עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי 65
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    באה מאהבה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יואל עיני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פרצל עם חמאה ,מומלץ לאכול חם מהתנור ..

    20/6/08 10:34
    0
    דרג את התוכן:
    2008-06-20 16:26:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    זה מתכון שכל אחד יכול להכין בבית, גם היום ,גם עכשיו ..

    וכן, גם עם המאפה זה יתקבל אפקט הריח הנעים מהתנור, בערך באמצע האפייה ..

    [ההוראות נוסו  גם בהצלחה על ע'- בת אחותי בת ה-9 ]  :)

    ---

    הפתעה טעימה מאוד תמתין לכם  בסיום אפיית הפרצלים הללו ,הבצק מצויין,  נח למשחק והפרצלים כה נפלאים בטעמם
    פרצלים אלו אינם מבושלים קודם במים ,אלא רק נטבלים במים פושרים.

    מהכמות זו תקבלו 8 יח'   , כך שאם תרצו יותר-כי הם נגמרים מהר מאוד...  פשוט הכפילו כמויות.

    מותר:

    להתענג על גבישי מלח הים מלמעלה חופשי..

    הקפאה: עובר מצויין,שקת עם סגירה רב פעמית, למס' שבועות

    הבצק כייפי למשחק, צרו גלילים ואחר כך חבלים דקים אבל לא דקים מידי, החבלים לא נקרעים וניתן ליצור מהם צורות בקלות.

    הלחמניה הראשונה לא תמיד יוצאת מושלמת, אך לאחר מספר דקות תחושו שאתם מיומנים יותר ותהנו מקליעת הלחמניות .

    מעל כל לחמניה יש לבזוק מלח ים/אחר לבחירתכם(לא מלח שולחני דק) ,, ממש לאחר הטבילה הקצרה במים, זה נדבק חיש קל , גם ללא צורך בביצה, ואל תשכחו למשוח את הפרצלים האפויים בחמאה- ממש מיד כשהם יוצאים מהתנור..

    פרצלים עם חמאה

    מתכון מבוסס על מתכון של יצרנית הקמח האמריקאית:קינג ארתור (אתר+בלוג מעולים)

    ההכנה:
    בקערת מיקסר או בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הבצק
    שתיים וחצי כוסות קמח רגיל  (350 גרם) , חצי כפית מלח, כפית סוכר, שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים (=7 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים) ,כוס מים חמים


    ניתן להוסיף עוד טיפה מים לבצק, ליצירת בצק רך. ללוש  את הבצק היטב ידנית כ- 10 דקות או עם המיקסר- כ -5  דקות
    להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות, כשעה או עד הכפלת נפחו
    לחמם תנור לחום הגבוה ביותר, לפחות 250 מעלות צל' , ולגשת להכנת לחמניות :


    בקערה לערבב חצי כוס מים חמים  (לא רותחים) עם כפית סוכר


    לחלק את הבצק ל-שמונה חלקים, להניח למספר דקות.  (מנוחת הבצק תסייע לטפל בו מבלי שיתכווץ בחזרה ) 

    לרדד כל חלק של בצק  לחבל ארוך ודק באורך של לפחות  60 (=שישים ס"מ , לא טעות)

    ככל שהחבל  הבצק יהיה דק וארוך יותר יתקבל לכם  פרצל יפה יותר.

    מכל חבל ליצור צורה של פרצל,כפי שייצרתי או לבחירתכם:

     http://bp3.blogger.com/_ONy41FdnwDo/R5u2uHjWalI/AAAAAAAADQY/D1SIuyYz1VI/s1600-h/IMG_6254.JPG

    לטבול כל אחד במים (אחד אחד)  ,לנער ולהניח על תבנית אפיה (התבנית הגדולה של תנור אפיה סטנדרטי).

    להמשיך באופן זה עם יתר חלקי  הבצק
    לפזר על הפרצלים מלח ים (שמתי מלח ים אטלנטי טבעי עבה בכמות קטנה) ולהניח ל- 15  דקות לפחות, אפשר גם שלושים דקות
    לאפות את הפרצלים בתנור החם לכ- 10  או 12 דקות, להמנע מלהשחימם יתר על המידה
    בזמן שהלחמניות נאפות, להמיס 50 גרם חמאה במחבת קטנה,
    למשוח את הלחמניות בחמאה המומסת מיד בצאתם מהתנור.
    להגיש חם ולהנות

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "פרצל עם חמאה ,מומלץ לאכול חם מהתנור .."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    20/6/08 12:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-06-20 12:24:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ניראה טוב ובטח גם טעים

    אהבתי את קלות ההכנההממממ


    --
    ינואר 2008 - יולי2009
    20/6/08 12:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-06-20 12:55:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אפשר קודם לטעום? ((:

    נראה מעולה


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    20/6/08 16:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-06-20 16:26:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    תודה יעלוקי   ,קלות יחסית ..   צוחק     

     

    תודות, קיצי !  , בשמחה ,אבל  את חושבת שנשאר משהו ?...   קורץ


    --
    "One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well." – Virginia Woolf, A Room of One's Own



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "פרצל עם חמאה ,מומלץ לאכול חם מהתנור .."

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה