עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחמניות נוסח טוסקנה, אבל אצלכם בבית

    11 תגובות   יום רביעי, 3/6/09, 16:22

     

    [הלחמניות הטוסקניות מופיעות בצילום במרכז , על יתר הלחמים שבצילום , ידובר בהמשך]

    לפני כחמש שנים בחנות ספרים ומגזינים שכבר אינה קיימת גיליתי מגזין אוכל העוסק בבישול איטלקי ושמו  Italian Cooking&Living

    התברר שהמגזין יצא לאור 6 פעמים בשנה וריכז מתכונים איטלקיים, חלקם פשוטי הכנה וחלקם משפחתיים מוכרים יותר או פחות אבל תמיד מקוריים. [המגזין לצערי כבר אינו יוצא לאור] עדכון --> לפאולו הבעלים האיטלקי של המגזין הכתוב יש בלוג אוכל שפעיל מעט אבל כדאי להציץ - כאן

    כשיכולתי לשים את ידי על החוברת קניתי אותה והרווחתי 'אוצר' , בעל החנות יידע אותי שהוא מביא חוברת אחת בודדת פעם בחודשיים והוא לא יכול לשמור אותה לי.כלומר: כל הקודם זוכה..

    מאז , חנות הספרים הותיקה כבר אינה קיימת, במקומה יש חנות 'מציאות' סטנדרטית , משהו בסגנון הכל בדולר אבל בסטייל.

    בחוברת של חודש פבר'- מרץ 2004 גיליתי את לחמניות הצימוקים והרוזמרין הללו בנוסח טוסקנה.

    ניגשתי להכינן ,התלהבנו  מהתוצאה והפצתי כבר אז לעולם את הבשורה :יש לחמניות עם טעם חדש ומעניין.

    המתכון האיטלקי תורגם לשפות שונות ונאפה בבתים רבים.

    יחד עם זה שצימוקים מקושרים בדרך כלל למתכוני בצק מתוקים דווקא, הם משתלבים מצויין בלחמניה הזו שהיא יחסית קטנה משובצת בשמן רוזמרין , צימוקים ותתאים לכל ממרח- מלוח או מתוק.

    --

    אתם מוזמנים לרשום מתכון : לחמניות צימוקים ורוזמרין בנוסח טוסקנה

     

    ובאיטלקית :  panini di ramerino

     

    הכמות:8-12  לחמניות

     

    החומרים:

     

    3/4 כוס מים פושרים

    1 כפית שמרים יבשים = 3 גרם שמרים  או פי 3 הכמות שמרים טריים = שמרית

    1 כפית מלח רגיל

    1 כפית + 4 כפות שמן זית כתית מעולה

    1 + 3/4  כוסות קמח מיוחד ללחם= 245 גרם קמח  (או קצת יותר) -קמח שטיבל מספר 2

    1 ענף רוזמרין טרי

    2 כפות צימוקים,מושרים במים חמים ל- 10 דקות ואח"כ מסוננים

     

    ההכנה:

     

    בקערת המיקסר או בקערה לערבוב ידני לערבב:

    3/4 כוס מים פושרים,השמרים,מלח,ו-1 כפית שמן זית. להניח לתערובת ל- 10 דקות.     

    כעת, להוסיף את הקמח.

    ללוש את כל החומרים ידנית או בעזרת המיקסר עד שמתקבל בצק.

    להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש מס' דקות. ניתן גם להמשיך ללוש במיקסר.

    להניח את הבצק בקערה מעט משומנת,לכסות ולהתפיח במשך כ- 45 דקות.

    להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח.

     

    הכנת שמן הרוזמרין (מומלץ להכין מראש):

     

    במחבת קטנה  לחמם 4 כפות שמן הזית וענף הרוזמרין לזמן קצר.

    להסיר את ענף הרוזמרין מהשמן.

    לצנן את השמן עד שיהיה פושר +

    --

     

    לעשות גומה גדולה בבצק התפוח ,לצקת לתוכו את 'שמן הרוזמרין',

    ללוש יחד עד שהשמן מתאחד היטב עם הבצק.

    ליצור מהבצק כדור, להניח בקערה משומנת,לכסות ולהתפיח לשעה.

     

    אפייה:

     

    לחמם תנור ל - 200C

    ללוש את הצימוקים לתוך הבצק.

    ליצור 8 או 12 כדורי בצק .

    להניח את כדורי הבצק על ניר אפייה בתבנית, להתפיח 40-35 דקות .

    לאפות את הלחמניות כ - 15 דקות בתנור החם עד שהן זהובות ומוכנות.

     

    הערות:

     

    ניתן להכין 8 או 12 לחמניות , זמן האפייה ישתנה בהתאם, לחמניות גדולות יותר יהיו זקוקות לזמן אפייה ארוך במקצת.

    זו לא לחמניה מתוקה , אל תוותרו על הצימוקים ..

    ענף רוזמרין = ענף באורך של כ 25-20 ס"מ .

    מומלץ להכין את  'שמן הרוזמרין' מראש ,בכדי לא לצקת שמן לוהט לתוך הבצק .

    ניתן לשים מעט מעלי הרוזמרין שבושלו בשמן על כל לחמניה

    הלחמניות נשמרות מצויין בהקפאה שבועות אחדים .

    --

    פוסט קודם בבלוג האוכל פוד פורנו להמונים : 3 תמונות אוכל של שלושה אומנים

    --

    דף המתכון במגזין:

     

    המגזין:

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/8/09 17:05:


      המתכון של הלחמניות נראה מצויין

      את בטוחה שמערבבים את השמרים עם המלח?

      לא נשמע הגיוני

      בדרך כלל מערבבים אותם עם הסוכר, שכן המלח הורג את השמרים

      אשמח לתשובה

        4/6/09 12:11:

      חני

      הלחמניות ניראות נפלא...

      אני עוד אנסה להכין אותן.

      * ליום טוב

      מהדס

        4/6/09 10:43:

      צטט: בלוג אוכל 2009-06-04 10:16:01

      צטט: ק י צ י 2009-06-04 09:04:14

      נראה טובבב ... מריחים את הרוזמרין (:

       


       

      שאלה:

      אני רוצה להכין היום את הבסבוסה בעזה"ש (:

      את שומרת אותה במקרר? חם עכשיו ...

       

      תודה רבה ! 

      לגבי הבסבוסה אני משאירה את העוגה יום בחוץ (מה שלא מוקפא מייד)  את הרב אני מקפיאה חתוך כבר קטן ואם נשאר עוד בחוץ לאחר יום (נראה גם שיישמר יותר מיום בחוץ) אז זה נשמר במקרר (אתמול אכלתי קוביית בסבוסה ששכחתי שנותרה במקרר והיא היתה טובה)

      בתאבון ואנא חזרי לספר איך יצא :))  יום טוב

      תודה

       

      בטח שאחזור ... (:

       

      יום נפלא.

        4/6/09 10:17:

      צטט: שירלי T 2009-06-04 09:06:33

      וואו, אני כבר מריחה את הרוזמרין בבית :)

      מתכון מעולה,

      תודהנשיקה

       

      תודה :)

        4/6/09 10:16:

      צטט: ק י צ י 2009-06-04 09:04:14

      נראה טובבב ... מריחים את הרוזמרין (:

       


       

      שאלה:

      אני רוצה להכין היום את הבסבוסה בעזה"ש (:

      את שומרת אותה במקרר? חם עכשיו ...

       

      תודה רבה ! 

      לגבי הבסבוסה אני משאירה את העוגה יום בחוץ (מה שלא מוקפא מייד)  את הרב אני מקפיאה חתוך כבר קטן ואם נשאר עוד בחוץ לאחר יום (נראה גם שיישמר יותר מיום בחוץ) אז זה נשמר במקרר (אתמול אכלתי קוביית בסבוסה ששכחתי שנותרה במקרר והיא היתה טובה)

      בתאבון ואנא חזרי לספר איך יצא :))  יום טוב

        4/6/09 10:12:

      צטט: mi alma 2009-06-03 17:36:59


      הי חני
      המתכון נראה לי יחסית קל להכנה...
      והשילוב יכול להיות מנצח.
      אוהבת את הטעם של המתוק שמתערבב עם המלוח.
      ומעדיפה ללוש בידיים.
      מה את חושבת על תימין במקום רוזמרין?
      בא לי לנסות ולאפות אותן עם תימין.
      אל תשאלי איך נפתח לי התיאבון כרגע

       

      היי ! , לא ניסיתי את הלחמניות עם תיבול אחר , לדעתי הרוזמרין מייחד אותם . אבל כל ניסוי יכול להיות מעניין, הכמות של הלחמניות לא גדולה. ספרי אם ואיך הכנת לבסוף . גם אני קצת רעבה עכשיו  , יום מצויין  :)

        4/6/09 10:09:

      צטט: ♥ניתי♥ 2009-06-03 16:43:08

      לאפות זה התחביב שלי

      אני כ"כ אוהבת

      אנסה לשבת את הלחמניות.....

      מחכה לריח שיבוא

       

      בתאבון ניתי  , חזרי בבקשה לספר אם אהבתם .. :)    (הריח יבוא )

        4/6/09 09:06:

      וואו, אני כבר מריחה את הרוזמרין בבית :)

      מתכון מעולה,

      תודהנשיקה

        4/6/09 09:04:

      נראה טובבב ... מריחים את הרוזמרין (:

       


       

      שאלה:

      אני רוצה להכין היום את הבסבוסה בעזה"ש (:

      את שומרת אותה במקרר? חם עכשיו ...

        3/6/09 17:36:

      הי חני
      המתכון נראה לי יחסית קל להכנה...
      והשילוב יכול להיות מנצח.
      אוהבת את הטעם של המתוק שמתערבב עם המלוח.
      ומעדיפה ללוש בידיים.
      מה את חושבת על תימין במקום רוזמרין?
      בא לי לנסות ולאפות אותן עם תימין.
      אל תשאלי איך נפתח לי התיאבון כרגע
        3/6/09 16:43:

      לאפות זה התחביב שלי

      אני כ"כ אוהבת

      אנסה לשבת את הלחמניות.....

      מחכה לריח שיבוא

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין