עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6503)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי74
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרןרוס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפרת....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Vered C
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ארנה א
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    eicher077
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Buna
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    סטאר*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לראש השנה: בשר צלוי

    8/9/17 12:44
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2017-09-08 12:44:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ראש השנה, ארוחת חג, שבתות וחגים, בשר צלוי, פולייקה ]

    מתחילים לחשוב על מתכונים לראש השנה....

    בשר צלוי

    אין חג שהמתכון לא יעלה על השולחן. בשר צלוי חייב להיות הבסיס של המנות העיקריות בחג ובשבתות, כל השאר זה מותרות.

     

    המרכיבים

    נתח בשר כתף מס' 5

    6-8 שיני שום חצויות

    10 גרגרי פלפל אנגלי

    6 עלי דפנה

    גזר

    פלפל שחור

    פפריקה

    מלח גס

    שמן

    מים

    ההכנה

    אלו החומרים הבסיסיים לבשר צלי, ואין צורך ביותר. הנתח צריך להיות נקי משומן ושאר "כיסויים " מבחוץ. לבקר מס' 5 יש פס ג'לטין באמצע, הוא חיוני לגוף אבל מי שלא אוהב יוציא לאחר הבישול והפריסה באופן אישי בצלחת.

     

    בשר צלי מכינים שלם! לא קונים פרוס!

    לוקחים את הנתח הטרי כמו שקנינו אותו ( או מיושן מופשר) ( או קפוא מופשר) בטמפרטורת החדר ומתחילים בהכנות:

    בכל צד נועצים מחצית משיני השום תוך שדוקרים בסכין חדה. גם נועצים גרגרי פלפל אנגלי.

    מורחים את הבשר בפלפל שחור ופפריקה. " מדביקים בגל צד כמה עלי דפנה. עוטפים בניילון ללילה במקרר לספיגת טעמים.

     

    בסיר גדול מחממים שמן רגיל ( קנולה או דומה) מכניסים את הבשר וצורבים לסגירה מכל הצדדים. מוסיפים גזר פרוס. מלח גס. לאחר השחמה ממלאים מים עד גובה הבשר. מבשלים שעתיים וחצי עד שלש שעות. מכבים ומצננים. מכניסים למקרר עם הסיר לקירור.

    למחרת היום ( יום הארוחה) פורסים את הבשר בסכין חדה מאוד לפרסות בעובי זרת לערך. מסדרים בסיר ומבשלים כשעה. בודקים מלח, בודקים אם הבשר רך אבל לא מתפרק, מכבים ומגישים.

     

    ''

     

    בתיאבון

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לראש השנה: בשר צלוי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לראש השנה: בשר צלוי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה