עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    הקדרה של ששת
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכאל 1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cassiopeia
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אריאל דר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רמיאב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אילנה.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    איך מתאימים אוכל ליין

    10/2/18 19:50
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2018-02-10 19:50:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יין, שגיא קופר, יקב היוצר ]

    זה מכבר הייתי בהרצאה מרתקת של כתב היין שגיא קופר באירוע יין של יקב היוצר בו הוצג בין היתר הגיוורצטרמינר שלהם ועוד.

     

    הנה תוכן ההרצאה שפי שנמסר משגיא קופר

     

    כללים בסיסיים פשוטים להתאמת אוכל ליין

    שגיא קופר, עיתונאי ומבקר יין ומשקאות. המרקקה היומית,   sagi@spittoon.co.il.  

     

    ''

     

     

    בשר עוף עם יין לבן? ואולי דווקא עם יין אדום? מי אמר שדג בחמאה חייב לשחות בשרדונה? ומה עם טי-בון ענק ושמן ושמפניה? איך ייתכן שדווקא אלה מתאימים כל כך?

    בעולם שבו מגישים גפילטע פיש מתובל בכּמון, או חומוס-פטריות עם "נגיעות" של סויה וג'ינג'ר טרי, כבר באמת קשה לדעת מה הולך עם מה ואיך; אבל זה לא בשמים, ולא בלתי אפשרי.

     

    אז 'אוכל ויין – יין ואוכל': איך נדע מה מתאים למה?

    חיבור יין ואוכל הוא אוּמנות נרכשת, שמבוססת על כמה כללים, ויותר מזה - על הרבה ניסיון. שידוך או חיבור טוב בין השניים מעשיר את החוויה הקולינרית, וחיבור רע – הורס אותה.

    ובכל זאת -

    • עם כל ניסיונות השידוך והחיבור השונים, אנחנו צריכים לזכור שבסופו של דבר שתיית יין היא עניין חוויתי - אישי וחברתי בעת ובעונה אחת - וארוחה טובה היא עניין של כיף, ולא מדע מדויק או כללים נוקשים.

    נסו לכן דבוק בכלל הבסיסי הראשון:

    • לכו על מה שטעים לכם, גם אם הוא לא 'מתאים למה שכתוב בעיתון'.

    וליתר הכללים:

     - באופן כללי, רצוי שהיין יהיה חומצי יותר מהאוכל. כך הוא ישמור על רעננות המנה, והחיך לא יתעייף.

     - (בעיקר באוכל חריף או מתובל,) רצוי שהיין יהיה מתוק יותר מהאוכל וגם על הצד הפחות אלכוהולי.

     - כמו בהרבה דברים בחיים, גם בעולם הקולינרי, שני הפרטנרים – האוכל והיין – צריכים להיות בעלי עוצמות שוות. כך, האחד לא יאפיל על השני.

     

    ''

     

    ''

     

     

     

     - לרוטב יש חשיבות רבה יותר מזו של המרכיב העיקרי במנה: התאימו את היין לרוטב, ולא לסוג הבשר.

     - חומציות, מרירות וחריפות – מתנגשות. לכן למשל אגוזי מלך וסוביניון בלאן לא מתאימים.

     - יינות אדומים מתאימים יותר למאכלים בעלי טעמים עוצמתיים.

     - יינות לבנים יבשים מתאימים יותר למאכלים בעלי טעמים עדינים.

     - יינות טאניים יאוזנו היטב על ידי מאכלים שומניים.

     - יינות לבנים, יינות רוזה ומבעבעים מתאימים לשילובים שאינם חופפים (חשבו על גלידה וניל ולימון).

     - יינות אדומים מתאימים יותר לשילובים שמבוססים על זהות טעמים (חשבו על צלי בקר בפטריות).  

     

    ועוד דבר, אחרון:

    חישבו על צורת הכנת המנה, לא פחות ממרכיביה: אין דין סטייק טונה צרוב על הגריל לאותו נתח, כאשר הוא מוגש סשימי.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "איך מתאימים אוכל ליין"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "איך מתאימים אוכל ליין"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה