עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~בועז22~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    hanery
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אסתר רבקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ד. צמרת
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    benklinger
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    טובסדר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Da Vinci
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שימו שמן, שמן זית עוגת שמן זית של השף איל לביא

    18/12/17 19:06
    0
    דרג את התוכן:
    2017-12-18 19:09:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ שמן זית, שמנא, אייל לביא, עוגה ]

    מתוך סדנת שמן זית בשמנא

     

    כשאומרים שמנא וסלתא למה מתכוונים? בעצם צריך לומר שמנה וסולתה שהכוונה שמן וסולת כביטוי לעילית. ואכן החיבור הזה בין שמן הזית של " שמנא" במושב חגור, לבין השף איל לביא מבטא את זה. אז כן במקרה הזה התחבר טוב הביטוי שם טוב ושמן טוב.

     

    עוגת שמן-זית

     

    ''

     

    תבנית אפייה מלבנית גבוהה

     

    מצרכים:

     

    90 גרם חלמון (4 חלמונים בערך)

    55 גרם מיץ לימון

    2 כפיות גרידת לימון

    1.5 מקלות וניל

    215 גרם סוכר

    360 מ"ל שמן-זית

    225 גרם קמח

    235 חלבון (בערך 8 חלבונים)

    135 גרם סוכר

    קורט גרם מלח

     

     

     

    אופן ההכנה:

    • בקערה גדולה לערבב ביחד את החלמונים, מיץ וגרידת הלימון, 3 מקלות הוניל (להוציא את הגרגירים הפנימיים) ו430 גרם סוכר.
    • לאחר מכן להוסיף לקערה את שמן הזית בהדרגה ולערבב. להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.
    • בקערת מיקסר להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את ה-270 גרם סוכר הנוספים והמלח ולהקציף לקצף אוורירי.
    • לאחר מכן לחבר את הקציפה לתוך קערת הבלילה, לערבב וליצוק לתבנית האפייה.
    • לחמם תנור ל-170 מעלות ולאפות בערך כ-25 דקות (או עד שנועצים סכין באמצע העוגה והיא יוצאת יבשה)

     

     

    ''

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שימו שמן, שמן זית עוגת שמן זית של השף איל לביא"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שימו שמן, שמן זית עוגת שמן זית של השף איל לביא"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה