תודה לשושי על התיקונים,
גם אני הייתי מאוד רוצה לשמוע את שלמה פרל מספר את סיפורו,
מאד יפה לקרוא בספר את מחשבותיו, המשולבות בעלילה, השאלות שהוא מעלה, בכנות חסרת רחמים, גם ביחס לעצמו:
"בחממת המכללה למדתי את התורה הנאצית, אך מוחי מיאן לתפוש או להסיק שבאותה עת היא מיושמת באתרי מוות. אם היו כאן הטעיה והסוואה מכוונת, הן פעלו באורח מושלם. לעולם אתייסר בכאב עמוק בשאלי את עצמי כיצד לא הבנתי בנסיעותי הלוך ושוב דרך גטו לודז', שהאנשים שראיתי שם לא יישארו בחיים זמן רב, אלא יהיו איש בתורו קורבנות למשלוחים להשמדה. אך זאת לא הייתה מחשבתי מסוגלת להגות. היום, בדיעבד, אני נזכר כי כאיתי אז ברחובות רק מבוגרים ואף לא ילד אחד. איכשהו, לא עורר אז הדבר כלל את שימת ליבי ולא תהיתי על פשר התופעה.
מעיקה עליי ומציקה לי עקרות המחשבה שניגפה בי. לא השכלתי לפרוץ את מעטפת הערפל סביבי, לא העמקתי ראות, לא קראתי את הכתובת הזועקת מן הקיר. לא נרמזתי ולא הבנתי מה מתרחש ובאיזה היקף ואכזריות. מאבק הקיום שלתוכו הוטלתי חידד את חושי מבחינותה מסוימות, אך הקהה אותם מבחינות אחרות וחסם בפניי כמה וכמה אפיקי חשיבה הגיונית." (עמ' 148-149)
צטט: שושי פולטין 2008-05-07 01:20:58
שלמה פרל בא אלינו כל שנה לבית הספר לספר את סיפורו המדהים,
ניתן לראות את סיפורו גם בסרט "אירופה אירופה".
2 תיקונים קלים:
ההגדרה "יהודי שהתחזה לגרמני" למרות שנכונה קצת בעייתית, משום שמדובר היה בילד שנקלע לסיטואציה שבה נאלץ להתחזות לגרמני ואף צורף לנוער ההיטלראי..
המקרה שבו מנסה לבקר את הוריו היה בגטו ולא במחנה ריכוז.
אין ספק שהסיפור מיוחד ומדהים.
תודה שהבאת.
שושי
צטט: liordagan 2008-05-06 22:37:08
המלצות על ספרים שקשורים בשואה
שלום לכולם,
אני ממליץ מאוד לקרוא את "קוראים לי שלמה פרל" של שלמה פרל - סיפור מדהים על יהודי שהתחזה לגרמני, ואפילו למד בבית ספר נאצי, והוצג כדוגמא לעליונות הגזע הארי. בקטע רב עוצמה במיוחד הוא מנסה לחדור למחנה ריכוז, לבקר את הוריו.. שלמה פרל מספר על כל הטלטלות שעבר בחייו ובנפשו. ספר חזק מאוד, כתוב ברגישות רבה.
/null/text_64k_1#