עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    כמו-יוני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פיני1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Ronnie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יסינראל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ראש השנה, גם לצמחוניים מותר לחגוג

    19/9/17 19:41
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2017-09-19 19:41:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ראש השנה, צמחונות ]

    קציצות ירוקות

     

     

    ''

    מרכיבים:

    3 שקיות של תרד נקי ושטוף ( רצוי כי הניקוי זה עונש מצרים)

    2 חבילות מנגולד

    1-2 כרשות בינוניות

    3-4 שיני שום גדולות

    2 ביצים

    תבלינים: כמון, פפריקה, אורגנו,מל"פ

    בפסח: 3-4 כפות קמח מצה או קמח רגיל רצוי תופח

    שמן לטיגון

    פירורים לטיגון בהתאם

     

    שלב א

     

    חולטים את התרד במים רותחים, מצננים וסוחטים עד טיפת המים האחרונה!

    את המנגולד מחלקים ל 2 , ע"י חיתוך בצורת V מפרידים את עיקר החלק הלבן מהירוק

    או כל חיתוך אחר. את הירוק חולטים וסוחטים כמו התרד

     את החלק הפנימי של הלבן ( העדין) מבשלים כ20 דקות אחרי החליטה מצננים וסוחטים

    מהחלק הלבן האחר שנותר מכינים סלט מבושל או טוחנים מבושל עם קציצות בשר.

    את הכרישה חותכים,מבשלים, מצננים, וסוחטים

     

    ההכנה

     

    טוחנים במעבד מזון את כל החומרים לעיסה אחידה אבל לא דייסה.

    משפרים את התיבול לפי הטעם בעיקר  שום..

    מחממים שמן במחבת

    צרים קציצות, מעבירים בפירורים ומטגנים כראוי מכל צד שישחים קמעה.

    ------------------------------------------------------------------------------------

     

    תבשיל מנגולד וחומוס

     

    ''
     

    מרכיבים

     

    2 חב' מנגולד

    מאג חומוס קפוא מבושל *

    בצל

    4 שיני שום פרוסות

    כפית אריסה

    כף לימון כבוש מרוסק *

    כפית מחוקה כמון

    חצי כפית פפריקה מרוקאית בשמן

    גרידת לימון

    מיץ מחצי לימון

    מלח

    שמן זית

     

    ההכנה

     לבשל את גרגרי החומוס 20 דקות טרם ההוספה לתבשיל

    טרם ההכנה חשוב לשטוף היטב את המנגולד, לחתוך את קצה ההגבעול ( שאינו נקי ), אם משתמשים במנגולד צעיר בעל גבעול צר ניתן להשתמש בכל העלה. אם הגבעול ( הלבן ) רחב וגס יש להשתמש רק בחלק הירוק.

    חותכים את המנגולד לרצועות ברוחב  2 אצבעות.

     

    מחממים  4 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את השום הפרוס. מוסיפים את המנגולד ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הלימון הכבוש, האריסה, התבלינים, מלח, גרידת הלימון והחומוס. מבשלים כ 20 דקות, אפשר להוסיף מים אם חסר נוזלים להוסיף מעט מים.

     

    בתיאבון

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ראש השנה, גם לצמחוניים מותר לחגוג"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ראש השנה, גם לצמחוניים מותר לחגוג"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה