עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    טלוויזיה

    קהילת הטלוויזיה של הקפה : מדורת השבט לשיפוטכם, לביקורתכם, להמלצותיכם על סדרות, תכניות ריאליטי, פרומואים, דוקומנטרי, תכניות אקטואליה וחדשות .

    טלוויזיה

    חברים בקהילה (1864)

    פלסיבו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    amnonti
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shimi79
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Buna
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פרנק וורנר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    solix73
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אריאל דר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפרת ש.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    סרטים בטלוויזיה

    סרטים מומלצים לצפיה במסך הקטן

    קולינריה בסרטים: השבוע הקולינארי של השנה, מה-15.12 עד ה-21.12, בYES

    19/11/19 09:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2019-11-19 09:53:58
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ קולינריה, מסעדות, הודעות לתקשורת, yes דוקו ]

    השבוע הקולינארי של השנה,  מה-15.12 עד ה-21.12,  עם 7 ימים של  סרטים מעוררי השראה ותיאבון והפעם בסימן – שפים מסביב לעולם.

     

    פשוט טעים: דיאנה קנדי | Nothing Fancy: Diana Kennedy

    בכורה: יום ראשון,15.12, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

    פסטיבל hotDocs 2019, פסטיבל SXSW 2019, פסטיבל דוקאביב 2019

    סיפורה של מלכת המטבח המקסיקני.

    בגיל 95 דיאנה קנדי קמה מדי בוקר לצעידה אנרגטית בחורש הירוק שסביב ביתה. הבית, המוכר בשמו "קווינטה דיאנה", הוא בית אקולוגי בקצה דרך עפר שאפשר לעבור רק ברכב שטח, אבל הוא מושך אליו אינספור עולי רגל, המחכים למוצא פיה ותוצרי מטבחה של קנדי.

    קנדי, גורו-בישול, מחברת תשעה ספרי בישול שהכירו לשאר העולם את נפלאות המטבח המקסיקני, קבעה את מושבה במיצ'ואקאן שבמקסיקו לפני כחמישים שנה. היא הגיעה לכל פינה שבה יכלה לגלות מתכון, ירק, תבלין או צורת בישול שלא הכירה. גם היום היא דוהרת במכוניתה, מטיילת בשווקים, מבשלת, חוקרת, לומדת ומלמדת באותה התלהבות ממש.

    בימוי: אליזבת קרול (82 דק', ארה"ב/מקסיקו, 2019)

    לצפייה בטריילר

     

     

     

     

     

     

     

     

    טעם השמיים  | A Taste of Sky  

    בכורה: יום שלישי,17.12, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

    פסטיבל טרייבקה 2019, פסטיבל חיפה 2019

    נופים מרהיבים ותבשילים בוליביינים בסיפור מעורר השראה על נתינת הזדמנויות.

    יזם הקולינריה הדני והמייסד השותף של מסעדת "נומה", קלאוס מאייר, הביא למהפכה גסטרונומית בבירת בוליביה, לה פז, עם פתיחתה של "גוסטו", מסעדה משובחת שהיא גם בית ספר לבישול לבני הנוער העניים במדינה.

    קנזו, צייד שגדל באמזונס הבוליביאני, ומריה קלאודיה, ילידת האלטיפלאנו בהרי האנדים, קבעו את משכנם החדש בלה פז במטרה לפתח את הקריירה שלהם באומנויות הקולינריה ולהדריך את בני הנוער. תחת פיקודו של מאייר, שני הבוליביאנים הצעירים פועלים למען עתיד טוב יותר בעודם מנסים לבסס את מדינתם כיעד הקולינרי הגדול הבא בעולם.

    סרט תיעודי שמביא סיפור מעורר השראה על חוסן ומנטוריות אך דרך העדשה הגסטרונומית מתגלה גם חגיגה קולינרית מפוארת של האוכל הבוליבאני.

    בימוי: מייקל יושן ליי (85 דק', ארה"ב/בוליביה/דנמרק, 2019)

    לצפייה בטיזר

     

    המנה הפיליפינית | Ulam: Main Dish

    בכורה: יום שני,16.12, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

    "האם האוכל הפיליפיני, ה"אנדרדוג" של המטבח האסיאתי, הוא שכובש סופסוף את העולם?", הניו יורק טיימס.

    סרט דוקו-שף חדש ומעורר תיאבון מנסה לענות על השאלה המסקרנת תוך שהוא עוקב, בעזרת בצילומים מרהיבים, אחר ההתעוררות הקולינארית החדשה של האוכל הפיליפיני. מיטב השפים הצעירים מרחבי ארה"ב מביאים אל המסך את הריחות והטעמים ממטבחיהם.

    בימוי: אלכסנדרה קווארדו (79 דק', ארה"ב, 2019)

    לצפייה בטריילר

     

     

    חלומות של שוקולד

    Chocolate Dreams: Inside Hotel chocolate

    בכורה: שישי-שבת, 20-21.12, בשעה 21:15 ב-yes דוקו, ב-yesVOD

    וב-STINGTV.

    סרט חדש, בשני חלקים, על ממלכת השוקולד הבריטית.

    חברת Hotel Chocolate"" נחשבת ליצרנית השוקולד הגדולה ביותר בבריטניה. הסרט "חלומות של שוקולד" יוצא למסע מתוק, שעובר בכל השלבים בהם מיוצר השוקולד האיכותי של "Hotel Chocolate" – מהמפעל, דרך האנשים שממציאים את הטעמים הייחודיים, האנשים שמבצעים בדיקות איכות ואף המוכרים שעוברים הדרכה קפדנית בחנויות השוקולד. במקביל, מגיע הסרט גם אל אפריקה, אל החוות בהן מגדלים את פולי הקקאו האיכותיים.

    מומלץ לכל המכורים!

    (45X2, אנגליה, 2019)

     

    לאכול בעלי חיים | Eating Animals

    בכורה: יום חמישי,19.12, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

    פסטיבל IDFA  

    מהו המחיר הכבד שגובה מאיתנו החקלאות התעשייתית?

    ספרו המטריד של ג'ונתן ספרן פוייר – "לאכול בעלי חיים", שיצא לאור ב-2009, חיפש את התשובה לשאלה – "מדוע אנו אוכלים בשר?". פוייר הגדיר את החקלאות התעשיתית כ"דבר הגרוע ביותר שבני אדם עשו מעולם לבעלי חיים". הסרט "לאכול בעלי חיים", בהפקתה של נטלי פורטמן, מתבסס של ספרו של פוייר ומציג טיעונים משכנעים לטובת הצורך הדחוף בקיצוץ בצריכת בשר והגבלת הייצור התעשייתי של מזון מן החי.

    הבמאי כריסטופר קווין מביא עדויות של מדענים, עיתונאים, פעילים וחקלאים, שכולם שופכים אור על הפנים האחרות של החקלאות התעשייתית - החל מהכנסת החקלאות למפעלים (כש"קנטקי פרייד צ'יקן" משמשת שחקן מרכזי במהלך), דרך ההשלכות המוסריות של המרדף אחר יצירת רווחים, ועד המחיר המזעזע שהאנשים, בעלי החיים והטבע צריכים לשלם עבור הביקוש הבלתי פוסק למזון זול.

    לצד התיעוד הקשה של החקלאות התעשייתית והסבל שעוברים בעלי החיים, מובאים גם קטעי ארכיון נוסטלגיים המציגים את יופיה של אמריקה הכפרית של פעם ועדויות מרגשות של חקלאים מסוג אחר, שמנסים להפנות את האחריות למצב אל הצרכנים. 

    בימוי: כריסטופר קווין (94 דק', ארה"ב, 2017)

    לצפייה בטריילר

     

     

    המסעדה שעושה טעויות | The Restaurant That Makes Mistakes

    בכורה: ימים שני-חמישי, 16-20.12, בשעה 21:10 ב-yes דוקו, ב-yesVOD

    וב-STINGTV.

    סדרה חדשה, בת 4 פרקים, מביאה אל המסך את הסיפור המרגש מאחורי המסעדה הראשונה בבריטניה, שמעסיקה אנשים עם דמנציה.

    האם ג'ורדן, אווריל ורוג'ר, שלא זוכרים כבר את גילם, יצליחו לזכור את ההזמנה שהם צריכים לקחת מהלקוחות ולהתמודד עם הלחץ הנדרש מהם בעבודה? והאם המיזם פורץ הדרך יצליח לחשוף בפני הלקוחות והצופים את האנשים שמאחורי המחלה?

    (4X47 דק', בריטניה, 2019)

     

     

     

     

    כמו כן נשדר בשידור נוסף את הסרטים:

     

    משוגעים על ראמן | Ramen Heads

    יום רביעי, 18.12, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    פסטיבל HotDocs 2017, פסטיבל idfa 2017

    כל מה שלא ידעתם על ראמן והתביישתם לשאול.

    הסרט, מעורר התיאבון, מלווה במשך 15 חודשים את השף היפני, אוסמו טומיטה, אשף הראמן המוביל ביפן ואת מעריציו. טומיטה מכניס אותנו אל המטבח שלו, חושף בפנינו את המתכונים ואת הפילוסופיה שמאחורי הטעם.

    בימוי: קוקי שיגנו (93 דק', יפן, 2017)

    לצפייה בטריילר

     

    סיורי הפיצה של סקוט | Scott’s Pizza Tours

    יום שני, 16.12, בשעה 23:25 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    DOC NYC 2017

    על האיש, שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה.

    סקוט ווינר הוא "פיצולוג" - מומחה בעל שם עולמי לפיצות. הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today" ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם. אך התשוקה שלו למאכל האיטלקי לא מסתיימת בכך - "סיורי הפיצה של סקוט" ברחובות העיר ניו יורק הפכו מזמן לשם דבר ועשרות אלפי אנשים כבר לקחו בהם חלק. סרט משעשע ומסקרן, שבסיומו לא תוכלו להימנע מהזמנת פיצה...

    בימוי: ק. ראיין ג'ונס, שון וויליס (80 דק', ארה"ב, 2016)

    לצפייה בטריילר

     

    אלה ברנאן: מפקדת השולחן | Ella Brennan: Commanding the Table 

    יום שלישי, 17.12, בשעה 23:30 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    סיפורה של האישה שהפכה את ה"אוכל הדרומי" לסיפור הצלחה בעולם הקולינרי של ימינו.

    כשאלה ברנאן עוד היתה נערה בשנות ה-40 בניו אורלינס, עולם המסעדות המקומי גלגל לא יותר ממיליון דולר. כיום מגלגלים עסקי המזון במדינה יותר ממיליארד דולר, והרבה בזכותה.

    הבמאית, לסלי איוורקס, שהיתה מועמדת לאוסקר® ולאמי® ("The Pixar Movie") מציגה בסרט שלפנינו ראיונות עם שפים מוכרים, בני משפחה ועם ברנאן עצמה (בגיל 91) לצד קטעי ארכיון נדירים מהתקופות השונות. כל אלה מביאים את סיפורה יוצא הדופן של ברנאן - סיפור אינטימי על אישה שהצליחה לשבור את החומות שבהן גדלה ולהשאיר חותם ענק על התרבות הקולינרית של ימינו.

    בימוי: לסלי איוורקס (95 דק', ארה"ב, 2017)

    לצפייה בטריילר

     

    42 גרם | 42 Grams

    יום ראשון, 15.12, בשעה 23:25 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    התהוותו ונפילתו של אייקון קולינרי

    אחרי שעבד במיטב המסעדות בעולם, השף ג'ק בייקלהפט, מתקשה למצוא מטבח משל עצמו. הוא מחליט לפתוח עם אשתו, אלכסה, מסעדה מחתרתית בביתם לפודי'ז מכל העולם ובה הוא מבשל תפריט בן 15 מנות ל-10 אנשים בלבד. חוויה יוצאת דופן: טעמים חדשים לצד כלים מלוכלכים, ששוכבים בכיור הבית.

    לאחר שנה, בעקבות הצלחת המקום, פותחים השניים את מסעדת – "42 גרם" בשיקגו.

    הסרט עוקב אחרי ג'ק ואישתו בתהליך ההקמה - מפיתוח התפריטים, גיבוש צוות העובדים, עיצוב המקום, לצד המשברים שמתחילים לצוץ בחיי הנישואין.

    בימוי: ג'ק ס. נוול (90 דק', ארה"ב, 2017)

    דגים על צלחתי | Fish on My Plate

    יום חמישי, 19.12, בשעה 23:40 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    מה יקרה לנו אם נאכל דגים בכל ארוחה במשך שנה?

    ארגון הבריאות העולמי ממליץ לנו לאכול דגים ופירות ים לפחות פעמיים בשבוע. העיתונאי והסופר פול גרינברג

    (Four Fish; American Catch) לוקח את ההמלצה צעד אחד קדימה ומחליט לערוך ניסוי על עצמו - לאכול במשך שנה שלמה דגים בכל ארוחה. אחרי שנה מתבררות התוצאות המפתיעות...

    בימוי: ניל דוצ'רטי (84 דק', ארה"ב, 2017)

    לצפייה בטריילר

     

    השפית וכוכב המישלן |Chef and Her Lucky Star   A

     יום ראשון, 15.12, בשעה 21:05  ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    המסע המפרך של שפית צעירה אל כוכב המישלן הנכסף.

    מסעדת "אלכסנדר" בבריסל כבר זכתה בעבר בכוכב מישלן אחד עם השף הקודם אך כעת מצטרפת למסעדה השפית הצעירה איזבל ארפין והיא יודעת שרק כוכב מישלן משלה יוכל להציל אותה.

    הסרט שלפנינו מלווה אותה ואת אנקה פטרסקו, בעלת המסעדה, בחודשים שלפני ההכרזה על כוכב המישלן ואחריה.

    בימוי: דלפין לריסי (52 דק', בלגיה/צרפת, 2016).

     

    מבוזבז! | Wasted! The Story of Food Waste

     יום רביעי, 18.12, בשעה 23:35  ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    הסרט הדוקו-אקטיביסטי "מבוזבז!", בהפקתו של השף המפורסם אנתוני בורדיין,  שם במרכז הבמה את הנושא הבוער של האוכל המבוזבז. הסרט לא רק מתמקד בבעיה אלא גם מציע פתרונות לצריכה נכונה של אוכל ולשינויים שאנו יכולים לבצע בעצמנו בשרשרת הכנת המזון  כדי לשמור על הקיימות של מערכת המזון העולמית.

    בימוי: אנה צ'י, נרי קי (85 דק', ארה"ב, 2017)

     

    אוכל 3.0 | Food 3.0 

    ימים א'-ג', 15-17.12, בשעה 20:20 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    המרוץ המטורף להאכלת 10 מיליארד אנשים.

    המיני סדרה "אוכל 3.0" מציגה, בשלושה חלקים, את המרוץ הטכנולוגי, החקלאי והגנטי לפתרון האכלת תושבי כדור הארץ בעתיד.

    בפרק הראשון עוסקת הסדרה בייצור של אוכל טכנולוגי מהונדס ובחברות בעמק הסיליקון שכבר עובדות על פיתוחי אוכל כמו – ביצים, שרימפס ובשר סינטטיים. (גם גוגל ופייסבוק כבר מעורבות, כמובן, במרוץ הזה).

    הפרק השני יעסוק בפתרונות מכיוון האוכל הביולוגי – הוא יביא את הפיתוחים האחרונים של החקלאות המהונדסת ויציג לנו מה יהיו הרגלי האכילה של העתיד. והפרק האחרון בסדרה יעסוק ב-Frankenfood (אוכל שעבר שינוי גנטי) ובפיתוח של חקלאות טרנס-גנטית, שתסייע לנו לגדל את האוכל של המחר.

    בימוי: קלייר לפבוור, ז'אן-בטיסט ארקה (3X43 דק', צרפת, 2017)

    מסעדות נסתרות | Hidden Restaurants  

    ימים רביעי-שבת, 18-21.12, בשעה 20:25 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

    מסע בעקבות המסעדות הנסתרות של אנגליה.

    מהפכת האוכל האמיתית החלה עם פתיחתן של מסעדות קטנות, שקטות, שלא זוכות לפרסום, במקומות רחוקים ויוצאי דופן שכדי להגיע אליהן נדרשת עבודת בילוש מעמיקה.

    השף המצליח, מישל רו ג'וניור, שמנהל את המסעדה המפורסמת "לה גאברוש" (Le Gavroche), המחזיקה בשני כוכבי מישלן, יוצא בסדרה החדשה "מסעדות נסתרות" למסע חיפוש אחר אותן מסעדות נחבאות אל הכלים, לומד מבעליהן על המרכיבים להצלחה ומקבל השראה לעבודתו שלו.

    (4X50 דק', בריטניה, 2017).   

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "קולינריה בסרטים: השבוע הקולינארי של השנה, מה-15.12 עד ה-21.12, בYES"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "קולינריה בסרטים: השבוע הקולינארי של השנה, מה-15.12 עד ה-21.12, בYES"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה