עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6459)

    smarty74
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פרמינה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    --()--
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפרת ש.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בס"ד ישעיהו ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Wines & oliv...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דר' רבקה נרד...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שִינשִין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בורגול

    6/9/08 20:41
    4
    דרג את התוכן:
    2009-06-15 22:28:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הדיאטנית שלי ממליצה על בורגול

    והיא צודקת:

     

     

    בורגול

    כוס בורגול עד כוס וחצי ( רצוי להשרות קצת)

    גזר

    רבע שורש סלרי

    חצי פלפל אדום בשרני

    בצל בינוני

    שמן לטיגון

    כף אבקת מרק

    כמון, פלפל שחור, כוסברה גרגרים יבשה

    מים

    מעל: עגבנייה מרוסקת עם מעט עריסה

    מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף וקצת משחים

    מוספים גזר, שורש כרפס ופלפל   מרוסקים גס

    מטגנים כ5 דקות על אש נמוכה.

    מוסיפים מים ומבשלים כ 10 דקות עד לריכוך הירקות

    מוסיפים כף אבקת מרק עוף ותבלינים

    משלימים את כמות המים כך שיכסו מעט את הבורגול

    מרתיחים ועם הרתיחה מכניסים את הבורגול

    סוגרים לרבע שעה

    מערבבים וסוגרים שוב ל10 דקות

    מפזרים מעל את רסק העגבניות ומגישים

     

     

    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "בורגול"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    6/9/08 20:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-06 20:42:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    נשמע טעים ובריא...

     


    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    7/9/08 01:50
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 01:50:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אני מאוד אוהבת בורגול.

    גם בסלט טבולה וגם מבושל עם תיבול טוב.

     

    איך הוא ביחס לקינואה? מה יותר בריא? שניהם?


    --
    איריס ז'ורלט
    בלוגרית ומנהלת קהילות מלאות ומתגרשים
    7/9/08 06:00
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 06:00:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בורגול זה טעים ואם גם בריא אז בכלל הרווחנו חיוך

     

     


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    7/9/08 07:18
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 07:18:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: iris georlette 2008-09-07 01:50:02

    אני מאוד אוהבת בורגול.

    גם בסלט טבולה וגם מבושל עם תיבול טוב.

     

    איך הוא ביחס לקינואה? מה יותר בריא? שניהם?

     

    אישית, אני לא אוהב קינואה כך שאיני יכול לענות


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    7/9/08 10:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 10:33:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    גם אני מאד מאד אוהבת בורגול ובראש וראשונה מג'דרה של בורגול שבעיני טעימה פי כמה ממג'דרה של אורז.

     

    מתכון: מג'דרה של בורגול

     

    מצרכים:
    1 כוס עדשים ירוקות
    1.5 כוסות בורגול גס
    3 כוסות מים
    מלח, פלפל, מעט כמון
    1 בצל
    4 כפות שמן זית


    אופן ההכנה:
    1.לשטוף את העדשים לשים בסיר אם 3 כוסות מים להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה ברתיחה איטית עד שמתרכך.
    2. כשהתרכך להוסיף את הבורגול לסיר + התבלינים וכוס אחת של מים רותחים. להקטין האש למינימום לכסות ולבשל עד ספיגת כל הנוזלים, לבדוק מדי פעם (זה לוקח משהו בין 6-10 דקות)
    3. בזמן שהעדשים מתבשלים לקצוץ הבצל לחצאי טבעות ולטגן בשמן הזית (לא לחסוך בשמן כי זה נותן אחר כך עסיסיות לבורגול) עד לגוון חום בהיר.
    4. ברגע שכל המים נספגו בתבשיל להוריד מהאש לשפוך מלמעלה את הבצל אם השמן לערבב בזהירות, לכסות הסיר ולתת לו לנוח 10 דקות.
    לפתוח מכסה לאוורר אם מזלג ולהנות מהטעם.

     


    --
    החיים משתבחים מיום ליום ומשנה לשנה
    7/9/08 18:25
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 18:25:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שתי כוסות בורגול שטוף

    בצל קצוץ

    כשתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים

    פלפל אדום

    פלפל צהוב

    קופסת רסק עגבניות בינונית

    שמן זית

    מלח פלפל

    מזהיבים בצל בשמן זית עד שקיפות מכניסים את הפלפלים חתוכים לקוביות ומטגנים עד להתרככות קלה מוסיפים את החומוס והבורגול מכסים במים ונותנים רתיחה אחת מנמיכים את האש מוסיפים רסק עגבניות מלח ופלפל ומבשלים עד שהבורגול רך על אש קטנה


    --
    חייכו, זה לא עולה כסף!
    7/9/08 22:01
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-09-07 22:01:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: krav 2008-09-07 18:25:14


    שתי כוסות בורגול שטוף

    בצל קצוץ

    כשתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים

    פלפל אדום

    פלפל צהוב

    קופסת רסק עגבניות בינונית

    שמן זית

    מלח פלפל

    מזהיבים בצל בשמן זית עד שקיפות מכניסים את הפלפלים חתוכים לקוביות ומטגנים עד להתרככות קלה מוסיפים את החומוס והבורגול מכסים במים ונותנים רתיחה אחת מנמיכים את האש מוסיפים רסק עגבניות מלח ופלפל ומבשלים עד שהבורגול רך על אש קטנה

     

     

    איזה כיף הרווחתי מתכון

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    15/6/09 21:15
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-15 21:15:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ק י צ י 2008-09-07 06:00:03

    בורגול זה טעים ואם גם בריא אז בכלל הרווחנו חיוך

     

     

    אם כבר בורגול  אז הנזכרת לי היום

    בורגול

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    15/6/09 22:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-15 22:07:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2009-06-15 21:15:06

    צטט: ק י צ י 2008-09-07 06:00:03

    בורגול זה טעים ואם גם בריא אז בכלל הרווחנו חיוך

     

     

    אם כבר בורגול  אז הנזכרת לי היום

    בורגול

     

    (: תוסיף לזה צימוקים זה יהיה מושלם חחח

     


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    15/6/09 22:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-15 22:28:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ק י צ י 2009-06-15 22:07:45

    צטט: ששת שצ 2009-06-15 21:15:06

    צטט: ק י צ י 2008-09-07 06:00:03

    בורגול זה טעים ואם גם בריא אז בכלל הרווחנו חיוך

     

     

    אם כבר בורגול  אז הנזכרת לי היום

    בורגול

     

    (: תוסיף לזה צימוקים זה יהיה מושלם חחח

     

     

    בדיוק קניתי אוכמניות מיובשות

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "בורגול"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה