| מתוך סדנת שמן זית בשמנא כשאומרים שמנא וסלתא למה מתכוונים? בעצם צריך לומר שמנה וסולתה שהכוונה שמן וסולת כביטוי לעילית. ואכן החיבור הזה בין שמן הזית של " שמנא" במושב חגור, לבין השף איל לביא מבטא את זה. אז כן במקרה הזה התחבר טוב הביטוי שם טוב ושמן טוב. עוגת שמן-זית
תבנית אפייה מלבנית גבוהה מצרכים: 90 גרם חלמון (4 חלמונים בערך) 55 גרם מיץ לימון 2 כפיות גרידת לימון 1.5 מקלות וניל 215 גרם סוכר 360 מ"ל שמן-זית 225 גרם קמח 235 חלבון (בערך 8 חלבונים) 135 גרם סוכר קורט גרם מלח אופן ההכנה: - בקערה גדולה לערבב ביחד את החלמונים, מיץ וגרידת הלימון, 3 מקלות הוניל (להוציא את הגרגירים הפנימיים) ו430 גרם סוכר.
- לאחר מכן להוסיף לקערה את שמן הזית בהדרגה ולערבב. להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.
- בקערת מיקסר להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את ה-270 גרם סוכר הנוספים והמלח ולהקציף לקצף אוורירי.
- לאחר מכן לחבר את הקציפה לתוך קערת הבלילה, לערבב וליצוק לתבנית האפייה.
- לחמם תנור ל-170 מעלות ולאפות בערך כ-25 דקות (או עד שנועצים סכין באמצע העוגה והיא יוצאת יבשה)
|
הוספת תגובה על "שימו שמן, שמן זית עוגת שמן זית של השף איל לביא"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה