ברוך הבא לפורומנו הצנוע אך המעניין והמקצועי!
יש לי שתי שאלות עבורך - אחת לגבי "באשיר" ואחת כללית-מקצועית יותר:
(1)
לצערי, כמו יתר החברים, טרם הספקתי לצפות בסרט, ואני מניח שהדבר לא עומד להשתנות עד מחר.
בכל אופן, על סמך מה שראיתי בקדימונים השונים, ובאימג'ים ובקטעים שהופצו ברשת ובטלוויזיה, נוצר אצלי רושם שהסרט משלב כמה וכמה סגנונות איור שונים - הן ברמת הדמויות והן ביצירת הרקעים (לגבי מגוון סגנונות אנימציה, קשה לי לשפוט).
במידה ואני צודק בהבחנה הזו, אז השאלה היא מה היו השיקולים לכך, איך זה נועד לשרת ולקדם את העלילה, ועד כמה הדבר נובע ממספר המאיירים והאנימטורים שעבדו במקביל על הסרט, שלכל אחד מהם סגנון אישי משלו - האם זו הצורה שבה חילקתם ביניכם את העבודה על הסצינות השונות - כל אחד תרם את סגנונו שלו לסצינות מסוימות, או שהעבודה על הסרט היתה רוחבית יותר?
(2)
והשאלה הכללית-מקצועית: נדמה לי, למרות שאין לי הוכחות מוצקות, שבשנים האחרונות ההבחנה בין "מאייר" ו"אנימטור" הופכת יותר ויותר מטושטשת, ומאיירים רבים פונים לתחום זה ומפגינים בו את כישוריהם (חלקם גם באופן חלקי - יצירת הדמויות ורקעים בלבד). ממה, לדעתך, נובע השינוי הזה? היצע מקומות עבודה? הכשרה שונה של המאיירים בבתי הספר לעיצוב? (ממה שהבנתי, מבין בוגרי מסלול איור בשנקר השנה 5-6 סטודנטים יציגו פרויקט באנימציה, מה שמעלה את השאלה האם יש בכלל טעם להפריד איור ואנימציה כפי שנעשה בבצלאל) כלי העבודה הממוחשבים החדשים? סיבה אחרת?
ושאלה שנגזרת מהשאלה הזאת, האם כל מאייר יכול להיות בהכרח גם אנימטור טוב? אני מניח שלא. אז מה, אם כך, נדרש ממאייר כדי שיוכל להפיק גם אנימציה ראויה? כלומר, מה הופך מאייר לאנימטור?
תודה רבה מראש,
גיא
הוספת תגובה על "אירוח חי של דוד פולונסקי"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה