צטט: דג זהב מנוקד 2008-10-07 09:09:14
שיעורי הבית שהטילה עלי פגע.
שני אנגלים ופולני אחד.
הראשון הוא דאגלס אדאמס. צר לי שאת כה כרוכה אחריו, ומסונוורת עד שאינך מבחינה בשכיית (אכן שכיית חמדה הנך, אך יותר מדויק, מתוקף היותך יצור שוכן מים, דג מנוקד - שחיית חמדה) החמדה שבקרבתך (אני, אם לא ברור).
אך אל תידג, דג, מקומך בליבי מובטח, ומאחר שפיקפקת באיכיותי המלאכיות, הרשה לי להזכיר לך את קיומם של מלאכי חבלה. כך שדי בעובדה שנשאת חן בעיני , להבטיח את מקומך גם בגן עדן, מתוקף הטיעון - שסבלת דייך מהמפגש ולו וירטואלי, עמי, על אדמה.
כבר הזכרת אותו לא פעם, ונפשי מצולקת מקנאה. הרי לצורך הקונסמציה עימו תהיי חייבת לעלות השמיימה, ומי יתקע (מי בכלל ביקש, שיתקע - לידי??) לידך כי שם טוב יותר מן החיים הגשמיים ועתירי החומר והבשר שיש לנו כאן? גונב לאזני שתדרשי לנהוג שם כמלאך, וככל שידיעתי מגעת, אין לך דבר עם התנהגות מלאכית. ועל זה, נתתי כבר תשובה מספקת, לעניות דעתי. רק אוסיף, שלו מר אדאס לצידי, גם אם הייתי מלאכית ברה, הייתי מיד הופכת לדג טורף
השני הוא, אני מניח, מאהבה של ליידי צ'טרלי. איני זוכר את שמו ואני מתעצל לחפש, אך אני מקווה כי לכך כיוונת, ומכאן גם עלה הרעיון במוחה של אוסי להסתייס כתגמול לפרשיותי עם המשרתות.
ד.ה. לורנס פרח מזכרונך??? אבל התשובה אכן נכונה. בעניין הפרסים - תאלץ להממשיך לקרוא
הפולני, ויש לי בכך גאוות עדה, הוא יוזף קונראד, שהתפקר וחצה את הקווים אל שורות הסאכסונים והרמז הוא לורד דג ('ים) הנפלא.
קבל שתי נקודות על תשובה יותר מוצלחת מזו הנכונה. אני כיוונתי להנריק סנקביץ', שאת ספרו "בישימון וביער עד" הזכרתי ברמז, כי הישימון הקונסומטי הוא מה שאתה מציע לקוני-אוסי, ולעומתו ניצב יער הע,ד שמזמן לה מלורס הנמרץ
לא ציינת ולו ברמז מה הפרס. התפקירי את גופך למעני? האוכל לחלל, ולו במעט, את תומתך? אינני מהלך בגדולות ואסתפק בפרס הצנוע שהזכרתי זה עתה.
תוכל רק, אם תרצה , לחלל את טומעתי. אני יותר חשבתי שזה יהיה בבחינת העונש על תשובות לא נכונות. ולצערי, חטאך הזעיר בעניין קונראד לא מצדיק עונש כה חמור, כקינסומי.
ולכל מעריצי קונראד, ידיעות אחרונות הפיק ומפיץ בחינם בערב יום כיפור את הנובלה של קונראד "לב האפילה" (לב המאפליה באחד התרגומים שלפני הנוכחי), בתרגומה של משפחת לפיד. איני יודע מה טיב התרגום, אך הספר ראוי, ומתאים לחשבון נפש עבור הללו שידירו רגליהם מבית הכנסת.
צר לי . אני לא אוהבת לצפות ב "אפוקליפסה עכשיו" בצורת אותית , משום מה , הולקירה של ואגנר לא נשמעת שם כל כך טוב. והערה לסיום , דג, יש לי הרגשה שמאחורי ריף המילים היפות עד מאד, נחבא דג של מים מלוחים מאד. :-)
/null/text_64k_1#