עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    RED T
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    sari10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    eicher077
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~בועז22~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ארנה א
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    השף טארק שהואן התארח בקהילה ביום ראשון ה 8.3

    26/2/09 10:55
    6
    דרג את התוכן:
    2009-03-09 19:48:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
     

     

    השף טארק שהואן ממסעדת חוות התבלינים בגילבוע

    יתארח בקהילת האוכל ביום ראשון   8.3 משעה 9-11 בבוקר

    הכינו שאלות הכינו את המחבתות והתנורים  כי זה הולך להיות טעים.

    טארק שהואן  מספר כי למד טבחות בהדסה בירושלים וניהול והקמת מטבחים במכללת משלב בתל אביב וכן קורס קונדיטוריה אצל אסטלה. עבד ב"מאסטר חומוס", אחר כך התקדם ועבד כסו שף במסעדת "פורמג'ו" האיטלקית בראשון לציון ובקייטרינג "פרי הארץ".6  שנים כסו שף בהמשך היה  השף של מסעדת "קלע דוד" ושל מסעדת "קפה נמרוד" בנמל תל-אביב וכיום הוא מנצח על המטבח של מסעדת "חוות התבלינים בגלבוע". מדי פעם  עושה גם אירועים פרטיים

    השף ישמח לתרום ידע לחברי הקהילה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "השף טארק שהואן התארח בקהילה ביום ראשון ה 8.3 "

    התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.

    26/2/09 18:20
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-26 18:20:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יופי של רעיון. וברוך הבא לשף טארק שהואן. שתי בקשות יש לי אליו:

    1. אשמח לקבל מתכון למאכלי קדירה בשריים- משהו יחודי שלא מוצאים בכל הספרים.

    2. אכלתי בגוש חלב תבשיל אורז עם בשר כבש ועכוב. מנה יוצאת מן הכלל- אשמח לקבל מתכון.

    תודה מראש..

     

     


    --
    ד"ר אורלי רדליך- מכון רדליך- ייעוץ פיננסי למשפחות
    http://www.orlyred.co.il
    050-9988202
    27/2/09 09:05
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-27 09:05:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כנאפה

    לכבוד בואו של טארק לקהילה הכנתי כנאפה לחברים

    טארק,

    הייתי רוצה לדעת מהו סוד הביקוש של קציצות חובייזה במסעדות הגליליות

    האם גם אני יכול לקטוף חוביזה במרכז הארץ ולהכין

    ואם כן איך בוחרים את העלים

    ואיך מכינים.

    וגם בתכנית של אהרוני כשהתארחת הכנת פטאייר אבל לא נתת מתכון

    אז הנה זה המקום

    תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    27/2/09 11:34
    2
    דרג את התוכן:
    2009-02-27 19:28:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שלום לך אחלה כנאפה אבל חסר קצד צבע כתום הכנאפה היורשלמית מכנים עם קצד צבע מאכל ובצפון מכנים אותה ליבנה בלי צבע מכאל וחסר פוסטקים מעל לא?זה מסיף המון טעם וצבע .

    לגבי חבואזה אפשר למצוא אותה ביורשלים בשוק מחנה יהודה ובהרי הגליל וגם ליד בית שמש ובהרי עין כרם ויש המון מקמות

    אפשר לבחור את העלים הרחבים יותיר כי הם יותר טעמים פשוט

    מתכון לחובאזה

    3 כף שמן זית

    1 קילו חבואזה

    3 עגבניות טריות חתוכות לקביות

    2 בצל לבן חתוך לקביות

    3 שני שום פרוס דק דק

    1 כוס מים

    מיץ 3 לימון

    בצל ירוק קצוץ 3 יחדות

    מלח פלפל לפי הטעם

     

    במכבד עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום טגון קל ומספים את העגבניות וחובאזה ומערבבים  אותם ביחד 4 דקות ומתבלים מלח פלפל  ואז מספים את המים ועל אש קטנה מבשלים חצי שעה  אחר זה בדקים טעימים  ומספים את הבצל הירוק ומיץ הלימון ומגשים ליד לחם

     

     

    בקשר לפטאיר שבתכנית הארוני

    לבציק

    1 קילו קמח לבן מנופה ואני מקפיד על הנושא הזה כי זה באמת חשוב בעבודה עם הקמח כי זה קודם כול מנקה את הדברים שבקמח

    חצי כס שמן זית

    שמרים יבשים 1 כף

    מלח 1 כף

    קארי 1 כף

    בצל מטוגן 3 כף הבצל חתוך לפני הטגון לקביות קטנות  

    מים לפי הצורך

    המילוי

    1 קיול תרד עלים

    6 בצלים חתוכים לקביות

    3 כף תבלין סומאק חשוב לבחור את הסומק האדום ביותר והחמוץ ביותר יש הרבה זבל בתבלנים שאנחנו קונים בסופר אז כדי לנסוע לשוק ולקנות תבלין מעולה אצל המתמחים בזה

    מלח פלפל לפי הטעם

    2 עגבניות חתוכות לקביות

    שמן זית 5 כף

    אופן האכנה

    הבציק פשוט מערבבים את כול החמרים  היבשים ביחד ואז מספים את המים המים לפי העין  עד קבלת בציק

    אחיד וצהוב  מכסים ומשארים לתפחה 40 דקות

    בנתיים מכנים המלוי

    במכבד מטגנים בצל אבל קר טגון קל ואז מספים את התרד ומבשלים 5 דקות ומספים הסומאק ומלח פלפל והעגבניות ומערבים את המילו למסנינת כי אנחנו לא רוצים את המים של התרד

    מחלקים את הבציק לכדורים קטנים ומכסים לעוד 10 דקות התפחה

    מרדדים את הבציק הצורה עגולה וממלאים באמצע קצת מהתרד וסגרים בצורת משולש אפים על 180 מעולת 10 דקות או עד שמקבל צבע זהב בתאבון  

     

    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    27/2/09 19:29
    0
    דרג את התוכן:
    2009-03-04 17:26:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: riko303030 2009-02-27 19:28:39

    שלום לך אחלה כנאפה אבל חסר קצד צבע כתום הכנאפה היורשלמית מכנים עם קצד צבע מאכל ובצפון מכנים אותה ליבנה בלי צבע מכאל וחסר פוסטקים מעל לא?זה מסיף המון טעם וצבע .

    לגבי חבואזה אפשר למצוא אותה ביורשלים בשוק מחנה יהודה ובהרי הגליל וגם ליד בית שמש ובהרי עין כרם ויש המון מקמות

    אפשר לבחור את העלים הרחבים יותיר כי הם יותר טעמים פשוט

    מתכון לחובאזה

    3 כף שמן זית

    1 קילו חבואזה

    3 עגבניות טריות חתוכות לקביות

    2 בצל לבן חתוך לקביות

    3 שני שום פרוס דק דק

    1 כוס מים

    מיץ 3 לימון

    בצל ירוק קצוץ 3 יחדות

    מלח פלפל לפי הטעם

     

    במכבד עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום טגון קל ומספים את העגבניות וחובאזה ומערבבים  אותם ביחד 4 דקות ומתבלים מלח פלפל  ואז מספים את המים ועל אש קטנה מבשלים חצי שעה  אחר זה בדקים טעימים  ומספים את הבצל הירוק ומיץ הלימון ומגשים ליד לחם

     

     

    בקשר לפטאיר שבתכנית הארוני

    לבציק

    1 קילו קמח לבן מנופה ואני מקפיד על הנושא הזה כי זה באמת חשוב בעבודה עם הקמח כי זה קודם כול מנקה את הדברים שבקמח

    חצי כס שמן זית

    שמרים יבשים 1 כף

    מלח 1 כף

    קארי 1 כף

    בצל מטוגן 3 כף הבצל חתוך לפני הטגון לקביות קטנות  

    מים לפי הצורך

    המילוי

    1 קיול תרד עלים

    6 בצלים חתוכים לקביות

    3 כף תבלין סומאק חשוב לבחור את הסומק האדום ביותר והחמוץ ביותר יש הרבה זבל בתבלנים שאנחנו קונים בסופר אז כדי לנסוע לשוק ולקנות תבלין מעולה אצל המתמחים בזה

    מלח פלפל לפי הטעם

    2 עגבניות חתוכות לקביות

    שמן זית 5 כף

    אופן האכנה

    הבציק פשוט מערבבים את כול החמרים  היבשים ביחד ואז מספים את המים המים לפי העין  עד קבלת בציק

    אחיד וצהוב  מכסים ומשארים לתפחה 40 דקות

    בנתיים מכנים המלוי

    במכבד מטגנים בצל אבל קר טגון קל ואז מספים את התרד ומבשלים 5 דקות ומספים הסומאק ומלח פלפל והעגבניות ומערבים את המילו למסנינת כי אנחנו לא רוצים את המים של התרד

    מחלקים את הבציק לכדורים קטנים ומכסים לעוד 10 דקות התפחה

    מרדדים את הבציק הצורה עגולה וממלאים באמצע קצת מהתרד וסגרים בצורת משולש אפים על 180 מעולת 10 דקות או עד שמקבל צבע זהב בתאבון  

     

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    4/3/09 19:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-04 19:58:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    האם אפשר לקבל מתכון של קיש המבוסס על ירקות ירוקים: קישוא/תרד/ברוקולי איך כדאי להכין את הבצק שיהיה אורירי אך עדיין מוצק

    --
    נועם
    http://noamgold.blogspot.com
    http://feeds.feedburner.com/NoamGold
    4/3/09 20:40
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-04 20:40:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שלום, תודה להזמנה

    היות ואני צמחו-טבעונית מעדיפה מזון בריא, אשמח ואודה באם יתן לי כמה מתכונים שהם קלים להכנה (קלים גם בשבילי לא רק בשבילו....

    אתם יודעים, מי שיודע ואוהב לבשל כל דבר בשבילו זה ממש כלום....2 דקות...קריצה.) וגם מחומרים שאפשר למצוא בקלות לא כל מיני דברים מיוחדים שקשה להשיג.

    בכלל אני גם מחפשת מסעדת גורמה עם הדרישות הללו, אבל לא כל כך מצאתי.

    ואם מישהו עושה קייטרינג אוכל ביתי מבושל כולל משלוחים עם הבקשות הללו אשמח אם ישלחו לי המידע במסרים....

    אמתין ל"הארות" של השף....

     

     


    --
    "הלב בלבד, רק הוא רואה נכונה. הדברים החשובים סמויים מן העין" – השועל בספר "הנסיך הקטן"
    6/3/09 09:57
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-06 09:57:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2009-02-27 09:05:52

    כנאפה

    לכבוד בואו של טארק לקהילה הכנתי כנאפה לחברים

    טארק,

    הייתי רוצה לדעת מהו סוד הביקוש של קציצות חובייזה במסעדות הגליליות

    האם גם אני יכול לקטוף חוביזה במרכז הארץ ולהכין

    ואם כן איך בוחרים את העלים

    ואיך מכינים.

    וגם בתכנית של אהרוני כשהתארחת הכנת פטאייר אבל לא נתת מתכון

    אז הנה זה המקום

    תודה

    מגרה ביותר

    *

    אפשר במטותא את המתכון?

    תודה ושבת טעימה

     


    --
    פסיכותרפיה ממוקדת גוף
    www.metaplim.co.il/sasha
    6/3/09 17:09
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-06 17:09:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: firebird 2009-03-06 09:57:02

    צטט: ששת שצ 2009-02-27 09:05:52

    כנאפה

    לכבוד בואו של טארק לקהילה הכנתי כנאפה לחברים

    טארק,

    הייתי רוצה לדעת מהו סוד הביקוש של קציצות חובייזה במסעדות הגליליות

    האם גם אני יכול לקטוף חוביזה במרכז הארץ ולהכין

    ואם כן איך בוחרים את העלים

    ואיך מכינים.

    וגם בתכנית של אהרוני כשהתארחת הכנת פטאייר אבל לא נתת מתכון

    אז הנה זה המקום

    תודה

    מגרה ביותר

    *

    אפשר במטותא את המתכון?

    תודה ושבת טעימה

     

     

    עדיף שתשאל את השף איך בוא מעין כנאפה

    אני מכין משהו מהיר ובחומרים זמינים

    הנה

    http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=527976


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    6/3/09 17:25
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-06 17:25:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2009-03-06 17:09:10

     

     

    מגרה ביותר

    *

    אפשר במטותא את המתכון?

    תודה ושבת טעימה

     

     

    עדיף שתשאל את השף איך בוא מעין כנאפה

    אני מכין משהו מהיר ובחומרים זמינים

    הנה

    http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=527976

     

    מהיר וזמין זה מצוין בשבילי

    תודה ושבת שלום!


    --
    פסיכותרפיה ממוקדת גוף
    www.metaplim.co.il/sasha
    7/3/09 10:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-07 10:37:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שף

    ראיתי  כמה פעמים שמשתמשים בעלי מרווה (מירמייה) בתיבול מאכלים. למדתי משף ישראל אהרוני להשתמש בדלעת. פרט לזה אני רק משתמש בתה למניעת כאבי אבנים( בעיקר אחרי ארוחה שומנית)

    מה השימושים ולאיזה מאכלים אתה ממליץ להשתמש במרווה

    נשמח בכלל לקבל סקירה על עוד צמחי תבלין שגדלים בגינה ובשדה לא כאלו שקונים באבקה.

    תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    7/3/09 11:20
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-07 11:20:26
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ברוך הבא לשיף,יש לי שאלה בנוגע לבזיליקום אייך משמרים שיחזיק מעמד ולא ישחיר במקרר?

    אבישי


    --
    לראות זה להאמין
    לחוש זאת האמת הערומה



    7/3/09 20:31
    0
    דרג את התוכן:
    2009-03-07 20:39:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אם בתבלינים עסקינן - אז יש לי שאלה מאוד פשוטה:

    היכן אני יכולה להשיג באופן זמין - זעתר טרי - כזה שמתאים להכנת תה.

    יש לי זיכרון מאוד נעים מטיול שנתי שערכנו בילדותי:

    באותו טיול הצטיידנו בלחם אחיד פרוס, במחבתות, בשמן זית, בסוכר ובקנקנים. הגענו לגבעה נחמדה בגליל [שאני כבר לא זוכרת היכן היא]. התמקמנו ובהדרכת מדריך מקומי - הכנו ארוחת מלכים: הפרדנו את עלי הזעתר מהגבעולים. חלקם טיגנו במחבת עם שמן זית וחלקם חלטנו בקנקנים ובישלנו על להבה מאולתרת [בור באדמה שמילאנו בזרדים ועשבים יבשים]. את עלי הזעתר המטוגנים "מרחנו" עם שמן הזית על פרוסות הלחם וזללנו. לקינוח נהננו מחליטת הזעתר, שהיה לה טעם נהדר שנשאר בפי עד היום.

     

    בסוּפֶּר יש מבחר נפלא של עשבי-תבלין, מפטרוזיליה ועד טימין ומרווה... אבל אין זעתר זועף

     


    --
    "חיוך הוא עקומה שמיישרת הכל" [פיליס דילר]


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "השף טארק שהואן התארח בקהילה ביום ראשון ה 8.3 "

    התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.