עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגת גבינה ופירורים על דף שנשכח במכונת הצילום..

    9 תגובות   יום שישי , 22/5/09, 18:18


    ישנם דברים טובים שאנו מגלים לאחר תקופה ורק תוהים (ביננו לבין עצמנו) איך ולמה לא גילינו אותם קודם.

    ואני אומרת , בואו נהנה מהם עכשיו וכמה שיותר..

    יום אחד , זה היה באחד מקומות העבודה הקודמים שלי בתל אביב ,עבודה שגרתית עם חברת אינטל שמסונפת גם באירופה ,קמתי לצלם לעצמי משהו במכונת הצילום. מכונת הצילום כמו אז גם מדפסת הלייזר היתה מטרים ספורים ממני משותפת עם מחלקה נוספת. היום לכל אחד יש מדפסת אישית..

    הרמתי את מכסה מכונת הצילום ומצאתי דף שנשכח שמה.

    הדף הזה נראה טעים ,עשיתי ממנו צילום גם לעצמי. לקחתי אותו הביתה ושכחתי למשך עוד מספר שנים.

    לפני שנתיים לערך מצאתי את הדף זרוק בבית בין ניירת שצריך לתייק/ולמיין/ולסדר ואף אחד לא עושה את זה...

    הכנתי אז את העוגה ,מתכון העוגה של רינה [צילום הדף מצורף פה כפי שנמצא במכונת הצילום..] נחל הצלחה ועבר למשפחה המורחבת שטעמה.

    ערכתי שינויים מעטים במתכון על מנת להתאימו לטעם המשפחה,ניתן להכין את המתכון כלשונו. והרי לכם עוגת גבינה ופירורים מוצלחת. עוגה קלאסית בארצנו, ומשלימה למעשה את טרילוגיית עוגות הגבינה בבלוג שלי פה. אפשר לבחור לפי הטעם האישי שלכם, אפשר לאלתר משהו חדש.

    העוגה יציבה ונחתכת יפה. וקלה להכנה.

    הבצק בלבד אפוי, קרם הגבינה מוכן בדקות ונמרח על הבצק בתבנית. והפירורים החלק הכייפי , הפריך הזה שמשתלב כה טוב עם גבינה.

    הנה , המתכון המקורי (שעד היום אינני יודעת מהיכן הוא,כלומר אם מספר או מגזין) .

    עוגת גבינה ופירורים של רינה

    החומרים לבצק:

    2 כוסות קמח תופח - אני שמה קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה

    2 חלמונים

    שקית סוכר וניל - אני שמה כפית תמצית וניל

    200 גרם מרגרינה רכה - אני שמה חמאה רכה

    1/2 כוס סוכר - אני שמה 1/3 כוס סוכר

    1 כף קליפת לימון מגוררת  - לא חובה

    החומרים למלית:

    1/2 ק"ג גבינה לבנה שמנה - אני שמה גבינת סקי 5%  (או לפעמים 9%)

    סוכר וניל - אני שמה כפית תמצית וניל

    3/4 כוס סוכר - אני שמה 1/2 כוס סוכר וזה מספיק מתוק

    2 כפות סוכר נוספות

    1 שמנת מתוקה = 250 מ"ל (32 או 38% שומן )

    --

    תבנית עגולה 26 +תבנית עגולה 24 ס"מ

    ההכנה:

    לחמם תנור לחום של 200C .

    מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר, מתחילים עם הקמח והחומרים היבשים. לשים הכל יחד לבצק אחיד. אפשר לערבב את חומרי הבצק ידנית, עם חמאה רכה זה קל (קליפת לימון בבצק ובמלית זה רשות, לא חובה)

    אצלי הבצק שקל כ- 600 גרם.

    לחלק את הבצק ל-2 חלקים  (לא שווים).

    שליש בצק לתבנית קטנה (24 ס"מ)- לפירורים ו- 2/3 הבצק לתחתית העוגה בתבנית גדולה יותר (26 ס"מ) 

    להדק את הבצק לתחתית 2 התבניות, אפשרי על נייר אפייה. הבצק רך מאוד, לא כמו בצק פריך.

    לאפות את שתי התבניות עם הבצק יחד בתנור החם, כ- 15 דקות או מעט פחות .

    אם 2 התבניות לא נכנסות יחד לתנור לאפות אותן אחת אחרי השניה.

    התבנית הקטנה תאפה מהר יותר, שימו אותה קדימה בתנור ושלפו אותה לפני התבנית הגדולה יותר.

    לצנן לגמרי את 2 תבניות הבצק האפויות.

    הכנת המלית:

    לערבב גבינה +וניל +סוכר (3/4 או מחצית הכוס סוכר) + קליפת לימון.

    להקציף את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר עד קבלת קצב יציב.

    לקפל את הקצפת לתוך מלית הגבינה.

    לצקת את מלית הגבינה על תחתית העוגה הגדולה. ליישר יפה את המלית.

    את תחתית הבצק הקטנה לפורר בידיים מעל מלית הגבינה. (ליטול כל פעם חתיכת בצק אפוי בגודל בינוני ולשבור אותה לחתיכות, ממש פירורים ישירות מעל הגבינה באופן אחיד)

    זהו, יש עוגה.

    להכניס את העוגה המכוסה ללילה למקרר.

    --

    פוסט קודם: עוגת גבינה מבצק שמרים

    שבת שלום 

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/10/09 22:42:


      איך לא

      איך שראיתי את התמונה.

      בני סיידא עוגות קלות הכנה ספרון שנקנה בתחילת נישואיי.

      בזכותו התחלתי לאפות אין עוגה שלא אפיתי שם.

       

      טעימה מאוד.

        25/5/09 09:21:


      100% גבינת שמנת , הנה מתכון מעולה ,פרסמתי  כאן  ,את לבטח מכירה את שם המאפייה .. הכנתי את העוגה ללא ציפוי ,העוגה הכי טובה שיש !

      תודה רונית על הביקור

        25/5/09 04:53:

      מה שאני מחפשת זה מתכון לעוגת גבינה שאפשר לעשות מהגבינות המגעילות שיש באמריקה.....

       

      הכל כאן זה קרים צ'יז

        23/5/09 18:44:

      צטט: mi alma 2009-05-23 08:53:49


      בשמחה אשתף אותך
      איך יצאה העוגה והאם נהנינו.
      ועוד משהו - מחמאה צנועה:
      האיכויות בבלוג שלך - חוויה צרופה.
      את יוצרת ענקית.

       

       תודה נשיקה

        23/5/09 08:53:

      בשמחה אשתף אותך
      איך יצאה העוגה והאם נהנינו.
      ועוד משהו - מחמאה צנועה:
      האיכויות בבלוג שלך - חוויה צרופה.
      את יוצרת ענקית.
        23/5/09 06:49:

      צטט: Csiszar 2009-05-23 03:00:32


      זה נראה מצוין!!

      מתי נזכה לראות שוב את עוגת רינה בבית הזה.....

       נקווה שבקרוב.....

       

       

       

       

      תודה רבה וברוך הבא !  אוכל לעשות לך משלוחה אם יישאר משהו ...  נשיקה

        23/5/09 06:48:

      צטט: mi alma 2009-05-22 22:40:47


      חנית, הצילום של המתכון הישן ריגש אותי.
      נוסטלגיה...
      הזכיר לי נשכחות.
      העביר בי זכרונות של מחברות שהדפים הצהיבו
      וכמעט נתלשו.
      באותן מחברות היו כתובים מתכונים שאמי היתה רושמת
      (אמי וחברותיה היו מחליפות ביניהן מתכונים).
      מכל עוגות הגבינה שהבאת כאן,
      זאת העוגה שהכי נגעה בי ואותה אני אאפה.
      עוגה קלת הכנה והכי קרובה להזכיר לי את
      אמא וסבתא....
      (גם אני משתמשת בחמאה ולא במרגרינה).
      תודה!

       

      חן חן יקירתי  , זוכרת ומכירה גם את המחברות הללו , אגב, גם אצלנו תככב העוגה הזו שוב בשבועות .בחירה מצויינת.אנא כתבי איך יצא אצלך .. שבת נפלאה  :)

        23/5/09 03:00:


      זה נראה מצוין!!

      מתי נזכה לראות שוב את עוגת רינה בבית הזה.....

       נקווה שבקרוב.....

       

       

       

        22/5/09 22:40:

      חנית, הצילום של המתכון הישן ריגש אותי.
      נוסטלגיה...
      הזכיר לי נשכחות.
      העביר בי זכרונות של מחברות שהדפים הצהיבו
      וכמעט נתלשו.
      באותן מחברות היו כתובים מתכונים שאמי היתה רושמת
      (אמי וחברותיה היו מחליפות ביניהן מתכונים).
      מכל עוגות הגבינה שהבאת כאן,
      זאת העוגה שהכי נגעה בי ואותה אני אאפה.
      עוגה קלת הכנה והכי קרובה להזכיר לי את
      אמא וסבתא....
      (גם אני משתמשת בחמאה ולא במרגרינה).
      תודה!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין