עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    Vered C
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rossini
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    lioba
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rotemmon
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    טובסדר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אודטה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שולה63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~בועז22~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Buna
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אגסים ביין

    17/4/09 13:31
    3
    דרג את התוכן:
    2009-04-26 10:29:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    אגסים ביין
     

     

     

     

    החלטתי להפתיע את החברים בחג השני

    פתחתי את הספר של אהרוני

    עיינתי

    הפנמתי

    והכנתי:

     

    1 בקבוק יין קברנה סובניון

    2 כוסות מים

    חצי כוס סוכר

    כך סילאן

    קינמון אם אין מקל

    תמצית וניל אם אין..

    מעט מאוד ציפורן

    5 תרמילי הל כתושים במכתש ( השתמשתי רק בגרגרים)

    3 עלי דפנה

    8 אגסים אדומים מקולפים וחצויים לאורכם

     

    הרתחתי את כל החומרים פרט לאגסים 10 דקות

    הוספתי את האגסים החצויים ל20-30 דקות ( תלוי במידת הבשלתם)

    הוצאתי בכף מחוררת לקערה יחד עם כוס רוטב לערך

    והתחלתי לצמצם את היין, טעמתי

    הוספתי מעל הרשום

    את כוס הרוטב שהוצאתי

    + רבע כוס סוכר

    כף רכז רימונים

    והכנסתי את האגסים ל 3 דקות

    הוצאתי

    צמצמתי לסירופ סמיך את היין ושוב הכנסתי את האגסים בתורם  ( כי אין מספיק נוזל )

    לעוד שתים שלש דקות.

    סידרתי בכלי הגשה

    ויצקתי מהסירופ הסמיך.

    הגשה

    מה לומר

    ששון ושמחה

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אגסים ביין"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    17/4/09 15:35
    1
    דרג את התוכן:
    2009-04-17 15:37:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    הלנה היפה-LA BELLE HELEN

     

    זה שמו המקורי של הקינוח הזה,שאותו המציא או פיתח השף הצרפתי הידוע אוגוסט אסקופייה, שקרא לקינוח על שם אופרה של אופנבך.

    נראה מרהיב ביופיו אהרון, "שאפו"חיוך


    --


    17/4/09 16:19
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-17 16:19:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נראה מעולה ... איזה צבע

    אני מגישה לפעמים עם גלידת וניל טובה 


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    17/4/09 18:30
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-17 18:30:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נהדר ששתק'ה

    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    18/4/09 12:00
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-18 12:00:31
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ובאיטלקית זה נקרא Pere al Vino Sancto

     

    והנה הווריאציה שלי לאותו מתכון:

     

    החומרים:

    6 אגסים קשים, רצוי חומים

    1 בקבוק יין אדום יבש

    100 גרם סוכר

    קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)

    1 מקל קינמון

    2 שיני ציפורן

    אגוז מוסקט מגורר

    6 ריבועי בצק עלים בגודל של כ-10 על 10 ס"מ

    למילוי:

    3 כפות צימוקים

    1/4 כוס אגוזים קצוצים גס

    1 כפית דבש

    2 כפות צנוברים

    אופן ההכנה:

    קולפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת.

    מכסים את האגסים ביין ומוסיפים לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט והסוכר.

    מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות על אש בינונית.

    מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

    מוציאים את האגסים מהסיר, מגבירים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

    מניחים להתקרר.

    מסירים את חלקם התחתון של האגסים ובעזרת כף פריזיין מוציאים מלמטה מעט מן התוך של האגסים.

    קוצצים את תוך האגסים שהוצאנו,  מערבבים ביחד עם חומרי המילוי וממלאים בהם את האגסים.

    מניחים בתבנית אפיה משומנת את ריבועי בצק העלים ועל כל אחד מהם מניחים אגס.

    אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

    מוציאים מהתנור, שופכים מעל מן הרוטב שנשאר אחרי צמצום היין ומגישים חם.

    אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.

     

    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)

    --
    ג'אקומו
    אתר האוכל של ג'אקומו
    www.giacommo.net
    18/4/09 12:25
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-18 12:25:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    צטט: ג'אקומו 2009-04-18 12:00:31

    ובאיטלקית זה נקרא Pere al Vino Sancto

     

    והנה הווריאציה שלי לאותו מתכון:

     

    החומרים:

    6 אגסים קשים, רצוי חומים

    1 בקבוק יין אדום יבש

    100 גרם סוכר

    קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)

    1 מקל קינמון

    2 שיני ציפורן

    אגוז מוסקט מגורר

    6 ריבועי בצק עלים בגודל של כ-10 על 10 ס"מ

    למילוי:

    3 כפות צימוקים

    1/4 כוס אגוזים קצוצים גס

    1 כפית דבש

    2 כפות צנוברים

    אופן ההכנה:

    קולפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת.

    מכסים את האגסים ביין ומוסיפים לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט והסוכר.

    מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות על אש בינונית.

    מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

    מוציאים את האגסים מהסיר, מגבירים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

    מניחים להתקרר.

    מסירים את חלקם התחתון של האגסים ובעזרת כף פריזיין מוציאים מלמטה מעט מן התוך של האגסים.

    קוצצים את תוך האגסים שהוצאנו,  מערבבים ביחד עם חומרי המילוי וממלאים בהם את האגסים.

    מניחים בתבנית אפיה משומנת את ריבועי בצק העלים ועל כל אחד מהם מניחים אגס.

    אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

    מוציאים מהתנור, שופכים מעל מן הרוטב שנשאר אחרי צמצום היין ומגישים חם.

    אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.

     

     

     

    דליקטס

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    18/4/09 18:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-18 18:37:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    צבע מפתה

    שיכור וכן מיין חיוך


    --
    ינואר 2008 - יולי2009
    19/4/09 23:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-19 23:28:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    צטט: mosheron 2009-04-17 15:37:45


    הלנה היפה-LA BELLE HELEN

     

    זה שמו המקורי של הקינוח הזה,שאותו המציא או פיתח השף הצרפתי הידוע אוגוסט אסקופייה, שקרא לקינוח על שם אופרה של אופנבך.

    נראה מרהיב ביופיו אהרון, "שאפו"חיוך

    תודה שף, אכן יצאו לי כמה צילומים לא רעים

    שלא לדבר על הטעמים

    http://cid-368c6d43dc804a88.skydrive.live.com/play.aspx/%d7%90%d7%92%d7%a1%d7%99%d7%9d%20%d7%91%d7%99%d7%99%d7%9f/P4150296.JPG?ref=2

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    25/4/09 10:02
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-04-25 10:02:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    צטט: א.איטליה 2009-04-18 08:33:08

    בוקר של אור ושבת מבורכת ב*כוכב ממני על הבאת תפריט טעים ומגרה שכזה.

     

    הגשה

     

     

    הרשה לי לציין שאגסים לקינוח אפויים בתנור ומעל סוכר וקינמון וכוס מים בתחתית התבנית בחום 180 מעלות,זהו מעדן אהוב על האיטלקים שלי. אני מגישה חם או קר עם אבקת סוכר מעל וכדור גלידה וניל . קל מאוד להכנה ופשוט טעים!

     

    המשך שבת נעימה וטעימה .  

     

     

    גם החברים שאלו איפה הגלידה

    תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אגסים ביין"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה