עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    ששת שצ
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכאל 1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יוסי וולפסון
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פיני1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    RED T
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שיאצו, דיקור...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לקראת יום כיפור גיהקטע הרינג

    26/9/17 13:34
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2017-09-26 13:34:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יום כיפור, מאכלי עדות, דג מלוח ]

    לאשכנזים בלבד....חיוך

     

    ''

    כל שנה בתקופת החגים מתעוררים בי געגועים להורים. זה בהחלט סביר, הרי כל החיים עוצבנו בתבנית זו של ארוחות החג המשפחתיות ועתה משהם אינם איתנו עוד החסר מורגש.

    ככל שמתקרב יום כיפור אני חש את הגעגוע בשיאו. כל כך חסרה לי הארוחה ששוברת את הצום. ארוחה אשר אנו הבנים הבוגרים היינו באים לבית הורי לקבל את אבי בשובו מבית הכנסת ויושבים לסעוד עימם את הארוחה הזו.

    היה לה אופי מיוחד לארוחה, למרות הצום לא היו מתנפלים על האוכל אלא פותחים בכוס תה עוגת דבש ופרי ורק אחרי כחצי שעה היו פותחים  בארוחה עצמה.

    את מנת הפתיחה אי אפשר לשכוח. שנים לא העזתי להכין עד היום כשמצאתי את המתכון בעזרת חברי פורום מתכונים של Y-NET

     

    סחט דג מלוח קצוץ או בשמו- גיהקטע הרינג

    מרכיבים:

    2 דגים מלוחים
    1 בצל גדול
    2 תפוחי עץ חמצמצים
    1 כף לימון
    1כף חומץ
    1/2 כפית או פחות פלפל שחור (תלוי כמה אוהבים חריף)
    1 כף סוכר
    2 פרוסות חלה
    2 ביצים קשות
    עוד 1 ביצה קשה.


    הכנה:
    להשרות את הדגים המלוחים במים למשך מספר שעות. להחליף את המים מידי פעם.
    לחתוך לפרוסות, לקלף את העור, להוציא עצמות.
    לקלף תפוחים, להוציא ליבה ולחתוך לחתיכות
    לקצץ גס את הבצל
    להכניס את כל הכבודה – פרט לביצה קשה אחת – למעבד מזון ולרסק למחית. אפשר גם במטחנה.
    אם יוצא דליל מדי, להוסיף עוד מעט לחם עד למרקם הרצוי.
    לטעום, לתקן תיבול אם צריך.
    כמובן שצריך לשחק עם התבלינים ולהגיע לטעם הטוב כעיניך.
    להוציא לצלחת הגשה מתאימה
    לגרד בפומפיה את הביצה הקשה הנותרת ולפזר מעל.
    לקרר ולהגיש.

     

    * המתכון באדיבות דוד (האחר) פורום אוכל  Y-NET

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לקראת יום כיפור גיהקטע הרינג "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לקראת יום כיפור גיהקטע הרינג "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה