צטט: אוסינג 2008-09-18 07:31:24
ועוד משהו, בשבילך דגיגון:
המיוחד ב'מאה שנות בדידות' (הנהדר לדעתי) הוא היותו 'פורץ דרך'. מאז ומתמיד חיפשתי ספר ש"עוד לא כתבו כמוהו". הגאונות שבראשוניות, אני קוראת לזה. וכאבי הריאליזם הפנטסטי, מארקס ב'מאה שנות בדידות' עשה משהו שלא נעשה לפניו. זו דעתי, אין לי מושג מה אומרים על התיאוריה הזאת המומחים לספרות. בחוויה שלי, 'מאה שנות בדידות' היה חוויה ראשוניות וחד פעמית. מאז הלכו בעקבותיו, בהצלחה זו או אחרת, הרבה מאוד סופרים. מאיר שלו שלנו ב'רומן רוסי' הוא דמות מובהקת לכך, אבל מארקס היה האבטיפוס. אני, אישית, נותנת קרדיט גדול לכאלה.
אז בשם ידידותינו הותיקה, שתנסה שוב? (:
אוסי יקירה,
אכן, לא נעלמה ממני העדרותך, ואף שמץ דאגה חלחל בי. עתה הכל כשורה, ואני יכול לפלוט אנחת רווחה.
ידוע לי כי את מיטיבת קרוא ומהלכת בדרכים סלולות, גם הנאתך מן הקריאה אינה נסתרת ממני.
אך...
המקום הזה נועד להטלת בוץ. לא אחד בזולתו כפי שהצעתי לכן פעם, בדיון אחר, אלא בספרים הטובים. אל תעסקי בניקוי וטיהור השרץ, אל תתקני את חטאי חברייך, אלא השתתפי בטקסי הוודו פה. נעצי מחטים, סיכות, שיניים, מכל הבא ליד, בפרות הנראות לך קדושות. בחירתך הייתה טובה, אך אני תוהה, זה כל שצברת? או שמא הטראומות שלוו את הגילויים הללו טרם פגו וטרם הגיעה העת להוציא את הספרים מן הארון?
ממתין לעוד בדרך להרס אושיות התרבות המערבית.
שלך...
/null/text_64k_1#