עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    קולנוע

    ברוכים הבאים לקהילת קולנוע. כאן ניתן לקרוא ולהחליף מידע על סרטים וביקורות. מידע, מדריכים ושאלות ותשובות בנושאי הפקת וידאו, צילום ועריכה ובנושאי לימודי קולנוע ותסריטאות. זהו בית לקהילות וידאו עצמאיות כמו פורום קולנוע חברתי-פוליטי.

    סרטים

    חברים בקהילה (3614)

    רז מוסטנג
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~ ~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    sari10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    .D.S
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    kobi345
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    77777777
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Zvi Hartman
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מסתכל סביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    debie30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    דוכן הראמן (בסוף יש מתכון)

    6/4/19 11:45
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2019-04-06 11:45:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ראמן, סינגפור, דוכן הראמן ]

    דוכן הראמן- סרט ומתכון בסופו

     

    RAMEN SHOP

     

    לכל חובבי המטבח האסייתי, סרטו של אריק קהו, "דוכן הראמן"  הוא קודם כל סרט אוכל יפיפה שאסור להגיע אליו על בטן ריקה. הוא מתרחש בסינגפור, הנחשבת לאחד מאתרי האוכל הטובים בעולם. האוכל הסינגפורי תופש מקום נכבד בהיסטוריה ובספרות ומכיל אלמנטים מהמטבח היפני, המלזי, ההולנדי, התאילנדי, הפורטוגלי וההודי. שיחות בין חברים תמיד יכילו בתוכן אוכל ויש האומרים כי ההתייחסות לאוכל קשורה בזהות הלאומית בסינגפור.

    הסרט עצמו שהוצג בפסטיבל טורונטו ובפסטיבל ברלין במסגרת סרטי קולינריה הוא סרט על קבלה, סליחה והשלמה. זהו הסיפור של מאסאטו, שף ראמן יפני צעיר שלאחר מות אביו מחליט לנסוע לסינגפור ולהתחקות אחרי העבר של משפחתו.

     

    אמו היא סינגפורית שהתחתנה עם יפני, דבר שבזמנו היה כמעט טאבו חברתי, בגלל הזוועות שעשו היפנים בסינגפורים בשלהי מלחמת העולם השנייה.

    המסע של מאסאטו הוא מסע שורשים המתובל באוכל. מאסאטו מנסה במקביל למציאת קרובי משפחתו מצד אמו גם לאתר מתכונים אבודים שאותם הוא רוצה לשלב במטבח שלו.

     

    במהלך המסע שלו אנחנו פוגשים מקרוב מאכלים סינגפורים טיפוסיים, על דרך הכנתם, בתקריבים משגעים. לא אשכח את אחת הסצנות בה מאסאטו יושב בסבלנות אסייתית טיפוסית עם בעלת טוור אוכל מקומית . אל השולחן מוגשות עשרות מנות מעוררות תיאבון והוא מקשיב במשך דקות ארוכות להסבר על כל מנה ומנה עד שבא לך לקום ולצעוק: "יאללה, מתי אוכלים??!".

    ''

     

    מעניין ומרגש במיוחד הוא המפגש של מאסאטו עם סבתו, אותה לא ראה מעולם. היא ניתקה כל קשר עם אמו, בגלל שהתחתנה עם יפני והוא מנסה פעם אחרי פעם לחדור לליבה. השניים מתקרבים בסוף, כן ניחשתם.. באמצעות האוכל.

    אני יכול לומר שאכילה היא המקור החשוב ביותר של החיים," מעיר אומר  השחקן טצויה בסשו ".. הסרט הזה יורד לעומקה של משמעות האכילה. והוא מראה איך ניתן לראות את התרבות היפנית מיוצגת כמו קערת ראמן בה כל המרכיבים יוצרים ביחד בצורה מדויק את קערת הראמן. זה מאכל שהפך לסמל ולנושא בפני עצמו. הוא יותר ויותר פופולרי בכל רחבי העולם. עדיין מדובר בסימבול מאוד יפני, על אף שהוא מכיל בתוכו את החוויה האסיאתית שהיא לא רק יפנית. הסרט מראה את ההיבט הזה. הוא לא רק גורם לנו הנאה אלא מראה את האנושי מעבר לתרבות האוכל. הוא מתחבר גם למקורות האישיים. אלו יכולות להיות המנות שמזכירות את הבית, את אמא שלך, את המשפחה, את עיר הולדתך. וזה הקסם של הסרט הזה".

     

     

    לצפייה בטריילר עם תרגום לעברית

    https://youtu.be/BftZB8LjFxo

     

    סינגפור, יפן צרפת, 2018, הסרט דובר יפנית, אנגלית, מנדרינית וקנטונזית.

    90 דקות, תרגום לעברית ואנגלית.

     

     

    ''

     

     

    תולדות המאכלים

    ראמן

    מקורו של הראמן הוא בעצם מרק סיני שהגיע לחופי יפן עם הסוחרים הסיניים שהגיעו ליפן בסוף המאה התשע עשרה עד שנות החמישים של המאה הקודמת נקרא הראמן "שינה סובה",כלומר סובה סיני. אבל היום הוא נקרא צוקה סובה או פשוט ראמן שזה שם נפוץ יותר. הוא מורכב מאטריות בסגנון סיני שמוגשות בציר בשר או לעיתים ציר דגים יחד עם סויה או לעיתים מיסו מוסיפים לו לטעם. וכמה סוגים של תוספות כמו חתיכות בשר לבן (צ'או שו) , אצות יבשות (נורי), מנמה ובצלים ירוקים (נגי). כמעט לכל אזור ביפן יש את הסגנון היחודי לו לבישול הראמן. לדוגמה מאיזור טונקוצו הראמן מכיל צלע חזיר למיסו ראמן מהוקאידו. מסעדות המוכרות ראמן נפוצות היום בכל רחבי העולם.

     

    באק קוט טה

    זהו מרק של צלעות חזיר. מרק סיני פופולארי בסינגפור. ישנם שני סוגים עיקריים, מרק בסגנון טאוצ'ו, שמבושל בתהליך של כמה שעות שבהם מבשלים צלעות בשר חזיר במלח ופלפל, או הוקיאן המכיל מבחר של תבלינים ריחניים בהם, שום, קינמון, ציפורן, אניס, זרעי שומר וכוסברה. בסינגפור הראשון הוא פופולרי יותר. הוא היה מאד אהוד על מהגרי עבודה סיניים שהחלו את יומם עם המאכל הזה.

     

    מנת הראמן מהסרט הופכת למציאות

    כשהבמאי אריק קהו והמפיק היפני יוטאקה טצ'יבנה עבדו על התסריט של דוכן הראמן. הם תהו בקול רם עד כמה זה יהיה מלהיב לא רק להציג את הסרט בפני הצופים אלא לתת להם לטעום מן התבשיל שהם המציאו לסרט. בסרט הראמן טה הוא חיבור בין באק טוק טה המזוהה עם סינגפור והראמן היפני. עכשיו הצופים יכולים לטעום מה הוא טעמו של ראמן טה. קייסוקה טקדה מייסדה של רשת הראמן הגדולה בסינגפור ראמן קייסוקה, יצר גרסה משלו לראמן טה. אדון קייסוקה שהוא שף ראמן ואלוף, חלק את רעיונותיו עם צוות הסרט. הוא יצק למרקי הראמן שלו את הטעמים המקומיים וכך הוא הגיע למאכל החדש. אריק קהו טעם את המאכל ואמר "זו תערובת של שני המאכלים האהובים עלי מילדותי". בתחילה אפשר היה לאכול אותם רק ברשת של קייסוקה ביפן, בהם הוכנו רק חמש עשרה מנות לדוגמה מדי יום. אולם החל מפברואר 2018 ניתן להזמין אותם גם ברשת בסינגפור.

     

    ''

    מתכון של באק קוט טה ממטבחו של השף ויליאם סו

    מתוך ספר הבישול "מורשת הבישול של סינגפור, עבר, הווה ועתיד"

    נכתב בשיתוף עם ד"ר לסלי טיי

     

    חומרי הגלם לכמות של 4 מנות

    1.2 ק"ג של צלעות מותן בשר לבן

    150 גרם סוכר

    30 גרם סוכר גבישי

    20 גרם ג'ינג'ר מקולף וחתוך דק

    4  כוכבי אניס

    4 ראשי ציפורן

    3 מקלות קינמון

    כפית גרגרי פלפל לבן

    כף רוטב סויה מרוכז

    20 מ"ל רוטב סויה קל

    מלח ופלפל לבן לפי הטעם

    שני צ'ילי אדומים חתוכים ומעורבבים עם רוטב סויה

     

    אופן ההכנה

    חילטו את הצלעות בסיר עם מים רותחים למשך 3 דקות. נקו ושטפו את הצלעות החלוטות מתחת לברז מים זורמים.

    הניחו את הצלעות החלוטות בסיר בישול וכסו מים.

    הוסיפו את כל המרכיבים הנוספים, להוציא את התבלינים ובשלו במשך 15 דקות.

    הביאו לרתיחה עדינה, והקטינו את האש ובשלו על אש קטנה במשך כשעה.

    הוסיפו את המלח ואבקת הפלפל הלבן לפי הטעם.

    צקו את באק קוט טה בכלי הגשה מחרס והגישו עם רוטב הצ'ילי סויה החריף.

     

    טיפ מהשף

    השטיפה של הצלעות מתחת לזרם מים בברז מסייעת להסיר ממנו לכלוך ואת הדם וזהו צעד חשוב בתהליך ההכנה כדי לשמור על טעם נקי של המאכל. טעמו מדי פעם את המרק המתבשל באש קטנה כדי להבטיח שהמרק לא נעשה מלוח מדי או לחלופין חסר טעם לפני ההגשה.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "דוכן הראמן (בסוף יש מתכון)"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "דוכן הראמן (בסוף יש מתכון)"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה