עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6456)

    nanale
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אישיסאן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ששת שצ
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ההוא משם.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    zen-ore
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shay a
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לבנה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צלילי הלב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בחור ..פשוט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אלהס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    קובה עירקית

    19/5/08 02:28
    0
    דרג את התוכן:
    2008-05-19 06:33:20
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תגידו,

    מישהו יודע להכין קובה?

    למישהו יש איזה סבתא עירקית שמוכנה ללמד אותי?

    אני ממש על סף יאוש....שבוע שעבר ניסיתי להכין קובה חמוסטה בדיוק לפי המתכון.

    ואוי מה שהלך לי בתוך הסיר.. כל הקובות שעמלתי כל כך קשה עליהן, הפכו להיות עיסה בתוך המרק!

    אשמח לעצות.

    ובעיקר לסבתא עירקיתקורץ

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "קובה עירקית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    19/5/08 05:36
    0
    דרג את התוכן:
    2008-05-19 06:33:20
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סבתא עירקית אני לא אבל קובה טעימה אני אתן לך מחייך

    .

    קובה אדומה / פינגווינית - מעולה!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    .
    לבצק הקובה:
    . 
    3 כוסות סולת
    מעט מלח
    1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב (סוג של בורגול דק ולא מבושל)
    20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
    1/2 1 כוסות מים
    .
    אופן ההכנה של הבצק: לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט לאט
    את המים עד שנוצר בצק רך - להשאיר במקרר או בצד למנוחה כשעה.
    .
    השיטה שלי: להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה
    והמלח והמרגרינה וללוש מעט מאוד לבצק רך.
    .
    החומרים למילוי:
    .
    1/2 ק"ג בשר טחון
    1 בצל גדול קצוץ דק
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור
    1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
    1/2 כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
    שמן
    .

    אופן ההכנה של המילוי:
    .
    לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הבצל לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הפטרוזיליה למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב.
    .
    החומרים למרק:
    .
    4 סלק אדום - קצוץ לפרוסות דקות
    (אפשר לגרד חלק מהסלק במגררת גסה)
    1 בצל גדול - קצוץ דק מאוד
    שמן
    8 כוסות מים
    6 כפות סוכר (מי שלא אוהב כל כך מתוק: 3 כפות או פחות)
    2 כפות לימון או כף מלח לימון
    2 כפות מרק דגש
    מלח
    פלפל
    .
    אופן הכנה:
    .
    אופן המילוי של הקובה:
    .
    לקרוץ כ-12 כדורים מבצק הסולת להניח על משטח רטוב.
    לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד, כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג, להניח על משטח
    מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה.
    .
    הכנת המרק:
    .
    לחמם שמן במחבת, לטגן את הבצל עד לשקוף, להוסיף את הסלק האדום ולהמשיך לטגן עוד כ-5 דקות עד שהסלק משנה צבע לשקוף ומתרכך. להוסיף מים וסוכר, לימון מלח ופלפל ולבשל לפחות שעה, עד שהסלק רך. להביא שוב לרתיחה, להוסיף את הקובה, ולהמשיך לבשל כ-20 דקות לאחר שהבאנו לרתיחה להשאיר על רתיחה עדינה
    . 
    עוד קובות פה
    .

    צטט: who's that girl? 2008-05-19 02:28:36

    קובה עירקית

    תגידו,

    מישהו יודע להכין קובה?

    למישהו יש איזה סבתא עירקית שמוכנה ללמד אותי?

    אני ממש על סף יאוש....שבוע שעבר ניסיתי להכין קובה חמוסטה בדיוק לפי המתכון.

    ואוי מה שהלך לי בתוך הסיר.. כל הקובות שעמלתי כל כך קשה עליהן, הפכו להיות עיסה בתוך המרק!

    אשמח לעצות.

    ובעיקר לסבתא עירקיתקורץ


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "קובה עירקית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה