ר. אוהבת אותו מאד.

       

      תודה.

       

        20/11/09 21:49:

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-20 20:43:43


      יקירתי , אני עובדת על זה ..  חצי יום לוקח להכין ת'ריבה הזו ועוד כמה שעות לערוך את הפוסט. לא יותר פשוט לבא לקבל צינצנת ?.. שבת  שלום  :-)    תודה !

       

      באה. באמת.

        20/11/09 21:45:

      צטט: בלוג אוכל 2009-11-20 20:43:43


      יקירתי , אני עובדת על זה ..  חצי יום לוקח להכין ת'ריבה הזו ועוד כמה שעות לערוך את הפוסט. לא יותר פשוט לבא לקבל צינצנת ?.. שבת  שלום  :-)    תודה !

       

       

        20/11/09 20:43:

      יקירתי , אני עובדת על זה ..  חצי יום לוקח להכין ת'ריבה הזו ועוד כמה שעות לערוך את הפוסט. לא יותר פשוט לבא לקבל צינצנת ?.. שבת  שלום  :-)    תודה !
        20/11/09 20:36:

      לאן ? לאן אלך עכשיו לקנות תפוזים בעיר המנומנמת הזאת ?

      תכלי בבקשה לפרסם את מתכוני הסופ"ש שלך בבוקר יום שישי  ולא אח"צ  ? שאספיק לקנות ?

      אני מתה

      עכשיו מתה

       

        20/11/09 20:25:

      תודה גדולה חיה , שבת שלום נשיקה  (דקה אחרי נעלמה לי השמש ..)
        20/11/09 20:19:

      זה נראה מעולה.

      הצילומים כאילו יצאו מסיפור רומנטי (: מקסים.

       

      שבת שלום נשיקה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין