עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    טובסדר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    --()--
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נוגיטה22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איש אחר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    floret
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    על תערוכת היין סומלייה 2019

    5/2/19 10:29
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2019-02-05 10:29:51
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יין, סומלייה 2019, סטודיו בן עמי, יקבים ]

    אדי היין שלגמתי כבר התפוגגו, ובאתי לסכם מנקוודת מבטי את התערוכה

    המסורת של תערוכת סומלייה התקיימה בהיכל התרבות וזו השנה ה 16 לקיומה. חגיגה גדולה של יקבים, ייננים,  מסעדנים וחובבי יין.

     

    ''

     

    90 יקבים  היו  ומתוכם 65  יקבים ישראלים יקבי בוטיק ואימפריות של יין

    היקבים ישראלים:
    יקבי כרמל, יקב רמת הגולן, יקב הרי גליל, יקב רקנאטי, Jerusalem Winery, יקב תשבי, יקבי ירושלים, שאטו גולן, יתיר, פלדשטיין, טורא, אלכסנדר, קובננט, סוסון ים, עמק האלה, גבעות, לוריא, מדבר, יפו, אסף, בזלת הגולן, גוש עציון, כישור, היוצר, 1848, אשקר, נוה ירק, וורטמן, גיתו, קלו דה טמפל, דרימיה, שאטו רמו, אורטל, שטרן, רמות נפתלי, הרצברג, נעמן, סקוריה, בית אל, גת שומרון, בן נון, שירן, אפק, צפרירים. מתחם חווית היין הישראלית: מרגלית, בר מאור, קפסוטו, גרוס. מתחם צור סוכנויות: פסגות, שילה, עמק יזראל. מתחם יורוסטנדרט: מונטיפיורי, רימון. מתחם אוצרות יין: אחת, תום, שריג, בקוש, מילס, צוובנר, מטרה, עמוס, א.בופה (מבעבע), אדם, ויינר'ס, בהט.

     

    לא טעמתי תוצרת חוץ כי לא נחוץ

     

    וגם אציין לשבח את גבינות משק יעקבס כי יין הולך מצוין עם גבינות

     

    ''

     

    את התערוכה ארגן וערך עם הצוות שלו סטודיו בן עמי שגם לו מגיעה השנה מדליה

     

    התחלתי בשנין בלאן של יקב סוסון ים, חגיגה של טעמים היין קיבל גוף וארומות בתשעת החושים בהם שהה בחבית עץ. היין הזה מאפיין את הגישה של זאב דוניה הנון קונפורמיסטי המגדל את הכרמים  אורגניים. האיש נלחם באדמה וגידל את הזן הזה   התסיס אותו בחביות עץ ובאמת יצר יין שמביא אושר וחיוך, פתיחה נהדרת לתערוכה. ממליץ לטעום פיור אם ממוסקט טהור...

     

     

    המשכתי ולגמתי שני יינות אדומים ביקב טורא בו כבר ביקרתי, טעמתי מהקברנה מרלו ומהמרלו יין פירות בעל נוכחות.

    יקב טורא הוא יקב אחוזה הנמצא ביישוב רחלים שבשומרון. בעלי היקב, ארז וורד בן סעדון, הם גם הבעלים של הכרמים הנמצאים באזור, ומכרמים אלה מגיעים הענבים ליקב.  

     

    ביקב גבעות לגמתי שרדונה בשביל המצב רוח והטעם, המשכתי עם מצדה – קברנה מרלו  ופטי ורדו ו גם טעמתי קברנה פרנק יין עגול אבל האפיצות גבוהה.

    המצדה מתאפיין בצבע אדום-סגול עמוק, בארומה של פטל שחור ודמדמניות חמוצות, המשולבות בחינניות בשוקולד כהה, אגוזיות ומינרליות אדמתית. בפה מתקבל יין עשיר ומורכב המשלב גוף מלא ומרוכז בעל חומציות רעננה ומאוזנת וטאנינים בנויים היטב, המותיר טעם שיורי ארוך של מוקה ומנטה.

    יקב גבעות שוכן בגבעת הראל אשר בלב השומרון, על מצוקי נחל שילה, כ-800 מ' מעל פני הים, באזור הררי בעל מסורת עתיקת יומין של גידול כרמים.

    השילוב המוצלח בין טרואר ייחודי, המאפשר גפנים איכותיות, לבין טכנולוגיה מתקדמת, מסייע ליקב לממש את חזונו לייצר יינות איכותיים בעלי אופי וטעם ייחודי.

     

    ''

     

    ואז הגעתי לקבל קצת נחת, יקב שאטו גולן עם גשם ורוד ענבי גרנש שמיצו את הקליפות של הסירה ( 5%)  תססו 3 חודשים אחרי בציר של סוף אוגוסט והבקבוק שלגמתי הוא בן חודש. צבעו כתמתם-אפרסקי המעורר תשוקה, הארומה שלו פרחונית וטעמו בעל רמיזה לחמיצות רעננה, העוטפים את החך בנעימות מעקצצת שאין דומה לה. זהו יין יחיד מסוגו.

    לגמתי גם קברנה מחלקה נבחרת בכרם אליעד – הציון  מצוין אחד הטובים. אליעד הנו יין מבוסס קברנה סוביניון, הנבחר מחלקות יחידות, המנסה בכל שנה מחדש ללכוד את ביטויו הייחודי והטהור ביותר של זן זה באותו בציר. אליעד הנו בלנד של 97% קברנה סוביניון 2% מרלו, ו-1% פטי ורדו שנבצרו ידנית בכרם שאטו גולן. יין עגול ומאוזן! הידד

     

    ''

    1848 זה שם היקב שאני מעריך מאוד  היין הוא מסע בזמן לשנת 1848 עת החסיד אברהם גלינא הקים את היקב בירושלים. מאז כל יין מסומן בדור המסוים המציין את התיישנות היין.

    כאן המשכתי את המסורת של טעימת הקברנה פרנק שלהם שזכה במדלית זהב גם כאן הציון מצוין

    היין הוא 85% קברנה פרנק

    8% קברנה סובניון

    7% פטיט ורדו

    ליין טעמים המזכירים אגוז קלוי, שוקולד, פלפל שחור וטבק, מה שמעניק לו סיומת עוקצנית משהו.

    לגמתי גם ברברה שלא יגידו שאני שמרן , יין אדום רובי מרוכז ועמוק עם רמזים של שזיף, פטל שחור, דובדבן בהיר, תות עץ, כוכבי אניס ונגיעות עץ קלוי .היין בעל גוף מלא ומורכב עם סיומת פירותית פריכה ורעננה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 12 חודשים שבסיומו התקבל יין ייחודי, פירותי, ורך. אישית למרות הסיומת המתוקה והנעימה העפיצות לא התאימה לחיכי.

    ''

     

    הלכתי להתרענן בשאטו רמו, היקב ממושב חוסן, יקב בוטיק כשר בהשגחת הבד"צ מייצר בשיטה עתיקה יינות מיוחדים ענבים מצפון רמת הגולן ומרום הגליל עם פיקוח צמוד עד לבציר חביות עץ צרפתיות. התחלתי עם גיוורץ לריענון , אהבתי.

     לגמתי  פריז'ה 2017 בלנד מזני ענבים מחבל הרון בצרפת, הנטועים בפקיעין שבגליל. השילוב בין הטרואר ההררי והאקלים הים תיכוני לבין זנים ייחודיים אלו מביאים ליצירת הרמוניה ססגונית של ניחוחות פריחת אביב וטעמי פירות טרופים. 50% גראנש בלאן  40% רוסאן ו10% מרסאן. לימון בהיר בצבע עם אף ארומטי ,פרחוני ועם אשכולית לבן ורמז עדין של אננס. מדליה.

    עברתי לקברנה סוביניון רזרב 2014- 100% ענבי קברנה סוביניון. מעולה.

     

    בקומת הביניים  ראיתי אנשים נחמדים מה שמעיד על יין שעושים באהבה. יקב הרצברג ממושב סתריה ליד רחובות. מייצרים בין 7000 ל 10,000 בקבוק בשנה, הטרואר בשדה ליד הבית ומכרם ליקב בשיטות אורגניות. הם מגדלים קברנה, מרלו, מלבק ולאחרונה שנה שיראז.

    לגמתי בלנד וילאז' מענבי קברנה מרלו ומלבק ( איך לא ) כולם תססו ביחד בלי לחכות להבשלת הקברנה. 14 חודש בחבית יין פירותי וחומצי קצת אבל נעים, דווקא הקברנה ריזרב לא הרשים אותי  כאן הבלנד הוא ממסך של חביות בהן הותססו הענבים בנפרד.

     

    ואז הגעתי ליקב נעמן מי שמייצר את הקברנה פרנק הכי טוב שיש, פשוט מדליה! 5 כוכבים . אבל שתי מדליות לקברנה מרלו שלו. היקב נמצא ברמות נפתלי ושווה ביקור.

    ואז הגעתי ליקב סיקוריה מרמת הגולן מהיישוב כנף, עמי מלניקוב איש היי טק הקים יקב עם יין משובח. לגמתי סירה 2015 , ציון לשבח!! - אלון 2014 יין זה מיוצר מ- 75% ענבי סירה ו25% ענבי מרלו. מקור הענבים הוא מכרמי היקב בתל פארס

    אחריו לגמתי קברנה 2013 יין זה מיוצר מענבי קברנה סוביניון בלבד. מקור הענבים הוא מכרמי היקב בתל פארס. טעמו עדין אני חושב שטעמתי גם קברנה 2012 שהיה מעולה פלוס

    יקב סקוריה הוא יקב בוטיק הממוקם במושב כנף על הכביש העולה מצומת מעלה גמלא לגולן.
    היקב נוסד ב- 2008, והחל דרכו בייצור כמויות קטנות של יין לצריכה עצמית. כיום היקב מייצר כ- 4000 בקבוקים בשנה מזן קברנה סוביניון וסירה. ענבי היקב מגיעים מהכרם הממוקם בתל פארס.

    ''

     

    יקב צפרירים, שייקה ולורי עושים פלאות בזן הענבים זינדנפל, זהו חיבור נפלא בין אנשים מעניינים שמחברים את האדמה, האדם והגפן ליין נפלא.  היקב פעיל מ 2005 הוא נמצא במושב צפרירים בחבל עדולם שבמטה יהודה. הכרמים שלהם נמצאים באיזור עמק האלה ופארק בריטניה. האדמה היא גירית והאקלים משתנה בין חום הקיץ לקור החורף והלילות הקרים בכל עונות השנה. אבל האנשים האלו שפגשתי שם, לורי ושייקה מחוברים למקורות שלנו שנמצאים על פני האדמה או מסתתרים מתחתיה: ארכיאולוגיה זה העיסוק של שייקה. ולורי היא מעצבת על פי רוח זו את הבקבוקים וגם נותנת שמות ליינות. לורי לא ספק היא אחת הייניות המעניינות שפגשתי.

    סדרת הזינפנדל שלהם מורכבת מענבי זינפנדל עם מעט פטיט סירה מקור הזינפנדל באיטליה, שם הוא מכונה "פרימיטיבו". החלקה הקטנה של ענבי זינפנדל בעמק האלה מניבה פרי עשיר ומטובל במיוחד, ואנחנו רואים עד כמה שמתאים לו לגדול באיזור שלנו. היין יושן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. ליין הזה הענקתי את הציון המצוין ביותר בתערוכה!!! קלאסי

    ''

     

    ביקב וורטמן מהרי הכרמל לגמתי קיריניאן 2013 זנים: קריניאן 80%, מרלו 12%, סירה 8%. יקב וורטמן הוא יקב בוטיק שצמח מתוך אהבה גדולה. אהבה לטבע, אהבה לכרמל וכמובן אהבה ליין. היקב שוכן על רכס הר הכרמל, כשלמרגלותיו משתרע וואדי עטור בצמחייה ירוקה ואל מולו משתקפים מימיו הכחולים של הים התיכון. היקב פועל בשיטות מסורתיות ידניות. היין עגול גוף מלא טעים מאוד

     

    ביקב יפו לגמתי וטעמתי אימאז' בלנד של 80% שיראז, 10% קברנה, ו 10% קברנה פרנק. בהחלט יין טוב.

     

    יקב הרי גליל זה כבר בקטגוריה של הקומה השלישית עם התעשייה! קומה שאני פחות אוהב.  לגמתי סירה יין עוצמתי בצבע סגול עז, עם ניחוחות פירות יער, אדמה וניל ורמז לעץ אלון. אזור גידול: הרי הגליל העליון. הרכב זני: 100% סירה תהליך הייצור: היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.  היין הזה פשוט מצוין פלוס ברמה הכי גבוהה

     

     

    יקבי ירושלים הציגו מבחר יינות טעמתי פטיט סירה / פטי ורדו  2017יין עגול גוף מלא אפיצות גבוהה לחך שלי.

    בנוסף טעמתי פינו נואר פטי ורדו היין מכיל %50 ענבי פינו נואר מהר ברכה ו-%50 ענבי פטי ורדו ממורדות הכרמל. ליין צבע אדום עמוק, ניחוח של פירות יער ורמזים לאלון קלוי בשילוב וניל. היין התיישן 10 חודשים עם עץ אלון צרפתי .  יין מצוין

     

    יקב היוצר אנשים בדרך כלל לא יודעים, שכל יקב מתאפיין באיש, האדם שמאחורי היצירה הזו שנקראת יין – היינן. והיינן של יקב היוצר הוא פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.

    אנשים לא יודעים שזה יקב ארזה לשעבר והוא כנראה כבל לא בוטיק אבל גם לא תעשיה.

    לגמתי כאן GSM  שהה 24 חודש בחבית. מופק משלושה חלקות, העליונה נטוע גרנאש, האמצעית במורבדר והתחתונה בסירה בכרם בוטיק בעין דור.
    שילוב זנים הנפוץ בעמק הרון שבצרפת. השילוב המופלא בין הרכות של הגרנאש, לעושר של הסירה ולארומות הפרחוניות של המורוודר. יוצר יין בעל טביעת אצבע ייחודית, גוף עגול, עדין עם מרקם קטיפתי וארומות תות שדה ופטל. אהבתי

     וגם את הארגמן יין קטיפתי עם חספוס עדין, עשוי מזן ייחודי ומעניין – שילוב יוצא דופן בין הקרניאן הצרפתי והסוזאו הפורטוגלי. ליין צבע ארגמני עמוק, גוף רך וארומה עשירה בטעמים וניחוחות ייחודים. מכיל 13.1% כהל. זה היה יין פירותי צבע עז סיומת מתקתקה, אהבתי.

    וגם לגמתי סירה 2012 מהסדרה ליריקה, יין חם ועוצמתי בצבע אדום ארגמני עמוק, בעל ארומות וניל, קינמון ותותי בר עם גוף חזק אך מלטף. הזן פופולרי בצרפת ומתאים מאוד לשמש ולאקלים בישראל.; היין הזה זכה לקבל ממני – מצוין,  תכינו לליל הסדר, היין כשר

    ''

     

     

    יקב לוריא זה כמו תמונה של חקלאות גלילית הוא שוכן למרגלות הר מירון , מי שלא עבר בכרמים כדאי לו. לגמתי כאן לריענון מהאדומים רוסאן לבן - לוריא רוסאן הופק מ-%100 ענבי רוסאן הגדלים ברום של 840 מטר במבנה קרקע ייחודי המשלב בזלת, גיר וטרה רוסה יחד למרגלות הר מירון שבגליל העליון. היין יוצר מהמיץ  הניגר מן הענב בזמן הפרדתו מהשדרות וללא כל מעיכה, מתקבל מיץ ארומאטי ורענן יותר שלאחר מכן תוסס בטמ"פ קרה ומבוקרת במיכל נירוסטה. לוריא רוסאן, כאופי האדמה והכרם בעל מינרליות עשירה ומרגיש כפסיפס של ניחוחות פירותיים ופרחוניים. בעל צבע לימוני בהיר, גוף היין מלא, עשיר בטעמי הדרים, דבש ואגסים. חגיה היין הזה גם מקבל ציון מצויין

    מישהו המליץ על הרוסו, ככה כתבתי בשנת 2012 על היין: "היין הבא הוא הרוסו 2012 יין עם עתיד גדול אולם לדעתי מעט צעיר ( 2010) זה בלנד של סנג'ובזה קברנה סובניון וברברה. היין התיישן שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתי. הוא בעל ניחוח מדהים וטעמים פירותיים עשירים"  הנבואה התגשמה , היין הזה רק בשבילו היה כדאי לבוא לתערוכה !!! מדליה.

    לוריא רוסו מיוצא על בסיס זנים איטלקיים 70% (סנג'ובזה ברברה) עם השלמה מהזנים המובחרים בכל שנת בציר. היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם (גליל עליון, מושב ספסופה), בעל בוקה עמוק, עשיר ועגול ומרגיש כפסיפס של טעמים וניחוחות פירותיים, הוא מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "על תערוכת היין סומלייה 2019"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "על תערוכת היין סומלייה 2019"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה